Film/Tv

Türk Yapımı En İyi Sitcomlar

Sitcom temalı dizileri çok seviyor ve komedinin içerisine bambaşka bir matematiğin olması sizler bulu ediyor ise Türk yapımı en başarılı sitcomlar listemiz tamda sizlere göre.

Yalan Dünya

Kocabaş Ailesi’nin kuralcı reisi Şehmuz Kocabaş ve evin takıntılı annesi Servet Kocabaş, aynı evin içinde çapkın damatları Selahattin Çakaler, değerli kızları Gülistan, ağırkanlı Orçun ve bekar oğulları Rıza Kocabaş ile birlikte yaşamaktadırlar. Hatay’dan Cihangir’e yerleşen Kocabaş Ailesi örflerine bağlı olan ailenin reisi Şehmuz Kocabaş’ın yönetimi altındadır. Kısacık boylu damatları Selahattin Çakaler, eşi Gülistan’a hiç de sadık değildir üstelik onu bir pavyonda tanıştığı Şarkıcı Tülay ile aldatmaktadır.  Evin Kocabaş soyadına sahip olan tek oğlu Rıza, hiç hoşlanmadığı Nurhayat ile ailesinin baskısıyla sözlenmiştir. Ancak bu saçma duruma daha fazla tahammül edemez ve Nurhayat’tan ayrılır. Bu durum Kocabaş ailesi için bir yıkım olur. Ailenin hepsi, Rıza ile Nurhayat’ın arasını yapmak için birleşir. Bu durumlar olurken bütün ailenin hayatını kökten değiştirecek farklı bir gelişme yaşanır. Deniz, yanında serseri kardeşi Bora ile beraber, bir dizide bir bölüm figüran olmak için İzmir’den İstanbul’a gelir. Senelerdir aradığı imkanı bulamayan Deniz’in hiç beklemediği bir anda şansı döner. Dizinin başrol oyuncusuna ihtiyacı vardır. Bir anda bölüm oyunculuğundan başrole terfi olan Deniz, İstanbul’da bir ev arayışına girer. Setteki diğer bir kadın oyuncu olan Açılay da bir ev arayışındadır ve Deniz’e birlikte yaşamayı teklif eder. Şansa Kocabaş ailesinin kiracıları olup onların yan dairesine taşınırlar. Bu durumun ardından Deniz ile Rıza arasında bir ilgi açığa çıkar ve olaylar bununla sınırlı kalmadan alıp başını gider. Gülse Birsel Birselin Avrupa yakasından sonra kaleme aldığı ve oynadığı muhteşem diziyi izleyerek hayatına çok ayrı bir komedi katmak isterseniz listenize Yalan dünyayı da ekleyin.

İşler Güçler

Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz harika olacaklarına inandıkları filmlerini çekme hayalleri içerisindedirler ve bunun için gerekli olan miktarı bir araya getirmek için hoşlarına gitmeyecek olsa da ‘Meslek Hikayeleri’ isimli belgesel programında sunuculuk yapan üç adet oyuncudur. Ahmet Kural, başrol olduğu günlerin hasretini çekmekte, geçmişteki başarılarının unutulmuş olmasından gerçekten şikayetçidir. Murat Cemcir, kariyerinin gereksinimlerini yapmaya çabalarken, kendisini yarı yolda bırakmış olan eski sevdiği kadın ile birlikte çalışmanın zorluklarını çekmektedir. İşler Güçler dizisi kısmi olarak başrol oyuncularının gerçek hayat hikayelerinden beslenmektedir sadece bununla kalmaksızın izleyenlere gelecek yılların en başarılı mizah adamlarını da kazandıran muhteşem bir komedi dizisidir.

Geniş Aile

Samimi ve cana yakın bir mahalle olan Boyacıköy merkezli yapımdır. Senelerdir mahallesinden ve ailesinden uzak kalmış olan ve Almanya’da hayatını orada kurmuş olan Cevahir sevecen evine ve tüm samimiyetiyle mahallesine geri dönmeye karar alır. Boyacıköy’ün sevilen adamı olan Cevahir’in dönüşü ile beraber tüm Boyacıköy mahallesini sevince sarar. Tabii gelmesine hiç de sevinmeyen insanlarda mevcut. Koyu Bilal ve yancıları. Evin serseri ve heyecan dolu oğlu Cevahir ‘in, ailesinin tavsif etmediği türden bir evliliğin bitmesiyle yani Cevahirin dul kalmasıyla başlar. Zaman içinde ailesine başına çok iş çıkaran okumamış ne de bir mesleğe sahip olamayan Cevahir yaşamını bir düzene getirmeye çalışır, her zaman kolay yoldan başarı sağlamaya çalışır fakat her defasında ailesinin sert otoritesine toslayan bir faydasızdır. Dizi temel hatlarıyla ailesinin Cevahir ‘i topluma faydalı bir birey olmasını sağlamak ve kızları olan Nazan’ı dünya evine sokup evdeki yaşayan kalabalık insan sayısını azaltmak istemesi üzerine kuruludur. Eğer çok tatlı bir mahalle hayatı ve aynı zamanda çoğu kişinin yaşaması muhtemel aile olaylarının, mizah ile harmanlandığı bir dizi izlemek istiyorsanız bu dizi tam sizlere göre.

Çocuklar Duymasın

ilk bölümü 2002 senesinde yayınlanan aile temalı komedi yapımıdır. Çocuklar Duymasın, kıskanç ve kendisine taş fırın erkeği lakabını layık bulan Haluk ile romantizm ve daha sakın bir insan beklentisi olan modern Türk kadın Meltem’in itişmeli ve bir o kadar da sevda ile dolup taşan evliliklerini anlatmaktadır. Dönem dönem ayrılma kararı alıyor olsalar da evliliklerine olan sevgilerini kaybetmeyen çiftin kavgalarını hep çok sevdikleri çocukları “Havuç” Emre ve “Feminist” Duygu’nun duymayacağı şekilde etmeye çalışıyorlar yapımın adı da tam olarak buradan gelmektedir. Haluk ile Meltem’in çocuklarının yetişkin birer yetişkin insan olmaları ve Haluk ve Meltem başbaşa kalmaları diziye çok ayrı bir tat katmıştır. Sizlerde tartışmanın içerinde yeşeren bir kahkaha izlemek isterseniz Çocuklar duymasını aklınızın bir kenarında tutun.

Benim Annem Bir Melek

Bir insanın annesi kendisi için dünyaya inmiş bir melektir. Benim Annem Bir Melek dizisi, gerçek bir ev hanımı ve yırtıcı anne Neriman, emekli dolmuş şoförü üstelik askerliğini komanda olarak yapmış baba Cahit, babasının mesleğini kaldığı yerden devam ettirmiş olan ve hala daha ailesiyle yaşayan büyük çocuk Metin, karşı dairede yaşayan küçük kardeş Çetin. Çetin’in eşi Ece, Çetin’in patronu Metin’in saflık derecesi yüksek nişanlısı Nalan ile bol maceralı ve kahkaha dolu dizi izleyenlere çok kaliteli zaman vaat ediyor. Çatlaklığından laf söylenmez, ama vakti geldiğinde de çok tatlı ve sevecen bir anneye dönüşen kayın valide Neriman’ın büyük ve heyecanlı bir aileyi yönetmesini izlemek gerçekten çok güzel.

Kardeş Payı

Metin, Ali, Feyyza. Sağlam Beşiktaş taraftarı ve emekli makine mühendis Tahsin Özdemir’in Bey efsane Beşiktaş üçlüsünü yaşatmak için ilk iki evladına Metin ve Ali adını koymuştur. 3. çocukları kız doğunca onun ismi da mecburen Feyyza olmuştur. Babalarının zorlamasıyla, ellerinde bir meslek olsun diye, yaz dönemleri su tesisatçısında çırak olarak çalışırlar Metin ile Ali Özdemir kardeşler, okulda başarılı olamayınca gerçek meslekleri de Sıhhi tesisatçılık olur. Fakat kardeşlerin içerisinde bambaşka bir şeyler vardır. Kız kardeşleri Feyyza’nın parasına mecbur kalan, eve para kazançlarını veremeyen kardeşler dünyaya barış, mutluluk ve huzur getirecek olan bir projeleri vardır. Fakat kimsenin ciddiye almadıkları projede gerçekten işlevsel olması, Yaşamlarındaki bütün düzeni değiştirir. İzleyenler sadece hayal bile etmek önemlidir mantığını aşılayan ve hayalleri birer tesisatçı çırakları bile başara bilir mantığında gerçekten komik ve bir o kadar da eğitici bir yapımdır.

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir