Sinema Haberleri

41.Gün(Sürükleniş)

Yönetmenliğini Baltasar Kormakur’un yaptığı film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır. Tami (Shailene Woodley) ve Richard’ın (Sam Claflin) in başrolünü paylaştığı filmde, hevesli iki denizcinin yaşadıkları anlatılıyor.

Tami ve Richard tanıştıktan kısa bir süre sonra birbirlerine aşık olurlar ve tüm vakitlerini birbirlerine ayırırlar. Kısa tatiller yaparlar. Richard, kibar ve duygusal bir aşıktır. Tami ise korkusuz ve bir erkeğin yapabileceği tüm işleri yapabilen bir kadındır. Bu iki zıt kişiler birbirlerine karşı uyumlu ve anlayışlı iki aşık olarak yaşamaya başlamışlardı.

Tami ve Richard’ın en büyük hayalleri denizci olarak okyanusa açılmaktı. Kısa sürede okyanusa açılmaya karar vermişlerdi. Teknelerini onardıktan ve ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra hazırlanarak okyanusa açıldılar. Bir kaç gün herşey yolunda gitti. Birbirlerine duydukları aşkı ve saygıyı teknede de sürdürmeye devam ettiler. Herşey yolunda giderken bir gün hava karardı ve rüzgar ters yönde esmeye başladı. Kasırga çıkacaktı. Tekneyi döndürerek ters yöne doğru hareket etmeleri gerekiyordu. Tami ve Richard hızlı bir şekilde tekneyi döndürmek için çaba sarfetmeye başladılar. Ancak kasırga çok kuvvetli bir şekilde geliyordu. Teknenin direksiyonunda Tami vardı. Yelkeni Richard tutarak kopmasını engellemeye çalışıyordu. Kasırga okyanusta büyük dalgalar oluşturmaya başlamıştı. Tekneyi döndürecekleri sırada kasırga ve dalga tekneyi alabora etti ve Richard yelkenin demirine kafasını vurarak okyanusa düştü. Tami, çaresizlik içinde teknenin içine girdi. Tekne su almaya başlamıştı. Kasırga durmazsa tekne ile bilikte okyanusun sularına gömülecekti. Bir yandan Richard’ın sağlığından endişeliydi. Uzun bir zaman sonra kasırga durdu ve okyanus sakinleşti. Tekne dışına çıkan Tami, Richard’ı göremedi. Seslendi ancak okyanusta sürüklenmişti. Kimseyi göremiyordu. Tek başına kalmışlığın şaşkınlığını yaşıyordu. Tekne su alıyordu. Tami tekneyi tamir etmek için bir bant buldu ve kırılan yerlerini onarmaya başladı. Teknedeki suyu boşalttı. Kısa bir süre sonra kara bulutlar gidip güneş yerini alınca teknenin içi kurudu ve tekne batmaktan kurtuldu. Tami çaresizlik içinde birinin onu kurtarmasını bekliyordu.

O gece sessizlik içinde tek başına geçti. Sabah uyandığı zaman kasırganın etkisiyle başına aldığı darbeden ayakta durmakta güçlük çekiyordu. Biraz uzakta bir kayık üzerinde yatan Richard’ı gördü. Okyanusa atlayarak yanına doğru yüzmeye başladı ve Richard’ı tekneye çıkardı. Bacağı kırılmıştı ve karnından ciddi yaralar almıştı. İki tahta arasına bacağını bağlayıp Richard’ı teknenin burun kısmına düz bir şekilde yatırmıştı. Üzerini branda ile kapatarak güneşin onu yakmasını engelledi. Teknede yiyecek birşeyler aradı. Almış oldukları birkaç kutu konserve ve su buldu. Richard’ın yemek yemesini sağladı ve yaralarını temizledi.

Tami ve Richard, kurtulmak için plan yapmaları gerekiyordu. Haritaları bulup yönlerini bulmaya çalıştılar. Onları kurtarmaya gelen ya da o yönden gececek olan hiç bir gemi yoktu. Yönlerini değiştimeleri gerekiyordu. Uzun süre burada kalamazlardı. Yaklaşık 25. günün sonunda artık ümitlerini yok etmeye başlamışlardı. Yiyicek çok az yemekleri ve içeçek çok az suları kalmıştı. Richard, yaralı olduğu için okyanosu dalıp balık tutamıyordu. Tami, bunu başarmak istesede başaramadı. Zıpkınla balık tutmak çok zordu. Çoğu iş ilenden gelse bile bunu başaramamıştı. Richard’ın bacağı kırık olduğu için tedavi edilemiyordu. Kenarlardan bağladığı tahtalar işe yapamamıştı. Tami çaresizdi. Teknenin yelkeni kırıktı onu tamir etmesi gerekiyordu. Başka türlü tekneyi döndüremezdi. Teknenin yelkenini tamir etmeye koyuldu. İki günün sonunda yelkeni tamir ederek tekneyi döndürmeyi başardı. Ama yine de çevresinde hiç kimse yoktu.

36 gün olmuştu ve Tami’nin artık gücü tükenmeye başlamıştı. Richard için güçlü durmak zorundaydı. Karnında morluklar oluşan ve bacağını hiç kıpırdatamayan Richard’a moral olmak zorundaydı. Teknenin odalarını gezmeye başladı. Bir yerlerde bir şeylerin saklı olması gerekiyordu. Koltuğun altında bir kaç şişe bira ve puro buldu. Bugün parti yapabilirlerdi. Ağrılarını dindirmek için bir kaç yudum bira içebilirlerdi. Gece olunca okyanusun ortasında şarkı söylemeye ve bira içmeye başladılar. Hayallere daldılar. Her şeyin çok güzel giderken birden bu hale gelmesine bir anlam veremediler. Sabah uyandıklarında okyanus sakinliğini koruyordu. Bir gemi onlara doğru yaklaşıyordu. Tami heyecanla kalkarak silahıyla ateş açtı ve yönünü belirtmeye çalıştı ama gemi onları görmedi. Tami ağlamaya başladı.

39. gün tükenmişliğin son günlerini yaşıyorlardı. Teknede hiç yemek kalmamıştı. Yiyecek ve içeçek hiçbir şey yoktu. Tami arkasını dönüp baktığında Richard’ın olmadığını gördü. Aslında Richard hiç olmamıştı. Tami kurmuş olduğu hayalle 39 gün Richard ile yaşamayı başarmıştı. Richard başına aldığı yelken darbesiyle okyanusta kaybolmuştu. Tami bunu kabullenememişti. Hayalinde onu kurtarmış ve onun yaşaması için mücadele etmişti. Ama artık gerçeği görebiliyordu. Tek başına tekneyi tamir etmişti. Yelkeni tamir edebilmişti. Tek başına bir hayalle 39 gün yaşayabilmişti. Ama artık ne içeçek suyu kalmıştı, ne de yiyecek yemeği.

Gücünü son kez toplayarak okyanusa daldı ve bu kez zıpkınla balık tutabildi. Karnını doyurduktan sonra uykuya daldı.

41. gün uyandığı zaman yelkenin kıyıya doğru yaklaştığını gördü. Dürbünle etrafa bakarken, uzakta kayaların ve adaların olduğunu gördü. Bir gemi ona doğru yaklaşmaya başladı. Tekrar sesini duyurmak için ateş açtı. Bu kez sesi duyulmuştu ve kurtulmuştu. Tami, tekneden çıkartılıp karaya getirilerek tedavi edildi. Kısa bir süre sonra sağlığına kavuşan Tami, Richard’ı kaybetmişti. Yokluğuna alışması çok zor oldu.

Tami, Richard’ı unutamamıştı. Okyanusa açılmaktan hiç vazgeçmedi. Richard’ın ruhunun okyanusta yaşadığını düşündü.Okyanusun ortasında ne kadar çok acı çekmiş olsa da, Richard’a kavuşmak için denizden hiç vazgeçmedi.

Filmin Oyuncuları

Shailene Woodley – Tami Oldham

Sam Claflin-Richard Sharp

Jeffrey Thomas – Peter Crompton

Elizabeth Hawthorne – Christine Crompton

Grace Palmer – Deb

SHAİLENE WOODLEY

15 Kasım 1991 tarihinde ABD’de doğmuştur. 4 yaşında iken modellik yapmaya başlayan Shailene, 15 yaşındayken skolyoz (Omurga eğriliği) teşhisi konmuştur ve uzun süre sırt desteği kullanmak zorunda kalmıştır.

Çocuk oyuncu olarak, The secret Life Of The American Teenager’a kadar bir çok dizide oynamıştır.

İlk sinema filmi, çok küçük bir roldü. Moola filminde rol almıştı. Sinema kariyeri ise, yılın en fazla övgü toplayan filmi, ‘Senden Bana Kalan’ filmi olmuştur.

Filmleri ve Dizileri:

Oyuncu:

2018 – 41 Gün (Sürükleniş)

2016 – Vefakâr: Part 1 (Tris) (Sinema Filmi)

2016 – Snowden (Lindsay Mills) (Sinema Filmi)

2015 – Kuralsız (Sinema Filmi)

2014 – İnanılmaz Örümcek Adam 2 (Mary Jane Watson) (Sinema Filmi)

2014 – Uyumsuz / Divergent (Beatrice Prior / Tris) (Sinema Filmi)

2014 – Karda Bir Beyaz Kuş / White Bird in a Blizzard (Kat Connors) (Sinema Filmi)

2014 – Aynı Yıldızın Altında (Hazel Grace Lancaster) (Sinema Filmi)

2013 – The Spectacular Now (Aimee Finicky) (Sinema Filmi)

2011 – Senden Bana Kalan (Alexandra King) (Sinema Filmi)

2010 – Teen Choice Awards 2010 (Kendisi)(Tv Programı)

2008 – The Secret Life of the American Teenager (Amy Juergens)(TV Dizisi)

2005 – Felicity: An American Girl Adventure

2003-2004 – The O.C. (dizi)

1999 – Replacing Dad (Sinema Filmi)

SAM CLAFLİN

27 Haziran 1986 yılında doğmuştur. İlk oyunculuk deneyimi The Pllars Of The Earth filmi ile olmuştur. 2011 yılında Karayip Korsanları: Gizemli Denizde filmi ile kendinden söz ettirmiştir. Açlık oyunları serisinde rol almış ve 2016 yılında Emilia Clarke ile ‘ Senden Önce Ben’ isimli romantik komedi filminde başrol paylaşmıştır.

Filmleri

Daisy Jones&The Six

Peaky Blinders

Enola Holmes

Love, Wedding Repaat

Charlie’nin Melekleri

Kırmızı Pabuçlar ve 7 Cüceler

41. Gün Sürükleniş

The Nightingale

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir