MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda popüleritesi artan 90’lı yıllara kadar en çok rağbet gören ve en çok gelişen müzik türü olmuştu. Yıllar içinde kurulmuş onlarca başarılı gruptan sizler için birkaçını derledik.

The Beatles

Derlememize insanlara en iyi rock grubunu sorduğunuzda ilk alacağınız cevapla başlayalım. Grup toplamda 183 milyon kopya satarak zamanında çok büyük ses getirmişti. Grup, seyircilerinin çok vahşi olduğunu sebep göstererek 1966 yılında Amerika turunu sonlandırmış. Mükemmel şarkının illa komplek olmasının gerekmediğini sade yapılı şarkılarıyla dünyaya kanıtlamış olan bu grup müzik tarihine büyük bir katkıda bulunmuş oldu. The Beatles’ın bir klasiğe dönüşmesinde grubunun söz yazarı olan Paul McCartney kullandığı sözler ile anlatmak istediğini şarkıya çok güzel işleyebilmiş olmasının büyük payı var. Grup tüm zamanların en iyi grubu olarak seçilmiştir.

Aerosmith

Hepimizin hayatının bir döneminde adını duyduğu Aerosmith 1970 senesinde Amerika Birleşik Devletleri massachusetts’de kurulan bu grup. İyi bir başlangıç yapmasıyla birlikte 1973 yılında çıkardıkları Debut albümündeki Dream On şarkısı ile büyük bir kitleye ulaştı. Grammy ödülü almayı hedefleyerek geçirdikleri birkaç senenin sonunda 1991 senesinde ‘Janie’s Got A Gun’ şarkısı ile sonunda hedeflerine ulaştılar ve yılın en iyi rock performansçıları seçildiler.

Guns N’ Roses

Bu seferki grubumuz günümüze daha yakın tarihlerde kurulmuş olan Guns N’ Roses. 1985 yılında Los Angeles Kaliforniya’da kurulan grup günümüze kadar toplam 8 albüm ile 100 milyondan fazla sattı. Sweet Child O’Mine şarkıları ile dünyaca üne kavuşan grup aynı zamanda dünyada 28 ve sadece Amerika’da 18 milyon satış yaparak bir gruba ait en çok satış yapan albümü üreten grup olmuşlardır.

AC/DC

Angus ve Malcolm kardeşlerin 1973 yılında kurmuş olduğu efsane grup AC/DC. Hard-rock ve heavy metal kategorilerinin öncülerinden olup, örnek alınacak işler ortaya koymuşlardır. Dünyaca ünlü grubun solistinin 19 Şubat 1980 günü ölmesiyle grup bir süreliğine müziği bırakmayı düşünmüş ama sonunda Brian Jhonson’ın gruba katılmasıyla grubu devam ettirdiler.

Led Zeppelin

İngiliz rock tarihnin önde gelenlerinden Led Zeppelin 1968 yılında Londra’da kurulmuştur. Jimmy Page, Robert Plant, Jhon Paul Jones ve Jhon Bonham’dan oluşan grup ağırlıklı olarak blues-rock türünde şarkılar bestelemişlerdir. 1971 yılında çıkardıkları Stairway to Heaven parçası ile bir klasik grup haline gelmiş oldular. 1980 senesinde dağılan grup zaman zaman bir araya gelmişlerdir ama bunlar hiçbir zaman grubu tekrar bir bütün yapmamıştır.

Nirvana

Kurt Cobain’in vokal ve gitar, Krist Noveselic’in bateri, Dave Grohl’un bas çaldığı Nirvana grubunu şimdiye kadar hiç duymadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir. Grunge müziğin mucidi olarak da adlandırabileceğimiz Nirvana 1987 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Washington’da kuruldu. İlk çıkardıkları ‘Bleach’ adlı albümle yetenekli ve farklı olduklarını dinleyiciye fark ettiren grup  çıkardıkları ‘Nevermind’ adlı ikinci albüm ile büyük bir kitle edindi. Nevermind albümündeki  ‘Smells Like Teen spirit’ şarkısı ile beklenmedik büyüklükte başarıya imza attılar. Kuruluşundan 7 yıl sonra 1994’de solist-gitarist Kurt Cobain’in dramatik ölümü ile Nirvana üzücü bir şekilde noktalandı.

Deep Purple

Dünyaca tanınmış bir başka İngiliz rock grubu Deep Purple. Grup 1968 senesinde İngiltere,  Hertford‘da kuruldu. 70’li yılların İngiliz hard-rock ve heavy metalinin sınırlarını belirleyen 4 büyük gruptan birisidir. Başlarda bir progresif rock grubu olarak başlayan Deep Purple zaman içerisinde tarzını değiştirerek daha çok metal müzik yapan bir grup olmaya başladı. 1972 yılında çıkardıkları ‘Machine Head’ albümünün içinde yer alan ‘Smoke On The Water’ şarkısı ile herkesin bildiği bir grup halini almıştır.

Queen

Albümleri tüm dünyada 300 milyondan fazla satış yapmış 1970 senesinde kurulmuş olan Queen grubu, İngiltere’nin Londra şahrinde Brian May, Roger Taylor ve Freddie Mercury tarafından kurulmuştur ve 1 sene sonrasında John Deacon’ın katılmasıyla rock tarihinin efsana grubunun kadrosu tamamlanmıştır. Stadyum rock,  heavy metal,  hard rock gibi bir çok müzik türüne büyük katkıda bulunmuşlardır. 24 kasım 1991’de Freddie Mercury’nin ölümü ile grup aktifliğini yitirmiş oldu.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku
Film/TvMüzik

En İyi Film Müzikleri

Müzik hayatımızın hemen hemen her yerinde bulunuyor. Peki izlediğimiz filmlerde önemi ne…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir