Film/Tv

Türk Yapımı Uzay Filmleri

Türk sinema tarihinde Yeşilçam döneminden bu yana ara ara uzay temalı filmler yapılmaya çalışılmıştır. Nedendir bilinmez ama bu konuda çok fazla bir girişimimiz olmadı. Uzayda Türklerin ne işi de var demeyin bir Türk işin içindeyse olay hiç de tahmin edemeyecek noktalara gidebilir. Sonsuz Oda Blog’un bu yazısında Türklerin uzayda olduğu ve bazen komik bazen de yok be böyle de olmazdı dedirtecek olan uzay filmlerini siz değerli okuyucularımız için derledik.

Uçan Daireler İstanbul’da – 1955

Edirne’nin bir köyünde yaşayan sıradan bir çiftçi akşam üzeri tarlasını sulama yaparken, daire şekilli fazla parlak bir cismin arazisinin merkezine indiğini görür. Ne olduğunu anlamlandıramayan çiftçi, çevresine göz alıcı ışıklar saçan cismin çevresinde dolaşırken aniden bir kapı açılır ve dikkat çekici kıyafetli alımlı kadınların indiğini görür. Çiftçi adam ne olduğunu çözemeden korku ve panik içinde evine sığınır. Kısa bir zamanın ardından bu durum gazetelerede yayınlanmaya başlar. Çalıştığı gazetede konumu çok da iyi olmayan genç bir gazeteci bu uzaylı konusunu araştırmakla vazifelendirilir. Çılgın ve maceracı bir yapısı olan gazeteci genç, bu daire olarak anlatılan uzay gemisinin peşinden İstanbul’a kadar gider. Hedefi bu sıra dışı ve güzel uzaylı kadınları bulmaktır. Gazeteci genç ile kadınlar arasında komik olaylarla dolu bir kovalamaca başlar. Durum şudur ki uzaylı kızlar çoktan insanların içine karışmıştır.

Turist Ömer Uzay Yolunda – 1973

Bu uzay filminde, Turist Ömer’in uzay maceraları konu alınmıştır. Kaptan Kirk yönetimindeki uzay gemisi olan Atılgan’ın mürettebatı yeni bir görevine çıkmıştır. Orin 7 gezegeninde karısı ile tek başlarına yaşayan Profesör Doktor Krater’den raporları teslim almaları gerekmektedir. Mister Spak, bir grup mürettebatla gezegenin yüzeyine iniş yapar. Ancak tayfalardan biri hiç beklenmedik şekilde ölü bulunur. Profesör, ölüm nedenini bulmak da zorlanmıştır. Katil, profesörün eşi Nancy’dir. Profesör, ona zarar gelmemesi için zaman makinesiyle gezegene eski zamanlardan bir insan getirmeye karar verir. Turist Ömer, o sırada bilmediği bir kadınla dünya evine girmek üzeredir. Nikah kıyılacağı anda zaman makine, Turist Ömer’i Orin 7’ye gezegenini ışınlar. Turist Ömer başına gelen bu beladan kurtulduğunu sanar. Oysa macera daha başlamamıştır bile.

Dünyayı Kurtaran Adam – 1982

Dünyayı Kurtaran Adam filmi, Murat ve Ali’nin Dünya’yı ele geçirmek için çalışan Sihirbaz adındaki uzaylıya karşı verdikleri mücadeleyi konu eder. Uzay döneminden Galaksi dönemine geçilmiş, insanlık uzayın derinliklerini keşfetme fırsatı bulmuştur. Böylece uzaydaki başka bir zeki canlıların varlığı ile karşılaşılır. Bu canlılardan Sihirbaz, yüzyıllardır Dünya’yı istila etme planları yapmaktadır. Dünyanın korucu yüzeyini geçmek için insan beynine gereksinimi olduğunu öğrenir. Bunun için Sihirbaz, Murat ve Ali’nin uzay gemilerini kendi yaşadığı gezegenine doğru çeker. Kendilerini yabancı bir gezegende bulan Murat ve Ali, Sihirbaz’ın yolladığı uzaylı yaratıklarına karşı savaş vermeye başlarlar.

Badi – 1984

Dünyaca ünlü E. T. filminin başarısı seksenlerin başlarında yerli yapımcıları filmin yerli türünü yapmaya teşvik etti. E.T filminin hikayesini örnek alan film, en başta Badi adlı uzaylı arkadaşın alışılmadık ve hatta ürkütücü şekliyle dikkat çekiyor. Senaryonun bilinirliği ve sabitliği, efektlerin Türk film teknikleri ile yapılması söz konusu filmi fantastik yeşilçam döneminin en sıra dışı çalışmalarından biri yapmaya yetiyor. Badi, ağlanacak halimize güleriz’ tadında bir keyif sunuyor izleyicilerine.

G.O.R.A. – 2004

Akıllı ve genç bir esnaf olan Arif Işık, bir kasabada halı ve kilim satarak hayatını sürdürmektedir. Çoğunlukla bulunduğu bölgedeki kişiler, kendisini hafif sahtekar bir insan olarak bilirler. Bir gün Arif’in dükkanına gelen İngiliz müşteriler, Arif’e hayal bile edemeyeceği bir maceranın kapısını açarlar. Gelenler gerçekte İngiliz değil uzaylılardır ve bu uzaylılar tarafından kaçırılan Arif Işık, GORA adındaki bambaşka bir gezegene götürülür. Arif, karakterine uygun bir şekilde bu GORA’dan kaçıp kurtulabilmenin çeşitli yollarını aramaya başlar. Fakat yaşayacağı olaylar, onun bu gezegende aşk ve gerçek dostluk ile burun buruna gelmesine de neden olacaktır.

İlişkili İçerik
Film/Tv

Resident Evil Dizisinden Fragman Geldi!

Oyun tarihinin en önde gelen serilerinden olan ve yaklaşık 20 seneden fazladır piyasaya yeni…
Devamını Oku
Film/Tv

Erşan Kuneri Netflix'te yayınlandı

Cem Yılmaz hiç süphesiz ülkemizin en önde gelen, en üretken sinemacılarından biri.
Devamını Oku
Film/TvSinema Haberleri

Son Zamanların En büyük Sinema Olayı Spider- Man No Way Home ile İlgili Yeni Bilgiler Var!

Tom Holland No way Home hakkında konuştu; ‘’Bu üçleme bitti, farklı şeyler…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir