Sinema Haberleri

Parasite Filminden Jinmo Yang 5 Güney Kore Film Tavsiyesi

Parasite filmi ile Oscar ödülü kazanan filmin kurgu yönetmeni Jinmo Yang, en sevdiği 5 Güney Kore filmini vermiş olduğu bir röportajda paylaştı. Jinmo Yang’in paylaştığı listesinde Memories of Murder ve A Bittersweet Life gibi oldukça başarılı filmler yer almaktadır.
Geçtiğimiz yılların en başarılı zombi filmleri içerisinde yer alan 2016 yapımı Train to Busan’ın kurgu yönetmeni olarak isminden söz ettiren, Bong Joon ile Okja, Snowpiercer ve Parasite’da beraber çalışan, aynı zamanda kurgusunu yaptığı Parasite ile Oscar akademi ödülüne aday olan Jinmo Yang, Oscar Akademi üyelerinin kendi filmleriyle ilgili önemli ayrıntıları film severlerin paylaştığı Aframe adındaki internet sitesi için en sevdiğin 5 güzel Güney Kore filmini açıkladı.
Güney Kore filmlerinin kendisine hep ilham ve umut verdiğini söyleyen Jinmo Yang, açıkladığı bu liste sayesinde dünyadaki film severlerin Güney Kore filmlerini büyüleyici bulacaklarını düşündüğünü iletti.

Jinmo Yang Favori 5 Güney Kore Filmi

⦁ The Fake (2013) – IMDB: 6,9

Kırsal bir köyün sular altında kaldığı tespit edilir ve köy sakinleri tahliye için yer değiştirir. Chol adlı bir dolandırıcı, sahte bir inanca sahip yoksul köylüleri, tazminatlarını kilise teklifleri olarak bırakmak için aldatmaktadır. Kötü şöhretli yerel bir boşuna harcı olan Min-chul gerçeği keşfeder, ancak kimseyi ikna edemez; özellikle halk tarafından saygı gören ama aslında Chol’nin amacına hizmet etmek için keşif yapan biri olan Rahip Sung’a karşı. Min-chul’un kendi sadık kızı bu sahte tarafından fuhuşa zorlandığında, eşit olmaya başlar.

⦁ A Bittersweet Life (2005) – IMDB: 7,6

Kendi canına kıyan bir adam ve bu olayın gerçek yüzünü öğrenmek isteyen bir idealist bir dedektif. 6 ay öncesine yani Lee Joon Soo’un hayatının sonlanmadan öncesine gidiyoruz. Yoon Hye Jin ve Ha Dong Won’un eşiyle olan birlikteliği sıkıntıdadır. İki çocukları olmasına rağmen evli çiftin her ikisinin de yasak birer ilişkileri vardır. Lee Joon Soo, Yoon Hye Jin ile tesadüf eseri Japonya’da tanışır ve birbirlerine büyük bir sevgi beslerler. Öte yandan Ha Dong Won da Hong Da Ae isimli bir kadınla vakit geçirmektedir. Da Ae, ne Dong Won ile evlenmek ne de yada yasak aşkı ile birlikte olmak istemektedir. Belki de bu nedenle ilişkileri bu kadar uzun bir zamandır sürmektedir. Fakat Da Ae, Joon Soo ile tanışınca ona aşık olur ve ilişkisini daha fazla devam ettirmek istemez. Olayın aslı neydi? Joon Soo gerçekten intihar mi?

⦁ Sympathy for Lady Vengeance (2005) – IMDB: 7,6

Sympathy for Lady Vengeance’nde; işlemediği bir suçu üstlenmek mecburiyetinde kalıp Kyoungju Kadın Hapishanesinde 13 sene tutsak olan Lee Geum-ja’nın hikayesi anlatılıyor. Hapishaneye girdiği gün intikam alma dönemini başlatan ve bu hedefle ileride özel bir hizmet talep edeceği mahkum arkadaşlarına akıllara hiç gelmedik kıyaklar yapan Lee Geum-ja; kendisini bu duruma düşüren kişiyi bizzat yöneteceği mahkemede yargılayacağı günün düşüncesiyle yaşamaktadır. Bu sırada intikam almayı hayal ettiği kişinin de kendisine göre planları vardır. Kuzey Kore’li casusu, soyguncu çifti, eşini ve eşinin metresini öldürdükten sonra onları pişirip yiyen “cadı”sı, menfaatçi rahibi, Çolak pastacısı ve çılgın hayat kadını ile Çılgın bir sirki andıran Sympathy for Lady Vengeance; Chan-Wook Park’ın intikam üçlemesinin en iyi görüntü ve ses tekniklerine sahip.

⦁ Memories of Murder (2003) – IMDB: 8,1

1986 senesinde Güney Kore, askeri bir darbe sonucu diktatörlük altındadır. Ülkede yasaklar ve baskılar bütün zorluğu ile devam ederken bir gün, cinsel saldırıya uğrayarak zalimce bir cinayete kurban giden bir kadın bulunur. Direk başlayan soruşturmanın sorumlusu yerel polis dedektifi Park Doo-man getirilir. Ancak olayı aydınlatmak için kullandığı yöntemler, her şeyi daha kötü yapmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Başarısızlıkla sonuçlanan soruşturma yöntemleri nedeni ile birçok şahidin zarar görmesi sonucu, Seul’dan yeni bir dedektif olan Seo görevin başına getirilir. Zeki, kurnaz ve işini bilir davranışlarına rağmen Seo’nun da vaka konusunda son derece başarısız olması, olayları iyice kötüye götürecektir.

⦁ My Love, My Bride (1990) – IMDB: 7,2

My Love, My Bride filmi yeni evli bir çiftin yaşamını konu almaktadır. Young-Min yaptığı evliliğin güzel balayı aşamasında sıradan ve oldukça klişe bir kocadır. Mi-Young ise fazlasıyla akıllı bir eştir. Balayındayken çift tartışmaya başlar ve bir yanlış anlama daha fazla soruna yol açar.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir