Genel

Scarlett Johansson ve Disney davası Sonuçlandı; Karar Emsal Niteliğinde

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri hiç kuşkusuz sinema sektörü oldu. Geçtiğimiz sene içerisinde büyük perde için geliştirilen bazı büyük yapımlar, sinemalar kapalıyken acele bir şekilde bir bir streaming platformlarda yayınlandılar. Warner Bros. kendi streaming platformu olan HBO Max için bunu yaptı, Disney de Disney+ için büyük bazı filmleri direkt burada yayınlattı. Christopher Nolan, Dennis Vill. gibi büyük ve sözü geçen yönetmenler bu duruma tepkilerini koymaktan geri durmadılar ancak işler bir kişinin hareket geçmesiyle değişmişe benziyor.

MCU’nun ünlü yıldızı, dünyanın en popüler kadın oyuncularından Scarlett Johansson geçtiğimiz aylarda Disney’i dava etmişti. Davanın sebebi, Black Widow filmi ile alakalıydı. Black Widow Scarlet Johansson’ın başrolünde olduğu ve pandemi koşullarının oluşmadığı dönemde çekilen ve doğal olarak pandemi koşulları ile alakalı yasal bir maddeye sahip olmayan bir yapımdı. Ancak pandemi ile beraber Disney filmi, Disney+ platformunda yayınlayınca Scarlett Johansson Disneyi dava etti. Çünkü filmin gişesi ile alakalı bir kar anlaşması vardı Disney ile ilgili. E film de direkt Disney+ üzerinden televizyonlarda izlenebilir bir hale gelince durum biraz karmaşık hale geldi.

Peki dava nasıl sonuçlandı? İlk duruşmada karşılıklı bir anlaşma sağlandı ancak anlaşmanın detayları bilinmiyor. Tahmin edildiği üzere filmin gişe payına yakın bir miktar üzerinden Scarlett Johansson Disney’den iyi bir ödeme aldı ve davayı geri çekti. Zira kendisi epey haklı bir konumdaydı ve bu streaming platformu/ pandemi karmaşasında kendisi büyük bir emsal haline geldi. Bakalım bu karmaşık süreç önümüze daha neler getirecek?

İlişkili İçerik
Dizi HaberleriGenel

Vakıf Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Isaac Asimov’un kült ve ölümsüz eseri Vakıf, ilk sezonu henüz başlamışken ikinci sezon…
Devamını Oku
GenelHaberler

Netflix Mayıs Ayı Programı Belli Oldu

Netflix Mayıs ayı programı bir hayli hareketli geçeceğe benziyor. Mayıs ayında Netflix, bir…
Devamını Oku
Genel

93. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Her sene merakla beklenen Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929’dan…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir