Müzik Dünyası

Taylor Swift’ten Albüm Haberi Geldi! Folklore

Dünyaca ünlü star Taylor Swift’ten albüm müjdesi geldi. Geçtiğimiz günlerde instagram hesabından paylaştığı bir fotoğraf ile yeni albümünün müjdesini dinleyicilerine duyuran Taylor Swift, 8. albümü için çalışmalarını sonlandırdı dijital platformlarda ki yerini aldı.

Albümünde 16 şarkıya yer veren Swift,”Bu yaz planladığım şeylerin çoğu gerçekleşmedi ama planladığım bir şey var. Ve o şey benim 8. stüdyo albümüm, Folklore.” açıklamasında bulunurken Bon Iver, William Bowery, Jack Antonoff ve National grubundan Aaron Dessner gibi isimlerle de iş birliği yaptığını söyledi.

Resmi İnstagram Hesabı: https://bit.ly/2OVY7Eq

Albümde Hangi Şarkılar Yer Alıyor?

1- The 1

2- Cardigan

3- The Last Great American Dynasty

4- Exile (feat. Bon Iver)

5- My Tears Ricochet

6- Mirrorball

7- Seven

8- August

9- This Is Me Trying

10- Illicit Affairs

11- Invisible String

12- Mad Woman

13- Epiphany

14- Betty

15- Peace

16- Hoax

Bonus Şarkı; The Lakes

Albümü dinlemek İsterseniz

Taylor Swift Kimdir?

18 Aralık 1989 tarihinde Amerika’da dünyaya gelen şarkıcı ve söz yazarı Taylor Swift, country müzik kariyerine daha 14 yaşındayken Nashville, Tennesse’ye taşınmasının ardından başlamış ve ardından Big Machine Records ile anlaşma sağlayark Sony/ATV Music publishing house ile çalışan en genç söz yazarı olarak ismini duyurmaya başlamıştır.

İlk albümü Taylor Swift’i çıkardığı 2006 yılında bu albüm ile Billboard 200’de 5 numaraya girdi. Sahip olduğu bu başarıyı 2000’li yıllarda uzun süre koruyan şarkıcı o yıllarda listede en uzun kalan albümünde sahibi oldu. O yıllarda ki başarıları sadece bununla kalmayan Taylor Swift kendisi tarafından yazılan ve söylenen albümünün 3. single şarkısı olan “Our Song” ile de Amerika’da Hot Country Songs listesinde bir numaraya ulaşan ilk şarkıcı oldu.

2008 yılına gelindiğinde hızlı yükselen kariyerine bir yıldızı da Grammy Ödülleri’nde “En İyi Yeni Sanatçı” kategorisinde aday gösterilerek ekleyen Swift, ikinci albümünü de bu yılda çıkarttı ve iki single parçası ile listelerde üst sıralara ismini yazdırdı. Ayrıca 2008 yılında çıkardığı Fearless albümü 2009 yılının en çok satan albümü oldu. Başarılarını hiç kesintiye uğratmadan sürdüren Swift 2010 yılında içlerinde Yılın Albümü’nün de bulunduğu, dört Grammy Ödülü’ü kazanarak bu ödülü kazanan en genç sanatçı oldu. Fearless albümü sadece Grammy ödülüyle kalmamış ayrıca Amerikan Müzik Ödülleri,ACM ve CMA’de de ödüllendirilerek country müzik tarihinde en çok ödül kazanan albümünün sahibi olmuştur.

3. albümünü de art arda başarılarını taşıdığı 2010 yılında çıkaran Swift, bu albümede Speak Now ismini verdi. Ve yine bu albümde ki bir single parçası ile Grammy ödülünü kazanan Swift 2012 yılında kadar başka bir çalışma yapmadı.

İki yıllık sessizliğini Red albümü ile bozan sanatçı “We Are Never Ever Getting Back Together” ve “I Knew You Were Trouble” adlı single çalışmaları ile dünya çapında listelerde yer tutarak 2014 yılında kadar tekrar köşesine çekildi.

2014 yılında ise müzik tarzında bir değişikliğe giderek Pop müzik tarzında hazırladığı 1989 albümü ile 3 Grammy ödülü kazanan Swift, bunun yanında yılın albümü ödülünü iki kez kazanan ilk kadın sanatçı oldu. 1989 albümünde ki ”Shake It Off”, ”Blank Space” ve ”Bad Blood” adlı 3 single çalışması ile ABD, Kanada ve Avustralya’da listelerde bir numara olarak yerini aldı.

6. albümü Reputation’ı 2017 yılında çıkaran ve bu albümle de Amerika’da listelerde 1. sırayı elinde tutan Swift, bu albümle beraber yayımladığı 4 albümü de yayımlandığı ilk hafta ABD’de 1 milyondan fazla kopya satan ilk sanatçı oldu.

Sanatçı 7. albümü Lover’i Republic Records tarafından yayımladığında albümdeki single parçaları ile Billboard Hot 100 listesinde ilk 10 içerisinde yer aldı. Başarılarını hep Uluslararası olarak kazanan sanatçı bu çalışması ile Avustralya, Kanada, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, İspanya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde en çok satan albümünde sahibi oldu.

Ayrıca albüm ve içerisinde ki singlelar 62. Grammy Ödülleri’nde En İyi Pop Vokal Albümü’ne aday gösterildi. Bu başarılarının yanında toplamda 50 milyonu geçen albüm satışı ve 150 milyon single dijital indirmesiyle dünya genelinde en çok satan müzik sanatçılarından biri olma özelliğini de elinde tutuyor.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir