Genel

Türkiye’de Sahne Almış En Unutulmaz İsimler

Günümüzde yaşanan salgın virüs ve devamında gelen tedbirler bizleri evde olmaya iteliyor. Sosyal hayatımızın zorunlu bu kısıtlanışı bizi sevdiklerimizden de ayrı koyarken aynı zamanda sevdiğimiz etkinliklerden de alıkoyuyor. Sevdiklerimizden ayrı kaldığımız bu dönemde ülkemize gelmiş ve asla unutulmayacak anılar bırakmış sanatçılarını hatırlamak eminim ki herkese iyi gelecektir. İşte ülkemizde sahne almış en unutulmaz isimler ve konserler.

Michael Jackson – 1993

Dangerous World Tour kapsamında İstanbul’da düzenlenen etkinliğe de katılan Michael Jackson, eski ismi ile İnönü Stadyumu’nda verdiği konserle Türkiye’de ki müzik severlere unutulmayacak bir anı bıraktı.

Metallica – 1993

Yıllarca rock tarzına duyulan o körpe duyguları bir anda Metallica ile taçlandıran ülkemizin müzik severleri, düzenlenen konserde ışık ve görsel şovlarında etkisiyle kendilerini kaybettikleri o müthiş anı İstanbul İnönü Stadyumun da yaşadılar.

Roger Waters – 2006

Pink Floyd rüzgarı Kuruçeşme’de estiğinde müzik severler Roger Waters’dan The Wall albümünün tamamını dinlemişti.

Spice Girls – 1997

Birleşik krallıkta ortaya çıkarak neredeyse tüm dünyaya yayılan grubun ünü belkide gruplarının tamamının kadın olmasındandı. Birlikte imza attıkları bir çok başarının yanında turnelerinde Türkiye’yi es geçmediler. İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda verdikleri konserde alınan ses ve görüntü kayıtları ile ilk canlı albümünü satışa sundular.

Justin Timberlake – 2014

Bir dönem müzik dünyasının en zirve isimlerinde biri olarak tüm dünyada ismini duyuran Justin Timberlake hayranlarının yoğun talebini kırmamak için İstanbul İTÜ stadyumun da gerçekleştirdiği konser ile pop severlere mükemmel bir hatıra bıraktı.

Rihanna – 2013

İstanbul’u ilk kez sallamadı fakat ülkemizde verdiği son konser uzun yıllar konuşuldu. Müzik severlerin uzun yıllar konuştuğu ve tüm biletlerin tükendiği konser sonrasında Rihanna Türkiye’yi ve Türk danslarını çok sevdiğini, kendisine gösterilen ilginin muhteşem olduğunu söyledi.

Prodigy – 2009

Türkiye’ye ilk gelişi değildi fakat elektronik müziğin devi ikinci konserini 10 yıl aradan sonra gerçekleştirmişti. Buna rağmen müzik severlere unutulmaz anlar yaşatan Prodigy’in konseri yarım saat erken sonlandırmış olmasına rağmen tüm seyircilerin mutluluğu yüzlerinde okunabiliyordu.

Korn – 2005

Biletlerin ışık hızında tükendiği festival o yıl Hazarfen Havaalanında gerçekleşmişti. Festival kapsamında bir çok ünlü isim ve grup da sahne almış olsa da Korn sergilemiş olduğu müthiş gösteri ile sevenlerine unutulmayacak anlar yaşattı.

Limp Bizkit – 2011

Üzerinden 9 yıl geçmiş olmasına rağmen hala daha hatırlanan efsane konser 90’ların başında dünyaya gelenler için mükemmel bir deneyim ve anı olmuştur. Özellikle konser alanını yıkıp kavuran albümleri o yıla izini bırakmıştır.

Red Hot Chili Peppers – 2012

İstanbul’da konser vereceği duyurulan RHCP, açıklamanın ardından gelecek gelmeyecek iddiaları ile uzun süre gündemde kalmıştı. Sevenlerini çok heyecanlandırdığı günlerin ardından Bilgi Üniversitesinin Santralistanbul sahnesinde sevenleri ile buluşan grup konser öncesi kapılarda uzun kuyruklara neden oldu.

The Offspring – 2005

Rock’n coke kapsamında Türkiye’de sahne almış ve yine severlerine unutulmayacak anlar yaşatmış olan the Offspring, konser sırasında çeşitli aksilikler ile baş etmiştir. Fakat buna rağmen yine de konser alanında ki tüm rock severlerin heyecanı ve memnuniyeti yüzlerinden okunabiliyordu.

Jessie J – 2012

Dünya’da ismini duyurduğunda çıktığı turneler arsına Türkiye’yi de ekleyen İngiliz şarkıcı Jessie J, konser esnasında pop severlere güzel bir anı bırakırken sahneye aldığı minik hayranı ile beraber şarkı söyleyerek güzel görüntülere sebep olmuştur.

The Cure – 2005

50 bin kişi ile Hazerfen Havaalanında buluşan The Cure grbubu 2005’de gerçekleştirdiği konser ile müzik dünyasında ilk Türkiye macerasında severlerini memnum etmeyi başardı.

Elton John – 2011

Türkiye’ye ilk gelişi değildi fakat 2011 yılında 21 ülke ve 47 farklı şehirde konser vermek için yola çıkan Elton John turnedeki listesine Türkiye’yi de ekleyince severleri tarafından heyecanlı anlar yaşanmasına sebep oldu.

Bon Jovi – 2011

Tüm dünyada toplamda 120 milyondan fazla albüm satışı gerçekleştiren efsane grup, 18 yıl aradan sonra sahne aldığı Türkiye’de sahneyi salladı.

Madonna – 1993

Michael Jackson ve Metallica’nın ardından Türkiye’de en çok ses uyandıran sanatçılardan biri olan Madonna ülkemizde ilk olarak 1993 yılında sahne aldı. İnönü Stadı’nda gerçekleşen konserde binlerce kişiye unutulmaz hatıralar bırakan Madonna 93 yılının iz bırakanları arasında yer almıştır.

Lana Del Rey – 2013

Listedeki bir çok diğer sanatçıya göre sahne aldığı 2013 yılının yıldızlarından olan Lana Del Rey ülkemizde verdiği konser ile müzik dünyası için güzel bir imza attı ve hatıralar bıraktı.

Justin Bieber – 2013

Konser verdiği diğer ülkeler cve şehirlere kıyasla daha geç bir vakitte ülkemizde sahne alan Justin Bieber, Türk Beliber’lar ile buluşmasında çok özel anlar ile hatırlandı.

Demi Lovato – 2014

Türkiye’de hayranları için unutulmaz anların yaşanmasına vesile olan pop sanatçısı Justin Bieber’dan tam bir sene sonra ülkemize gelerek tüm severlerini mutlu etmiştir.

İlişkili İçerik
Genel

Scarlett Johansson ve Disney davası Sonuçlandı; Karar Emsal Niteliğinde

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri hiç kuşkusuz sinema sektörü oldu. Geçtiğimiz…
Devamını Oku
Dizi HaberleriGenel

Vakıf Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Isaac Asimov’un kült ve ölümsüz eseri Vakıf, ilk sezonu henüz başlamışken ikinci sezon…
Devamını Oku
GenelHaberler

Netflix Mayıs Ayı Programı Belli Oldu

Netflix Mayıs ayı programı bir hayli hareketli geçeceğe benziyor. Mayıs ayında Netflix, bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir