Haberler

Usta Kalem Alan Moore Emeklilik Kararından Geri Döndüğünü Açıkladı

Çizgi-roman dünyasının en efsane kalemlerinden Alan Moore, emeklilik kararından geri döndüğünü açıkladı. Watchmen, V For Vendetta, Batman- Killing Jake gibi birbirinden şahane eserlere imza atmış usta kalem, geçtiğimiz yıllarda emekli olduğunu ve yazarak üretmek konusunda artık var olmayacağını duyurmuştu. 67 yaşındaki ünlü yazar, emeklilik kararını rafa kaldırdığını açıkladı. Kısa öykülerden oluşacak ve adının Illuminations olacağı açıklanan kitap 2022 yılının bahar aylarında sevenleriyle buluşacak. 1949 yılının Londra şehrini anlatacak eserin ismi Long London olarak açıklandı ve 2024 yılında 5 cilt olarak yayınlanacak.

Alan Moore, grafik roman türü için çok önemli bir isim. Çıkardığı eserlerle beraber bu türü kökten değiştirmiş, kendinden sonra ortaya konulan eserlerle beraber ortaya koyduğu mührü uzun süre etkisini sürdürmüş bir yazar. Geri dönüşü için epey heyecanlı olan Moore, yapılan duyuru ardından kendi düşüncelerini paylaştı. Moore, “Kurguyla ve yazıyla dopdoluyum. Yeni evimi bulduğum Bloomsbury’de olmaktan mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki bu birliktelik üretici bir sonuç doğuracak.” sözlerine yer verdi.

Çok fazla Grafik Roman okumayan biri olarak, bu türe dair tükettiğim neredeyse tüm eserler Alan Moore imzası taşıyor. Zira kendisi çizgi- romanların şiddet estetiğini imzası haline getirmiş ve son derece politik mesajlar içeren karanlık hikayeler ortaya koymuş bir yazar. Geri dönüyor olması epey sevindirici. 2024’e daha çok var ancak ortaya çıkacak eserin Watchmen’in yarısı kadar iyi olma ihtimali dahi epey heyecanlandırıyor. 

İlişkili İçerik
Haberler

Disney Plus 2 senesi dolmadan 100 milyon aboneyi geçti

Disney+, henüz açılalı 18 ay olmasına rağmen tam tamına 100 milyondan fazla üyeye ulaştı.
Devamını Oku
Haberler

Steven Spielberg ve Netflix'ten Yeni Anlaşma: Spielberg'ten Netflix'e Senede İki Film

Netflix, malum streaming servislerin şu anlık kralı. Ancak Disney+, Amazon Prime ve HBO Max gibi…
Devamını Oku
Haberler

Amazon'dan Dev Yatırım; Amazon MGM'yi Satın Aldı

Dünyanın en büyük markalarından Amazon, kargoculuktan bu yana son 20 yılda inanılmaz yol…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir