Film/TvMüzik

En İyi Film Müzikleri

Müzik hayatımızın hemen hemen her yerinde bulunuyor. Peki izlediğimiz filmlerde önemi ne ölçüde bilmek ister misiniz? İzleyenlere hislerini çok daha efektif bir şekilde hissetmesini sağlayan ve seyir keyfimizi çok daha üst noktalara ulaştıran en az kendisi kadar müzikleri ile de ünlü olan listemize hoş geldiniz.

Harry Potter

Harry Potter, çoğu insanın çocukluğu ve ergenliğini oluşturuyor. Hem basılı kitapları hem de sinema yapımlarıyla dünya beyaz perdesinin en ünlü yapımlarından biri olan Harry Potter, unutulmaz müzikleriyle de zihnimizde yer edinmiştir. Filmin tüm müzikleri çok güzel, ancak serinin 3. filmi olan Azkaban Tutsağı’nın müziğine ayrı tutmak istiyorum. Çünkü Azkaban Tuğsağı’nın müziklerini yapan müzisyenin, ilk okuduğu Harry Potter kitabının Azkaban Tutsağı olduğunu ve bunun için çok daha özenli çalıştığını söylüyor.

Rocketman

Dünyaca ünlü harika şarkıcı Elton John’un hayatını anlatan film, tabii doğal olarak unutulmaz ve bir o kadar da güzel müziklerle tasarlanmış durumda. En başından bitişine kadar güzel şarkılarla donatılan yapımın, yetişkinler insanlar için daha uygun olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Guardians of the Galaxy (Galaksinin Koruyucuları)

Bir Marvel yapımı olan Galaksinin Koruyucuları, filmin her anında müzikleriyle ön plana çıkmış bir yapımdır. Özellikle Star Lord’un müzik zevki filmin temasını bile etkilemiştir. Eğer doksanlar pop şarkıların derlenmiş bir halini arıyorsanız bu film tam sizlere göre.

Bohemian Rhapsody

Muhteşem müzik grubu olan Queen ve onun solisti olan Freddie Mercury’nin yaşamını anlatan yapım, en başından sonra tüm müzikleriyle izleyenleri bir serüvene çıkarıyor. Kesinlikle, bu filmde yer alan şarkılar “film müzikleri” ismi altında yer almıyor, Fakat film müzikleri gibi bir liste yapıldığında bu filme yer vermemek olmazdı.

Delibal

Yerli bir yapım olan Delibal, Çağatay Ulusoy’un başrol olarak oynadığı bir yapım. Son derece havalı ve etrafa mutluluk dağıtan bir aşığın aşkını işleyen yapımda müziklerin ayrı bir duygusu var. Bir adam aşkı ile kendisi arasında kalırsa ne yapar? İşte Filmin müzikleri bunu size daha çok hissettirecektir.

Joker

En iyi film müzikleri listemizde yer almayı hak kazanan en güncel yapım ile karşınızdayız. Joker, alışık olduğumuz süper kahraman yapımlarının aksine bize sabit bir ideolojisi olan, dram yönü fazla bir yapım sunuyor. Vizyon tarihinden beri fazlasıyla takdir edilen film, müzikleriyle o puslu Gotham eyaletini bizlere çok başarılı bir biçimde yansıtmayı başardı. Üstelik bunu ortaya koyarken Joker’in iç dünyasını da anlamamıza destek oluyor.

Babam ve Oğlum

En iyi film müzikleri listemizde çok fazla Türk filmi yok. Ancak modern Türk sinema tarihinin en başarılı ve duygu dolu yapımlarından olan Babam ve Oğlum’u bu listeye yerini fazlasıyla hak ediyor. Evanthia Reboutsika yapımı film müzikleri, ülkemizin en başarılı yönetmenlerinden Çağan Irmak imzalı yapımı bir kaç gömlek üste çıkarıyor. En katı kişi bile ağlatma ihtimali taşıyan film, baba ve oğul arasındaki o bağı, özlemi, tartışmayı anlatıyor. 1980’li senelerde geçen bu film, müzikleriyle her daim özel bir yere sahip olacaktır.

Skyfall

James Bond’un başarılı ve oldukça güzel filmlerinden biri olan Skyfall, gerek ülkemizde çekilmiş sahneleriyle gerekse aksiyona doyuran anlarıyla çok konuşuldu, fakat bir o kadar konuşulan bir durum daha vardır, Adele tarafından seslendirilmiş olan Skyfall film müziği. Filmle aynı ismi taşıyan müzik, çıktığı dönem ve sonrasında çok büyük olay olmuştur.

Titanic (Titanik)

Titanic filmi, günümüzde vizyona girmiş filmlerin bile gişesini yakalamak konusunda sadece hayal kurduğu efsane bir yapım. Gerçek bir olayı sağlam temellere sahip bir öyküyle harmanlayan yapım, sinemaseverlere Dünya sinema tarihinin en başarılı ve güzel müziklerinden birini hediye etti. Celine Dion’un hafızalara kazınan eseri My Heart Will Go On’u dinlemeyeniniz yoktur.

Amelie

Avrupa menşeli yapımlar bazı konuları başarmak hususunda eksiklere sahip olsalar da müzik kesinlikle o konulardan bir tanesi değil. Film müzik konusunda kendini geliştiren Avrupa menşeli yapılar, bu yeteneklerini filmlerde çok iyi kullanıyor. Amelie de bu yapımlar arasında en fazla ön plana çıkanlardan bir tanesi.

Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi): Shire

Yüzüklerin Efendisi serisinin fazlasıyla güzel müziği var. Bunların tamamı kendi başına derinlemesine bir konu, ancak elimizde güneşin, mutluluğun, sakinliğin kalıplaşmış halini gösteren çok güzel bir müzik var. Hobbitlerin yaşadığı yer Shire için üretilmiş olan müzik, en öfkeli kişiyi bile rahatlatacaktır.

Fast and Furious 7 (Hızlı ve Öfkeli 7)

Hızlı ve Öfkeli film serilerinin başrol karakterlerin olan Paul Walker’ın üzücü bir biçimde ölmesinin sonrasında çekilen ilk Hızlı ve Öfkeli yapımı, Paul Walker’a veda etmesiyle de çok fazla duygu dolu anlar yaşattı. Bu veda anı için yazılan See You Again şarkısı bu güzel sahneyi unutulmaz kılmayı fazlasıyla sağladı.

Interstellar (Yıldızlararası)

Dünyalar arası yolculuk da, ailenizden çok uzak bir noktada olduğunuzu düşünün. İmkan dahilinde fazla bir seçim hakkınızda yok, uzayın tüm fizik kuralları küçük kızınıza geri dönememeniz için çalışıyor. İşte Hans Zimmer, bu ortamı bir müzikle size aktarabiliyor. S.T.A.Y adındaki beste, dünyanın toz yığını içinde yok olmaya yüz tuttuğu ve yaşayanların artık tek bir umut olarak evrende kurtuluş aradığı Yıldızlararası yapımını daha da güzel kılıyor. Film, 2014 yılı yapımı olmasına rağmen halen daha bilim kurgu dünyasının kült filmlerinden.

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir