Sinema Haberleri

Seri Katiller Üzerine İzlemeniz Gereken 10 Film

Film seven insanların çoğu, özellikle gerilim ve gizem türleriyle ilgileniyor. Bu türlerdeki epeyce çalışma seri katiller hakkındadır. Karanlık, kasvetli ve bazen kanlı olan bu filmler, benzersiz bir sinema deneyimi sunuyor. Burada seri katillerle ilgili 10 olağanüstü filmi sizler için derledik.

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Tobe Hooper tarafından yönetilen Texas Chainsaw Massacre, şimdiye kadar yapılmış en iyi seri katiller filmlerinden biridir. Film, cinayet çılgınlığına giden gerçek hayattaki katil Ed Gein’den esinlenen Leatherface adlı manyağa odaklanıyor. The Texas Chainsaw Massacre, katiller üzerine en iyi filmlerden biri olarak kabul edilir ve aynı zamanda büyük bir hasılata sahiptir.

American Psycho (2000)

Listedeki tek kadın yönetmen Mary Harron, American Psycho, Christian Bale ve Willem Defoe’nun oynadığı kült bir klasik. Bret Easton Ellis’in aynı adlı romanından uyarlanan film, seri katil olarak çifte yaşam süren yatırım ve bankacı Patrick Bateman’ın (Christian Bale) etrafında dönüyor. Her izleyiciyi tatmin eden bir film olmasa da, film aynı şekilde türünün önemli bir temsilcisidir.

Manhunter (1986)

Michael Mann’ın Manhunter’ı, ünlü kötü adam Hannibal Lecter’i (filmde Lecktor olarak yazılsa da) beyaz perdeye tanıtan ilk filmdi. Thomas Harris’in Red Dragon romanından uyarlanan film, Diş olarak bilinen seri katili döndüren bir dava için kendisini yakaladığı psikopat Hannibal Lecktor’a (Brian Cox) danışması gereken araştırmacı Will Graham’ı (William Petersen) konu alıyor. Peri. Brian Cox, Anthony Hopkins’in anlatımı kadar popüler olmasa da, Lecter’e benzersiz bir rahatsız edici şekilde hayat veriyor.

Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

Gerçek hayattaki seri katiller Henry Lee Lucas ve Otis Toole’dan esinlenen bu film, John McNaughton tarafından yönetildi. Psikopat Henry (Michael Rooker) ve partneri Otis (Tom Towles) rastgele insanları öldürüp kamera karşısına geçerken izliyor. Otis’in kız kardeşinin gelişi ve Henry’ye artan ilgisi, iki arkadaş arasındaki gerilimi tırmandırır. Film, özellikle karanlık konu ve korkunç sahneler ile ünlüdür.

M (1931)

M, ikonik Alman zanaatkar Fritz Lang’ın ilk sesli filmiydi. Film, çocukları hedef alan seri katil Hans Beckert’in etrafında dönüyor. Peter Lorre, Beckert’i çığır açan bir performansta oynuyor. Konuya rağmen çocuklarla ilgili herhangi bir şiddet sahnesi bulunmuyor, Lang bunu izleyicilerin hayal gücüne bırakıyor. Film aynı zamanda leitmotif tekniğini kullanan ilk filmlerden biriydi.

Memories of a Murder (2003)

Güney Koreli film yapımcısı Joon-ho Bong’un ikinci yönetmenlik girişimi, ülkede 1980’lerin sonunda bildirilen ilk seri katil vakasına dayanıyordu. Film, ülkenin kırsal kesimlerindeki bir dizi tecavüz ve cinayeti araştıran iki polisin, Park Doo-Man ve Seo Tae-Yoon’un çok farklı çalışma tarzlarını izliyor. Film kritik bir ticari başarıydı ve Güney Kore film endüstrisinin uluslararası alanda tanınmasını sağlayanlardan biriydi. Bir Cinayetin Anıları, seri katillerle ilgili en iyi filmler listemizde altıncı sırada geldi.

Zodiac (2007)

yüzyılın suç gerilim filmlerinden biri olan Zodiac, siyasi karikatürist Robert Graysmith’in kitabına dayanan David Fincher’in çalışmasıdır. Film, 1960’ların sonlarında San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki gerçek Zodiac seri katilinin hikayesinden ilham alıyor. Filmde Robert Downey Jr. suç muhabiri Paul Avery rolünde ve Jake Gyllenhaal, kendi kendini Zodiac katili olarak ilan eden iki kişi Robert Graysmith rolünde. Şık görseller ve örnek oyunculuk performanslarıyla dolu film, Cannes’da Palm d’Or için yarıştı.

Psycho (1960)

Eleştirmenler Vertigo’nun en iyi işi olduğunu söyleyebilir, ancak hiç kimse gerilim ustası Alfred Hitchcock’un bu tüyler ürpertici gizemle tanındığını iddia edemez. Gerçek hayattaki katil Ed Gein’den uyarlanan Psycho, belki de en etkili suç gerilim filmi, seri katiller üzerine gelmiş geçmiş en büyük filmlerden biri. Janet Leigh, patronunun parasını çalan ve duşta korkunç bir cinayete maruz kalan kasabadan kaçan Marion Crane’i canlandırıyor. Duş sahnesi, açıkça dünya sinemasının en ünlü cinayet sahnesidir. Psycho, türdeki aşağıdaki filmler için standardı belirledi ve film yapımının gramerini etkilemeye devam ediyor.

Se7en (1995)

Listedeki ikinci David Fincher filmi Se7en’de Brad Pitt, Morgan Freeman ve Gwyneth Paltrow yer alıyor. Film, deneyimli polis memuru William Somerset (Freeman) ve acemi David Mills’i (Brad Pitt) yedi ölümcül günah uyarınca kurbanlarını öldüren bir katili araştırırken izliyor. Çarpıcı görsel stil senaryoyu tamamlıyor. Yıldız oyunculuk performansları ile film, benzersiz bir sinema deneyimi sunuyor.

Silence of the Lambs (1991)

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir