Müzik Dünyası

Müzikteki En Etkili 10 Kadın

Lady Gaga ve Beyonce gibi müzik dünyasının eskilerinden Dua Lipa ve Halsey gibi yeni gelenlere kadar, müzikteki en etkili 10 kadının listesi burada.

Lady Gaga

Lady Gaga, 2008’de çığır açan pop albümü “The Fame” i yayınladığından beri müzik endüstrisinin en güçlü ve tanınabilir seslerinden biri olmaya devam ediyor. İlham veren sesi, stil duygusu, kapalı gişe turları ve inanılmaz yardım çalışmalarıyla Gaga, çoğu sanatçının tipik kariyer ömrünü aşıyor ve on yıllar boyunca bir isim olarak kalacak. Lady Gaga’nın yaptığı her şey çok anlamlı ve kendini adamış hayran kitlesi desteklemek için yakından izliyor.

Ariana Grande

Eski genç tiyatro oyuncusu ve şarkıcı Ariana Grande, hayatının neredeyse yarısında kamuoyunun dikkatini çekiyordu, ancak şimdi bir marka adı haline geliyor. Time dergisi tarafından birçok ödül adaylığı ile dünyanın en etkili kişilerinden biri olarak gösterilen, etrafındaki en geniş vokal aralıklarından birine sahip bu genç şarkıcı için sınır gökyüzüdür. Ariana Grande haberi yaptığında, ister bir moda açıklaması isterse bir arena turu gibi devasa bir şey için olsun, dalgalar yaratacağı kesindir.

Adele

Youtube ünlüleri ve anlık süper yıldızlarla dolu bir nesilde, Adele gerçek kalma gücünün ham yeteneklerden, otantik karakterlerden ve zamana dayanan şarkılardan geldiğini kanıtladı. Adele, harika şarkı yazarlığı ve vokal yeteneklerinde ustalaşma sanatını ana akım haline getiren güzellik, moda ve hit şarkıları bir araya getiriyor. Eminim ki çoğu kişi, dijital değişimle dolu bir müzik endüstrisi için bu tür bir etkinin harika olduğunu kabul edecektir.

Katy Perry

Küresel sansasyon Katy Perry, bir zamanlar müziği ve markasıyla aynı fikirde olmayan bir müzik endüstrisinde uzun bir geçmişe sahip. Perry, 2008’deki çıkışından bu yana hızla çoğumuzun takip edebileceğinden daha fazla hit üreten bir moda ve müzik ikonu haline geldi. Müziğinin etkisi, Spotify neslinin bir hit harikasından daha uzun süre dayanabilecek daha büyük, daha iyi hit ve markalar talep eden bir pop türünü 2019’a taşıdı.

Christina Aguilera

Daha genç hayranlar Christina Aguilera’yı Voice gibi şovlar aracılığıyla keşfetmiş olabilirler, ancak bir süperstar şarkıcı ve endüstri kralı olarak etkisi 20 yıldan fazla bir süredir The Mickey Mouse Club gibi şovlardaki mütevazı başlangıçlara kadar uzanıyor ve kısa bir süre sonra gibi erken hitlerle takip ediliyor. Onu gerçekten haritaya koyan “Şişedeki Genie”. Bir yıldız yapımcısı olarak günümüzdeki etkisi, yıllar içinde 75 milyondan fazla albüm satışına ulaşan hit şarkılar kadar aynı derecede önemlidir.

Amy Lee

Evanescence grubu 15 yılı aşkın süredir rock meraklılarının radarında yer alsa da, kesin olan bir şey vokalist Amy Lee’nin etkisi her yerde duyulabilir. Grammy Award Winning grubu, Lee’yi başarıya ulaştırdı ve grubu bir neslin en etkili kadın cepheli rock gruplarından biri olma haritasına koydu. Lee’nin vokal tarzından grubun metal / goth / pop etkilerine kadar Amy Lee, Evanescence aracılığıyla kapsamlı bir turne ve eserlerde bildirildiğine göre yeni bir albümle harika bir 2018 geçirdi.

Beyonce

Yaklaşık 15 yıl önce ilk solo albümünü çıkardığından bu yana, bu eski Destiny’s Child üyesi bir dünya süperstarı olarak adını duyurdu. Sadece bir müzikal dayanaktan daha fazlası olan Beyonce, kolaylıkla gezegendeki en güçlü Kadınlardan biri olarak tanımlanabilir ve her moda ifadesi ve güçlendirme kelimesi, onu takip edenler üzerinde ilham verici, olumlu bir etkiye sahiptir. Harika bir Beyonce şarkısı bilmeyen kimse yok ve onun etkisi şüphesiz milyonlarca müzik hayranına ve ötesine geçti.

Halsey

Sadece birkaç yıl içinde Halsey, uğultulu bir bağımsız sanatçıdan uluslararası bir süperstara dönüştü. İkonik müziği ve tarzı dışındaki etkisi, aktivizm, intiharı önleme bilinci ve cinsel saldırı farkındalığını da içeriyor. Müzik tutkunlarının çoğu sanatçıyı yalnızca müzikleri için tanıdığı bir dünyada, hayranlar da Halsey’i çok daha fazlası için biliyor.

Dua Lipa

İngiliz pop yıldızı Dua Lipa, sadece iki yıl içinde hızla müzik hayranı çalma listelerinin ve radyo listelerinin zirvesine yükseldi. Yükselen moda anlayışı ve pop hit şarkı yazarlığı onu hem organik hem de viral bir sansasyon haline getirdi ve görünüşe göre 2018’de pek çok kez ortaya çıktı. Yeni nesil müzik hayranları ve müzisyenler için eşit ölçüde Dua Lipa, kolayca yeni formül başarı ve ilerleyen yeni bir müzik çağını etkileyecek.

Betty Moon

Listemizdeki en yeniler; Kanadalı söz yazarı ve yapımcı Betty Moon, 2010’dan beri Los Angeles’ta köklü bir müzik yerleştirme şirketi Evolver Music’i yönetmenin yanı sıra eleştirmenlerce beğenilen 2017 albümü ‘Chrome’dan çok sayıda başarılı single çıkarırken sınırları zorlamaya devam etti. Moon, ABD ve Kanada’da sesine, tarzına ince ayar yapmaya ve başarı seviyesini artırmaya devam etti. Moon’un rock n ’roll ve pop / elektronik esintili müzik markası, birçok türde sayısız meslektaş ve sanatçıyı etkiledi ve hayranlar 2019’da yeni bir Betty Moon çıkmasını bekleyebilir.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir