Sinema Haberleri

Slumdog Millonaire (Milyoner)

Milyoner, Slumdog Millionaire filminin yönetmeni Danny Boyle, yazarı Simon Beaufoy’dur. Milyoner filmi bir Akademi Ödülü filmidir. Büyük Britanya yapımı olan film diplomat olan Vikas Swarup’un (Q and A) adlı kitabından uyarlanmıştır. Hint Yazar Vikas Swarup yazmış olduğu (Q and A) adlı kitap ile Boeke Ödülünün sahibi olmuştur.

Milyoner filminin başrollerinde Dev Patel, Saurabh Shukla ve Anıl Kapoor yer almaktadır.

Filmin konusu Hindistan’da çekilmiştir. Mumbal’in fakir mahallesi olan Dharav’da yaşayan genç adamın Kim Milyoner Olmak İster? (Kaun Banega Crorepati) yarışma programına katılmasını konu alıyor. Hint sürümü olan filmde yarışmaya katılan genç adamın duruşu ve insanların sınırı aşan beklentileri polisi ve sunucuyu şüphelendirir.

Film ilk önce Telluride Film Festivalinde gösterime girmiştir. Ardından Toronto Uluslararası Film Festivali’n de gösterime girmiş ve alınan karar doğrultusunda sınırlı olarak gösterime girmiştir. Film sınırlı doğrultuda gösterime girmiş olsa bile, izleyenler tarafından birçok övgü ve ödüle hak kazanmıştır. İzleyicilerin ve izlemek isteyenlerin övgülerine hitaben, ilk önce Birleşik Devlerler’de daha sonra Birleşik Krallık’ta gösterime girmiş ve geniş çapta izleyici kitlesine ulaşmıştır.

Film dünya genelinde övgü ve talep görünce filmin galası 1 yıl sonra Hindistan Mumbai’de yapılmıştır. Film, hem hintçe hem de İngilizce olarak gösterime girmiştir.

Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri’nde altı daldan beşinde ödül almayı başarmıştır. Ayrıca En İyi Drama Filmi Ödülü’ne layık görülmüştür.

Yapımı Vikas Swarup’un romanı (Q and A) olan film, romandan esinlenilerek Slumdog Millonaire (Milyoner) filmi yazılmıştır. Senaristliğini Simon Beaufoy yapmıştır. Simon Beaufoy, 3 kez Hindistan’ı ziyaret etmiş ve sokak çocuklarını ziyaret etmiştir. Onlarla görüşmeler yapmış ve tavırlarından en çok etkilendiği anları kaleme almıştır. Simon Beaufoy, Hindistan’ın Mumbai Dharav mahallesindeki fakir yaşamı gözlemlediğini ve fakir yaşamalarına rağmen, mutluluğu, gülümsemeyi ve eğlenmeyi hiç ertelemediklerini gördüklerini dile getirmiştir. Bunun ardından İngiliz Yapım Şirketi olan Caledor Films ve Film4 yönetmeni Danny – Simon Beaufoy’u görmek istemiş ve Slumdog Millonaire (Milyoner) ‘in senaryosunu okumak istemiştir. Senaryoyu okuduktan sonra projeye katılmaya karar vermiştir.

Film, 15 milyon dolara çekildi. Caledor maliyeti paylaşabileceği dağıtım şirketi aramaya başladı. Dağıtım şirketi aramaya başladığını duyurduktan sonra Fox Searchlight Pictures 2 milyon dolarlık bir teklif yapmıştır. Ardından Warner İndependent Pictures 5 milyon dolarlık bir teklif götürmüştür.

Film vizyona girdikten sonra dünya çapında 128,442,071 ABD doları elde etmiştir.

Film ilk olarak Kuzey Amerika’da vizyona girmiş ve olumlu tepkiler almıştır. Popüler başarısından dolayı Toronto Uluslararası Festivalinde gösterime girmiş ve Halkın Seçimi Ödülünü almıştır.

Daha sonra Birleşik Krallık’ta vizyona girmiş ve gösterime girdiği ilk hafta birinci sıraya yerleşmiştir. İkinci haftasında büyük bir başarıya imza attı ve Birleşik Krallık rekoru kırdı.

Film daha sonra Hindistan’da gösterime girmiştir. Yüzden fazla oyuncu ve sanatçı galaya katılmıştır. Hint gişelerinde yükselerek 3,04,70,752 INR hasılat elde etmiştir.

Slumdog Killionaire (Milyoner) flimi, büyük ölçüde izlenme sağladı ve beğeni topladı. Eleştirmen Chicago Sun Times film için, heyecanlı ve üzücü bulduğu için dört yıldız vermiştir. Kimi eleştirmen filmi, dünyanın küreselleşmiş baş yapıtı diye nitelendirdi.

Filmde, Salim ve Latika’nın çocukluğunu oynayan Azhuruddin İsmail’e 1700 euro ve Rubina Ali’ye 500 euro verilmiştir. Bu çocuklar Hindistan’ın Bandra mahallesinde gecekondularda yaşayan çocuklardır ve hala orada yaşamlarına devam ediyorlar.

Filmin Oyuncuları

Dev Patel

Freida Pinto

Anıl Kapoor

İrrfan Khan

Saurabh Shukla

Mahesh Manjrekar

Ankur Vikal

Madhur Mittal

Ayyus Mahesh Khedekar

Azharuddin Mohammed İsmail

Rubiana Ali

Tanay Chheda

Ashutosh Lobo Gajiwala

Tanvi Ganesh Lonkar

DEV PATEL

23 Mart 1990 tarihinde Harrow Greater London, İngiltere’de doğmuştur. Ailesi Nairobi, Kenya doğumlu Hintlilerdir. Hindu inancına sahiplerdir. İngiltere’de uzun süre yaşamışlardır.

Longfield Ortaokulu’nda okumuştur. Okuduğu sırada tiyatro oyunu Twelfth Night oyununda oynamış ve performansı en iyi oyuncu seçilmiş ve ödül almıştır. Whitemore Lisesi’nden mezun olmuş, mezun olduktan sonra oyunculuğa başlamıştır. İlk olarak Skins dizisinde rol almıştır.

Ailesinin yönlendirmesiyle karate, teakwon-do ya başlamış ve bu alanda madalyalar kazanmıştır. 2006 yılında aynı alanda siyah kuşak sahibi olmuştur. Genç oyuncu 2009 yılında yılında Critics’ Choice Ödülleri’nde en iyi genç performans ödülünü kazanmıştır. Avatar, Son Hava Bükücü filmlerinde rol almıştır.

2008 yılında vizyona giren, İngiliz Hindistan ortak yapımı dram filmi Slumdog Millionaire, Danny Böyle tarafından yönetilen ve Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasının Hindistan versiyonunda büyük ödülü kazanan bir gencin hayat hikayesini ve yaşadığı acıları anlatan Slumdog Millonaire’nin ana karakteri Jamal Maliki canlandırmıştır. Ardından, Sag Award ve Chicago film Critics Association’nun olduğu birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca Bafta’nın da aralarında bulunduğu birçok ödüle aday gösterilmiştir.

FREIDA PINTO

18 Ekim 1984 yılında Mumbai Hindistan’da doğmuştur. Hint oyuncu ve aynı zamanda profesyonel bir modeldir. En iyi rolü Slumdog Millionaire (Milyoner) filminde Latika rolüdür. Bu film sonrası, Bafta En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülüne layık görmüştür.

Filmleri

Knight of Cups ( 2015 )

The Effects of Blunt Force Trauma ( 2014 )

Desert Dancer ( 2014 ) ( Elaheh )

Immortals ( 2011 ) ( Phaedra )

Black Gold ( 2011/II ) ( Princess Leyla )

Trishna ( 2011 ) ( Trishna )

Rise of the Planet of the Apes ( 2011 ) ( Caroline Aranha )

Miral ( 2010 ) ( Miral )

You Will Meet a Tall Dark Stranger ( 2010 ) ( Dia )

Slumdog Millionaire ( 2008 ) ( Older Latika )

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir