Haberler

Netflix’ten 2021 Yılı İçin Dev Bütçe

Streaming platformlarının kralı Netflix, tahtını korumaya epey kararlı gözüküyor. 2021 yılı içerisindeki orijinal yapımlarına harcadığı bütçeyi açıklayan dev şirket, bu sene içerisinde 17 milyar dolarlık bir harcama yaptığını duyurdu. Variety’nin haberine göre 17 Milyar dolarlık bir harcama gerçekleştiren Netflix buna karşın hedeflediği abone sayısının altında kaldığını da açıkladı.

Pandemi nedeniyle bir çok orijinal yapımı ve diğer yapımların ertelenmesi, Netflix’in hedeflediği abone sayısının altında kalmasının en büyük sebebi olarak gösterildi. Bu konuda açıklama yapan Netflix, açıklamasında şu sözlere yer verildi: “2020 yılında COVID-19 nedeniyle ertelenen prodüksiyonların büyük bir bölümü, daha çok 2021 yılının ikinci yarısını takip ediyor. Dünyanın dört bir yanında aşı dağıtımında adaletsizlik olurken bizler işimize geri döndük ve Brezilya ile Hindistan haricinde güvenli bir şekilde çalışıyoruz. Bu durumun devam edeceğini düşünürsek, 2021 yılı içerikleri için 17 milyar dolar nakit ödeme yapacağız. Böylece geçtiğimiz yıldan çok daha fazla orijinal yapımı izleyici karşısına çıkaracağız.

Netflix, orijinal içerikleri için geçtiğimiz yıl 11.8 milyar dolarlık harcama yapmıştı.   Neflix’in en çok izlenen yapımları 57 milyon izleyici ile Fate: The Winx Saga; 52 milyon izleyiciyle Ginny & Georgia; 45 milyon izleyiciyle Cobra Kai’nin üçüncü sezonu ve 28 gün içinde 49 milyon izleyiciye ulaşan Firefly Lane oldu. Filmlerden Yes Day 62 milyon izlemeye; Outside The Wire 66 milyon izlemeye;  I Care A Lot 56 milyon izlemeye; To All the Boys: P.S. I Still Love You 51 milyon izlemeye ulaştı. Ayrıca Netflix, 2021 yılının ilk çeyreğinde ulaşmayı beklediği yeni abone miktarına erişemedi. Bu dönemde 6 milyon yeni kullanıcıya ulaşmayı beklerken 4 milyon kullanıcıya ulaştı ve bu sebeple hisse değerinde %11 oranında bir düşüş yaşandı. Bu yılın ilk çeyreğinin sonunda dünya çapında toplamda 210 milyon kullanıcıya ulaşmış olmayı hedefleyen platform kendi tahminlerinin altında kalarak 208 milyon kullanıcıya ulaşabildi.

İlişkili İçerik
Haberler

Disney Plus 2 senesi dolmadan 100 milyon aboneyi geçti

Disney+, henüz açılalı 18 ay olmasına rağmen tam tamına 100 milyondan fazla üyeye ulaştı.
Devamını Oku
Haberler

Steven Spielberg ve Netflix'ten Yeni Anlaşma: Spielberg'ten Netflix'e Senede İki Film

Netflix, malum streaming servislerin şu anlık kralı. Ancak Disney+, Amazon Prime ve HBO Max gibi…
Devamını Oku
Haberler

Amazon'dan Dev Yatırım; Amazon MGM'yi Satın Aldı

Dünyanın en büyük markalarından Amazon, kargoculuktan bu yana son 20 yılda inanılmaz yol…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir