Müzik Dünyası

Müzik Dünyasının En Çok Kazanan Kadın Şarkıcıları

Boy boy posterleri ile hayatımızın her yerinde karşımıza çıkarken ismi bile duyulduğunda heyecan yaratan kaç sanatçı var? Dünyaca ünlü starlar gerek kariyerleri gerekse popülerlikleri ve kazançlarıyla gündemleri meşgul ederler. Hele ki kadın sanatçılar güzellikleri ve başarılarının yanında kazandıkları ile birçok büyük insan kitlesini kendine hayran bırakabilir.

Öyle ki sadece ünlü olmak ve para kazanmakla bir yere varılmazken bu sanatçılar kazanmaktan çok kazançlarını devam ettirmeye uğraşır. Kimimiz için telafuzu bile zor rakamları bir gece veya bir çalışmasında kazanan sanatçılar zamanla sahip oldukları lüks ve şatafatlı hayatlarını korumak için elinden geleni yapar. İşte Forbes tarafından seçilen kazançları ile dudak uçuklatan kadın sanatçılar.

  • Taylor Swift, 360 milyon dolar

Pensilvanya’nın Wyomissing kentinde dünyaya gelen sanatçının kariyerine başlangıcını Tennessee’e taşınması olarak düşünebiliriz. Kariyerinin başlangıcında bile birçok başarıyı erkenden kazanan Swift ilk albümünü 2006 yılında çıkardı. 2010 yılına kadar Billboard sıralamalarında single ve albümleri ile hep üst sıralarda yer tutan Swift, Caz tarzında başladığı kariyerine 2014 yılında pop tarzlı albümü ile devam etti. Günümüze gelindiğinde ise rekor albüm ve dijital indirme ile rekorlar kıran başarılı sanatçı 360 Milyon dolar ile listemizde 5. sırada.

  • Beyonce, 400 milyon dolar

Eylül 1981 tarihinde dünyaya gelen Amerikalı sanatçı, çocukluğunda birçok dans ve şarkı yarışmalarında boy gösterdi. 1990 yılında ise babasının menajerliğini yaptığı kız gurubu Destiny’s Child’ın solisti olarak kendini dünyaya tanıtmaya başladı. Müziğe verdiği aradan sonra 2003 yılında ilk albümünü çıkartan Beyonce, daha ilk albümünde Grammy ödülü ve Bilboard 100’de 1. sıraya ulaştı. Kariyerinde 2005 yılında gurubunun dağılmasına kadar ki geçen sürede birçok satış rekoru kırdı. Başarıları ile Altın Küre’ye de aday gösterilen Beyonce’nin yaklaşık olarak 400 milyon dolar serveti olduğu biliniyor.

  • Celine Dion, 450 milyon dolar

Kanada’nın Charlemagne, Québec eyaletinde dünyaya gelen 30 Mart 1968 şarkıcı, gelecekteki eşinin de yardımı ile ilk albümünü çıkarttı ve çocuk yıldız olarak kendini göstermeye başladı. Tam da bu zamanlarda gerçekleşen 1988 Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanarak dikkatleri üstüne çeken Dion Fransızca albümlerinden sonra çıkarttığı İngilizce albümler ile de önce Amerika’nın tamamına daha sonrada dünyada ün kazandı. Küçük yaşlarda temellini attığı bu şöhret Dion’a tam 450 milyon dolarlık bir servet kazandırdı.

  • Madonna, 570 milyon dolar

16 Ağustos 1958 tarihinde dünyaya gelen Amerika’lı şarkıcı, söz yazarı oyuncu ve iş kadını Madonna, dünya çapında kazandığı ün ve yaptığı işlerle her zaman kendini önde tutan sanatçılar arasındadır. 1980’li yıllardan beri “Popun Kraliçesi” olarak adlandırılan Madonna, sesi ve yazdığı şarkılarla alışılmış popüler kültürü genişleterek ün kazanmıştır.

Yeteneklerini sesi ile kısıtlamaktan kaçınarak dans alanında da bir şeyler yapmak isteyen Madonna, bunun için New York’a taşındı ve ilk birkaç yıl sonra kendi adını verdiği ilk albümünü çıkarttı. İlerleyen kariyerine de birçok başarıyı peş peşe sıralayan Madonna, yaptığı çoğu çalışma ile dünya çapında birçok müzik listelerinde bir numaraya yükselerek hit oldu. Bunun karşılığını 570 milyon dolarlık bir servet kazanarak alan Madonna 300 milyondan fazla kayıt satarak tüm zamanların en çok satan kadın sanatçısı ilan edildi.

  • Rihanna, 600 milyon dolar

20 Şubat 1988 tarihinde Saint Michael’da dünyaya gelen Robyn Rihanna Fenty, 2003 yılında girdiği müzik endüstrisine 2005 yılında ilk albümünü çıkararak çalışmalarına başladı. İlk albümün aksine bir sonra ki yıl çıkarttığı ikinci albümü ile geniş kitlelere ulaşarak ün kazanan Rihanna üçüncü albümü ve albümün içindeki Umbrella şarkısı ile dünya çapında ün kazandı. Bunun sonucunda En İyi Rap/Sung İş Birliği dalında Grammy Ödülü kazanan Rihanna,2012 yılına kadar çıkardığı 4 albümle daha dünyada pop ikonu haline geldi.

Dünya çapında 230 milyonun üzerinde bir sayı ile kayıt satan Rihanna ayrıca tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biridir. Bunların yanında sahip olduğu 600 milyon dolarlık serveti ise Rihanna’yı Müzik Dünyasının En Çok Kazanan Kadın Şarkıcıları listenizde bir numaraya taşımıştır.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir