MüzikMüzik Dünyası

Lady Gaga’nın En Başarılı Klipleri

Lady Gaga, popun en iyi görsel yazarlarından biri olarak tarihe geçecek. Her yeni çağla birlikte, anında ikonik görüntüler, moda ifadeleri ve tabii ki şu anda denediği ses veya tarz ne olursa olsun daha da güçlendiren klipler sundu. Michael ve Janet Jackson, Madonna ve David Bowie’nin cesur görüntülerinden esinlenen Gaga, kliplerde karmaşık, ileri görüşlü evrenler oluşturmak için mevcut her türlü değişen teknolojiden yararlandı. En unutulmaz ve heyecan verici 5 klip’i için, işte ortak çalışanlarının anlattığı şekilde nasıl yapıldığının arkasındaki hikayeler.

John Wayne

Kovboy esintili albümü Joanne’nin müzik klipleri üçlemesinden biri olan “John Wayne”, Lady Gaga’nın bir köy yolunda kargaşaya neden olan haydutlar ve saldırganların hızlı, aksiyon dolu bir hikayesi için Jonas Akerlund ile yeniden bir araya geldiğini görülüyor. Üç dakikadan kısa bir süre içinde, Tarantino tarzı klip muazzam miktarda sürpriz barındırıyor; özellikle de Lady Gaga’nın yüksek çizmeleri mermi atmaya başladığında. Akerlund, Layd Gaga hayranlarına “Sanırım hepsini bir günde çektik – bu çılgın bir gündü” dedi.

Poker Face

2008 sonbaharında “Poker Face” ortaya çıktığında, Lady Gaga kendini estetik ve eğlence bombardımanına keskin bir gözle tam teşekküllü bir süperstar olarak kanıtlamıştı. Şarkının nakaratının PPP kekemeliğiyle eşleşen staccato tarzı koreografiden, Lady Gaga’nın havuz kenarındaki Harle Quin Great Dane gibi başlıklar Lady Gaga için bir tarz haline geldi.

Malibu’daki bir malikanede bir gün boyunca çekilen “Poker Face” klipi, Lady Gaga’ya havuzdan çıkarken giydiği lateks catsuit ve aynalı maskeden, mavi tek parçadan kesilmiş o moda tutkunu tanıttı. Omuz pedleri yaptı ve Pantolon konusuyla da bir başka Lady Gaga imzası attı. Görünüşlerin telaşı şaşırtıcı derecede tuhaf ve boğucuydu ve mahsul üstleri ve kısa şortlar “Poker Face” Lady Gaga’nın özgür düşünce tarzını yeni olarak konumlandırdı.

Eh Eh (Nothing Else I Can Say)

Los Angeles stüdyolarında çekilmiş olmasına rağmen, “Eh Eh (Nothing Else I Can Say)” saf Küçük İtalya hayali, pembe stilettolar, purolar, spagetti, Danalar ve daha pek çok sprey bronzdan oluşan bir dünya. Stefani Germanotta doğumlu kadın klipte Akdeniz köklerine geri dönerken, “Kendimin farklı bir yanını göstermek istedim – belki de daha evcil bir kız tarafı,” dedi. “Ve herkesin beyninde delikler açacak güzel, çarpıcı Ellili fütüristik moda görüntüleri yaratmak istedim.”

Joseph Kahn’ın yönettiği “Eh Eh”, “LoveGame” ile aynı hafta sonu çekildi ve birlikte Lady Gaga ‘nın iki ana görsel karakterinin ortaya çıkmasına yardımcı oldu: ileri moda ve kampçı ilgi makinesi ve daha yumuşak, daha tatlı parti kızı. Birincisi, en sonunda, daha büyük şeylerin şemasında ikincisini gölgede bırakmış olabilir.

Paparazzi

Lady Gaga, “Paparazzi” yi yönetmesi için beğenilen klip yönetmeni Jonas Akerlund’a yaklaştığında, hep birlikte bu işi bırakmak üzereydi. Rolling Stone’a “Sıkılmaya başladım ve artık müzik kliplerinın amacını anlamıyordum,” dedi. Sonra hayatıma girdi.

MTV’nin sansürünün getirdiği kısıtlamalardan ötürü, yedi dakikalık cinayet balosu olan “Paparazzi”, YouTube’u çevrimiçi vızıltı ve hayranlık yaratmak için bir platform olarak doğrudan kullanan ilk müzik kliplerinden biriydi. Ve “Paparazzi” akla gelebilecek her şekilde halkın dikkatini çekerken (ve True Blood ilk çıkışından sonra aktör Alexander Skarsgård’ı yepyeni bir seyirci ile tanıştırırken), şaşırtıcı bir şekilde erişilebilir olması gerçeği ile canlandı. Elbette, tuhaf görünüyor ve İtalyan melodramlarından olduğu kadar Hitchcock ve Fritz Lang’tan da ödünç alıyor. Ancak “Paparazzi” almak için tüm bunları elde etmek zorunda değilsiniz – avizeler, sarışın alemler ve Minnie Mouse tulumlarının açıklamaya ihtiyacı yok.

Born This Way

İlk albümü The Fame’in ve genişletilmiş yeniden yayımlanmasının ardından, Lady Gaga’nın ikinci sınıf albümü The Fame Monster, büyük beklentilerle dolup taştı. Gerçek Lady Gaga tarzında, güçlendirici bir arena pop marşını avangart, ileri görüşlü bir klipiyle eşleştirdi. Nick Knight’ın yönettiği “Born This Way” sürrealist bir macera. “klipi iki günde Brooklyn’de çektik. Koreograf Laurieann Gibson, klipin yayınlanmasından kısa bir süre sonra MTV News’e verdiği demeçte, konumu gizlemek zorunda kaldık, Lady Gaga ‘nın klipi büyüdüğü New York’ta çekmesinin önemli olduğunu ekledi. Klip, uzaylı benzeri bir doğum sahnesi ve tam koreografili tablo öncesinde kendisini bir “anne canavar manifestosu” olarak tasvir eden hırslı bir bilim kurgu oyunudur.

“Onu daha iyi bir dansçı haline getirmek için, bu sadece ondan kurtulma ve kendine güvenme süreci. Ben de plağın hikayesini anlattım, ”diye açıklıyor Gibson. “Çok fazla itme ve doğum var. Sıkıntıya çok fazla yumruk atılıyor. Bu çok sembolik.”

Efaw, RS’ye klipin yönüyle ilgili ilk heyecanlı kafa karışıklığını anlatıyor, yüzüne tüm sivri protezler eklendikten sonra makyaj koltuğunda “küçük bir uzaylı” gibi hissediyor. “Bu Şekilde Doğdu” dan itibaren çok fazla şok olmamayı öğrendim çünkü Lady Gaga ‘nın her şeyi yapacağını biliyordum, “diyor.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir