Film/TvSenaryo Dünyası

En Ünlü Film Setleri

Birbirinden ünlü filmlerin bir o kadar güzel çekim alanları ve setlerine göz atmaya ne dersiniz? Film ile özdeşleşmiş mekanların özelliklerini ve hikayelerini okudukça izlediğiniz sahneler gözünüzde canlanacak. İşte sizler için derlediğimiz birkaç inanılmaz film seti.

Matamata / Yeni Zelanda

Kendi ismiyle kendi reklamını yapabilecek seviyede olan Yeni Zelanda.Yüzüklerin Efendisi filminin yuvası Orta Dünya’yı içermesi popülerliğinin en büyük sebebi. Shire’ı ve Hobbit evlerini Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’nda Matamata’da görebilirsiniz. Yüzüklerin Efendisi’nin çekildiği yerler adeta büyüleyici bir güzelliğe sahip olup her insanı kendine aşık edebilecek düzeyde.

Beverly Hills / Los Angeles – ABD

Sosyete Polisi, LA Confidential, LA’den kaçış, Cehennem Silahı ya da 90’larda en çok bilinen dizilerden olan Beverly Hills 90210 (türkiye’de bilinen ismiyle evimiz Hollywood)… Burası Hollywood, Amerikan sinema endüstrisinde önemli yeri olan ve dolayısıyla da pek çok bilinen filme ev sahipliği yapmıştır. Hollywood filmlerinden hoşlanıyor ve çekildikleri yerleri merak ediyorsanız aradığınızı çok büyük olasılıkla burada bulacaksınız. film sahnelerinin izini sürmeye başladıysanız göz kamaştıran şıklığa sahip Beverly Wilshire oteline göz atmak güzel bir başlangıç olacaktır. Burayı Julia Roberts ve Richard Gere’ın baş rollerini paylaştığı 1990 yapımı Pretty Woman filminden hatırlayabilirsiniz.

Princess Street – Calton Street Köprüsü / Edinburg – İskoçya/İngiltere

Robert Carlyle, Tim Roht, Evan McGregor, ve Kelly Macdonald’ın başrollerini paylaştığı Trainspotting filmi adını altın harflerle yazdırmış bir klasik. uzun bir aradan sonra ikinci filmi 2017’de seyircilerle buluşmuştu. 1980’lerin sonlarında yaşanan ekonomik kriz yüzünden zor zamanlar geçiren ve yolunu kaybetmiş bir kuşağın fertlerini konu alan filmin ses getirmiş sahnelerinden biri İskoçya’nın başkenti Edinburg’da Princess Street’i Calton Street’e bağlayan köprüde çekilmişti. Bir diğer İskoçya şehri olan Glasgow’un yapımın pek çok güzel anına ev sahipliği yaptığını da belirtmiş olalım. İskoçya’dan yolunuz geçerse o taraflara da uğramak isteyebilirsiniz.

Kapalıçarşı / İstanbul

Ben Affleck’in Oscar ödülü kazanmış filmi Argo, 1980 senesinde Tahran’da yer alan bir elçiliğe sığınmak zorunda kalan 6 Amerikalının ülkeden çıkarılması için yapılan operasyonu konu alıyordu. Tabii ki de bu tarz bir filmi İran’da çekmenin mümkünatı olmayacağından Affleck, İstanbul’un kaotik kalabalığını set ortamıymış gibi kullanmayı tercih etti. Gerçi bildiğiniz üzere Kapalıçarşı Türkiye’de çekilmiş filmler listesine fazlaca yapım eklenmesine neden olmuş bir mekan. Bunlardan İkisi James Bond filmi olmak üzere bunlardan başka çok sayıda yabancı sinema filminin ev sahipliğini üstlenmiştir.

Christ Church College / Oxford – İngiltere

İngiltere’deki Oxford şehri birçok tanınmış filme ev sahipliği yapmıştır. The Italian Job, Genç Sherlock Holmes gibi ünlü filmler bunlardan sadece ufak bir kısmı. Christ Church College’ı gördüğünüz gibi hangi filmden bahsedeceğimizi anlamışsınızdır. Burası alnındaki şimşek şeklindeki yara iziyle herkesin tanıdığı büyücü Harry Potter’ın okulu Hogwarts’ın ta kendisi. Büyücülerin toplandığı ünlü büyük salon ve 16. yüzyıldan bugüne kadar gelmiş eski koridorlar filmin sahneleri gözünüzde canlandırmaya yeter.

Martha’s Vineyard / Massachusetts – ABD

İnsanları son derece vahşice katleden amacından şaşmayan korkunç bir köpekbalığıyla bu sularda yüzmeyi hiç istemezsiniz. Evet, doğru tahmin ettiniz. Gerilim filmlerinde yeni bir tür oluşmasına önayak olan Jaws’ın çekildiği yerden bahsediyoruz. Korku dolu bu hikayenin yanı sıra dünyanın bu güzel kısmında sizleri sevimli kasabalar ve şarap evleri karşılayabilir. Bu kentte hala Steven Spielberg’in set hikayeleri anlatılmakta.

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir