Haberler

Disney Plus 2 senesi dolmadan 100 milyon aboneyi geçti

Disney+, henüz açılalı 18 ay olmasına rağmen tam tamına 100 milyondan fazla üyeye ulaştı. Bu büyük bir başarı zira Disney+ henüz tam anlamıyla tüm dünyada servis sağlayabilmiş değil, buna ülkemiz içerisi de dahil. Bu kadar kısa bir sürede bu denli yüksek üye sayısına ulaşması bir kaç sene içerisinde Netflix’ten kral tahtını alacağı anlamı mı geliyor? Bana sorarsanız bu gidişle evet.

Bu konudaki en büyük başarı şüphesiz streaming servisin ilk büyük dizisi olan The Mandalorian dizisinin. Zira iki sezonu yayınlanan ve toplam 16 bölümü olan dizi, inanılmaz bir başarıya imza atarak hem son zamanlarda epey kötü eleştiriler alan Star Wars’un imajını kurtardı hem de Disney+’ın dizi kalitesini konusunda yüksek bütçeli, görece kısa dizi formülünü insanlara hemen sevdirdi. Bu konuda Mandalorian’ın ardından gelen Wandavision dizisi de genel olarak epey deneysel ve başarılı bir Marvel işi olarak beğeni kazandı. Disney+’ın kendi nostaljik Disney işlerinin yanında Marvel ve Star Wars markasıyla alakalı tüm seneye yaymayı planladığı bir liste var. Bu dizilerin de gelmesiyle kataloğu epey geniş, yüksek bütçeli kaliteli işleri olan bir servis sağlayıcısı haline gelecek kanal, bu başarısını devam ettirecek gibi.

Disney CEO’su Bob Chapek, bu konuda şu sözleri sarf etti: “Disney+’ın 100 milyon kullanıcıyı aşan muazzam başarısı bu konuda daha tutkulu olmamız konusunda ve yüksek kalitede içeriklerin üretilmesi için yatırım yapılması konusunda ilham vermeli. Aslında her yıl için 100 içerik belirledik. Bu içeriklerin kategorileri arasında Disney Animation, Disney Live Action, Marvel, Star Wars ve National Geographic bulunuyor. Doğrudan tüketiciye hitap etmek şirketimizin önceliği ve güçlü içeriklerimiz tam gaz büyümeye devam edecek.”

Platform Amerika dışında Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Avrupa, Latin Amerika ve son olarak Singapur’da açılışını yaptı. Böylece toplamda 59 ülkede izleyicilere ulaşmayı başardı. İki sezondan oluşan The Mandalorian’ın yanı sıra geçtiğimiz hafta sona eren WandaVision dizisinin, izleyici açısından Disney+’a büyük bir katkısı oldu. Gelecekte Loki, Hawkeye, The Falcon and The Winter Soldier, Obi Wan Kenobi, Andor, The Moon Knight, She Hulk, Mrs. Marvel gibi dizileri platformda göreceğiz.

İlişkili İçerik
Haberler

Steven Spielberg ve Netflix'ten Yeni Anlaşma: Spielberg'ten Netflix'e Senede İki Film

Netflix, malum streaming servislerin şu anlık kralı. Ancak Disney+, Amazon Prime ve HBO Max gibi…
Devamını Oku
Haberler

Amazon'dan Dev Yatırım; Amazon MGM'yi Satın Aldı

Dünyanın en büyük markalarından Amazon, kargoculuktan bu yana son 20 yılda inanılmaz yol…
Devamını Oku
Haberler

Usta Kalem Alan Moore Emeklilik Kararından Geri Döndüğünü Açıkladı

Çizgi-roman dünyasının en efsane kalemlerinden Alan Moore, emeklilik kararından geri…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir