Sinema Haberleri

Moonlight (Ay Işığı) Filmi

Senaryosunu ve yönetmenliğini Barry Jenkins’in yaptığı Moonlight (Ay Işığı) filmi, Tarell Alvin Mc Craney’in Moonlight Black Boys Look Blue kitabından esinlenerek film haline getirilmiştir. Amerikan dram filmi olan Ay Işığı (Moonlight) ‘nın kadrosunda başarılı oyuncular yer almaktadır. Başrolünü Trevante Rhodes’in üstlendiği filmde, Andre Holland, Janelle Monae, Naomie Harris, Ashton Sanders, Mahershala Ali ve Jharrel Jerome gibi başarılı oyuncular da yer almaktadır.

Filmin çekimleri Miami Florida’da çekilmiştir. Dünya galasında film ilk olarak Telluride Film Festivali’n de gerçekleştirilmiştir. Eleştirmenlerin bile başarısını ve beğenisini en yüksek seviyede tutan film, Amerikan Dram dalında en iyi 10 filmden birisi seçilmiştir.

89. Akademi Ödülleri film üzerinden 8 adaylık göstermiş ve En İyi film dalında üç ödül kazanmıştır. Daha sonra 74. Altın Küre Ödüllerin de altı adaylık elde edilmiş ve film Drama Dalında En İyi Film ödülünü kazanmıştır. Film ayrıca 70. Bafta Ödülleriyle dört adaylık elde ederek başarıya koşmuştur.

Filmin konusu, Bücür adı verilen Chiron, utangaç ve içine kapanık bir çocuktur. Boyu ve içine kapanık olmasından dolayı kötü adamlar tarafından terk edilmiş bir otele doğru kovalanır. Boş otele saklanan Chiron, uyuşturucu satıcısı Juan’ın eline düşer ve Juan sevgilisi Terasa ile birlikte yaşadığı eve Chiron’u götürür. Juan Chiron’u sabah olunca Jannesinin yanına gönderir. Annesi Chiron’a kızar ve Chiron Juan ile görüşmeye başlar. Annesi Paula Juan’ın gey olmasından rahatsızlık duymaktadır. Juan ise annesini satmaktadır. Uyuşturucu satıcısı olan Juan annesi ile yüzleşirken Chiron olan her şeye şahit olur ve orayı terk ederek evden uzaklaşır.

Chiron, filmin ikinci bölümünde büyümüş ve genç bir adam olmuştur. Chiron’u kötü zorba adamlar sürekli rahatsız ve tehdit ediyorlardı. Chiron bu durumdan oldukça rahatsızdı. En yakın arkadaşı olan Kevin ile görüşüyor ve ona yakın olmaya çalışıyordu. Paula uyuşturucu bağımlısıdır ve sevgilisi Terasa’nın Chiron’a verdiği parayı almak için fiziksek olarak Chiron’u zorlar. Chiron bu baskının altında kendisini mutsuz hisseder. Kevin’in yanına gider ve onunla uyuşturucu içerek dertleşmeye başlar. Kevin ve Chiron ilk defa yakınlaşırlar.

Kevin ertesi günü Terrel ile birlikte tehdit ayinine katılmaya karar verir. Chironda onlarla birlikte gider. Terrel Kevin’e Chiron’u yumruklarıyla darpetmesini ister. Kevin bu durumu kabul etmez ancak aldığı tehditlerden dolayı Chiron’u yumruklamaya başlar ancak yumrukların isteksizliğini gören Terrel, bir arkadaş grubuyla Chiron’a saldırır ve tekmelemeye başlar. Baygın halde yatarken polisler gelir Chiron’u sorguya çekerler ancak Chiron dayak yediği Terrel ve arkadaşlarının isimlerini söylemez. Birkaç gün sonra okula gittiği bir vakit Chiron, Terrel’e sandalye fırlatarak onu dövmeye başlar. Birkaç arkadaşı ile birlikte intikamını almak için Terreli dövmeye devam eder. Okula gelen polisler Chiron’u tutuklar ve karakola götürür. Chiron araca binerken, Kevin’e bakıp intikamını aldığını gösterir.

Siyah, filmin son sahnesinde karşımıza çıkıyor. Yetişkin ama bir o kadar sert, korkularından arınmış Chiron, artık Siyah adıyla anılan bir uyuşturucu satıcısı olmuştur. Paula ile irtibat halinde olan Chiron Paula’nın uyku problemi olduğunu öğrenir ve onu ziyarete gider. Kevin ise aşçılık yapmaktadır. Kevin ile karşılaşan Chiron gençliğinde yaşamış olduğu her şey için Chiron’dan özür diler. Bağımlı olan annesini ziyaret için uyuşturucu tedavi kliniğine gider ve annesini orada görünce, Chiron’a ne yaparsa yapsın herşeyi unutarak onu affetmeye karar verir. Annesini affettikten sonra Kevin’ın aşçı olarak çalıştığı lokantaya gider ve Kevin ile görüşmek ister. Kevin yılların vermiş olduğu huzursuzluk ve pişmanlık ile onunla görüşmekten kaçınır. Chiron’un değişen kimliği ve duruşu onu ürkütmüştür. Çocukluğu ve gençliğinde korkak, zorbalar tarafından sürekli kovalanarak dövülen ve ürkek olan genç Chiron şimdi sert ve korkularından arınmış, güçlü ve uyuşturucu satıcısı olarak karşısına çıkmıştır. Yine de Chiron’un geceyi geçirmesi için evine davet eder. Eve giden Chiron ve Kevin uzun bir sohbetin ardından tekrardan yakınlaşırlar.

Filmin sonu bir deniz kenarında ay ışığının maviliğinde Chiron’un çocukluğunu göstererek biter. Chiron, ayaklarını denize yansıyan mavi ay ışığında gezdirmektedir.

Filmin Oyuncuları

Trevante Rhodes

Alex Hibbert

Ashton Sanders

Andre Holland

Jharrel Jerome

Jaden Piner

Janelle Monae

Naomie Harris

Mahershala Ali

Patrick Decile

Ödüller

89. Akademi ödülleri dalında, En İyi Film

En İyi Yönetmen – Barry Jenkins

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Mahershala Ali

En İyi Kadın Oyuncu – Naomie Harris

En İyi Uyarlama Senaryosu- Barry Jenkins

En İyi Özgün Müzik – Nicholas Britell

En İyi Senamatografi – James Laxton

En İyi Film Kurgusu – Nat Sanders ve Joi Mcmillon

74. Altın Küre Ödülleri dalında – En İyi Drama Filmi

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu- Mahershala Ali

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Naomie Harris

En İyi Yönetmen – Barry Jenkins

En İyi Müzik – Nicholas Britell

En İyi Senaryo – Barry Jenkins

70. Bafta Ödülleri dalında

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Mahershala Ali

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Naomie Harris

En İyi Özgün Senaryo – Barry Jenkins

Amerikan Film Enstitüsü – Yılın En İyi 10 Filmi

TREVANTE RHODES

10 Şubat 1990 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi bir oyuncu ve eski atletlerdendir. Moonlight (Ay Işığı) filmi ile büyük bir başarıya ulaşmış ve çeşitli ödüller kazanmıştır. Pan Amerikan Gençler Atletizm Şampiyonluklarına katılmış ve burada birinci olarak altın madalya kazanmıştır.

Oynadığı Filmler

2016: Moonlight

2016: Lady Luck

2018: The Predator

2018: 12 Strong

2018: Bird Box

Diziler

 2016: Westworld

Tv Filmleri

2016: The Infamous

2016: Great Performers: L.A. Noir

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir