Film/Tv

Dünyanın En Çok Sevilen Seri Katili Dexter

Ülkemizde en başarılı yabancı dizilerden biri olarak kabul edilen Dexter dizisi fazlasıyla sürükleyici, heyecan ve gerilim dolu senaryoları ile izleyenleri adeta ekranları başına hapsediyor. Oyuncu kadrosunun kalitesi ve inanılmaz gerçekçi sahneler ile adeta gerçek hayatı yaşatan bu dizi keyifli ve kaliteli günler geçirmeniz için ideal. Sonsuz Oda Blog’un bu yazısında dünyanın en çok sevilen seri katili olan Dexter Morgan’ın karakterini hayatımıza katan Dexter dizisinin içeriğini siz değerli okuyucularımız için derledik.

Dexter Dizisinin Konusu

Dexter, bir Amerikan seri katil dizisidir. Dizinin merkezindeki kişi Dexter Morgan, Miami Metro Polis Departmanı’nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışmaktadır. Ancak Dexter Morgan’ın kimsenin bilmediği saklı bir hayatı daha vardır. Herkesten sakladığı bu gizemli hayatında kendisi bir seri katildir. Bu alışılmamış konu, Darkly Dreaming Dexter isimli kitabından diziye uyarlanmıştır. Darkly Dreaming Dexter kitabı, Jeff Lindsay’ın Dexter romanlarının birincisidir. Fakat dizinin ilerleyen zamanlardaki sezonları, tamamen kitaptan bağımsız bir biçimde hazırlanmıştır. Dizinin ilk bölümünün senaryosunu yazan James Manos uyarlamalarla ilgilenmiştir.
Dexter Morgan, çocuk yaşlarında annesini kaybeden ve yetim kalanmış birisidir. Polis memuru olarak çalışan Harry Morgan, Dexter Morgan’ı evlatlık edinmiştir. Harry’nin eşi Doris Morgan bu durumu çok kısa zamanda kabullenmiş ve Dexter’ı da kendi çocuğu olarak kabul etmiştir. Dexter Morgan, genç yaşlarına geldiği zaman hayvanları öldürme arzusu olduğunu fark eder. Harry Morgan ise hayvanları öldürmek için çok erken bir yaş olduğunu ve Dexter’in masum insanları öldürmesi gerektiğini ona öğretir. Dexter’a bazı kurallar olması gerektiğini söyler. Bu kurallar içerisinde; asla yakalanmamak, masum insanları öldürmemek ve kesinlikle suçlu olan katillerin öldürülmesi gibi kurallar vardır. Dexter Morgan, bu kurallar doğrultusunda bir seri katil olur. Diğer seri katillerin öldüren bir seri katil ve her seri katil gibi o da her öldürdüğü kurbanından bir şeyler alır.

Dexter Dizisindeki Karakterler

Dexter Morgan

Alışılmadık türde bir seri katil, aynı zamanda da Miami polis departmanında çalışan bir kan sıçrama analizcisidir. Yakınları arkadaşları kısaca ona “Dex” der. Debra isminde bir kız kardeşi vardır. 3. sezon finalinde Rita Bennett ile evlenir. Rita’dan Harrison isminde bir oğlu vardır

Rita Bennett

Dexter Morgan ile evlidir. 3 sefer evlenmiştir. Biri Dexter’dan, diğer ikisi eski eşi Paul’den olmak üzere 3 çocuğu vardır. 16 yaşında evlilik geçirmiş, sonrasında Paul ile evlenmiş, ondan boşanıp Dexter ile karşılaşıp onunla da evlenmiştir. 4. sezon final bölümünde (The Getaway) oğlu Harrison’ın önünde Üçlemeci adındaki katil tarafından öldürülmüştür.

Debra Morgan

Darkly Dreaming’ın romanındaki ismi “Deborah” olarak geçmektedir. Yakınları kısaca “Deb” der. Dexter’ın küfürbaz üvey kız kardeşidir. Dexter Morgan gibi Miami polis departmanında çalışmaktadır. Bu bölüme ahlak masasından gelmiştir. 1. sezonda Dexter’ın öz ağabeyi ki kendi de bir seri katil olan Brian Moser tarafından öldürülmeye çalışılmıştır.

Harry Morgan

Morgan ailesindeki bilinen ilk polistir. Dexter’ın üvey babasıdır. Onun içindeki insan öldürme dürtüsünü fark edince onu eğitimli ve kulları olan bir seri katil olarak büyütmüştür. Hatta “Harry’s Codes” (Harry’nin Kuralları) isminde kuralları vardır.

Dexter Dizisi Hakkında Genel Bilgiler

Kanal/Platform: e2
IMDB Puanı: 8.6 Kaynak
Türler: Suç, Dram, Gizem
Dizi Devam Ediyor mu: Hayır
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 8
Bölüm Sayısı: 96
Yayın Yılı: 2006-2013

Dexter Dizisinin Başlıca Ödülleri

⦁ Altın Küre Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – 2010
⦁ Altın Küre Dizi, Mini Dizi veya Televizyon Filmi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü – 2010
⦁ Satellite Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – 2007
⦁ Primetime Emmy Bir Drama Dizisinde En İyi Erkek Konuk Oyuncu Ödülü – 2010
⦁ Primetime Emmy Bir Drama Dizisinde En İyi Yönetmenlik Ödülü – 2010
⦁ Primetime Emmy En İyi Jenerik Tasarımı Ödülü – 2007
⦁ TCA Drama Dalında Bireysel Başarı Ödülü – 2007
⦁ ALMA En İyi Kadın Drama Dizisi Oyuncusu Ödülü – 2009
⦁ Primetime Emmy Tek Kamera Çekimli Bir Drama Dizisinde En İyi Kurgu Ödülü – 2007

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir