Müzik Dünyası

Hapishaneden Şöhrete: Lil Baby

3 Aralık 1994 yılında dünyaya gelen, bilinen sahne ismiyle Lil Baby Amerika’lı rapçi, şarkıcı ve söz yazarıdır. Tam ismi  Dominique Armani Jones olan sanatçı 2017 yılından itibaren gösterdiği yükseliş ile Amerika’da dikkatleri üzerine çekiyor.

2017 yılında yayımladığı ilk mixtape albümü Perfect Timing’in içinde yer alan “Freestyle” adındaki hit şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken Lil Baby, 2018 yılnda çıkarmış olduğu RIAA kaynaklı ilk sütüdyo albümü Harder Than Ever ile RIAA’da platşnum albüm olurken albümde yer alan Drake düeti “Yes Indeed” ile Biloard Hot 100’de 6. sıraya yükseldi.

Harder Than Ever Albümü İçin: https://bit.ly/3hGJAIY

Aynı yıl içerisinde Drip Harder ve Street Gossip adında hazırladığı iki mixtape albümünün bir parçası olan Drip Too Hard parçası ile Biloard Hot 100’de 4. sıraya kadar yükselirtken Biloard 200’de 3. sırada yer tuttu.

Street Gossip Albümü İçin: https://bit.ly/39EehM5

My Turn Albümü İçin: https://bit.ly/2P5Oy5T

Sanatçı Diskografisi

Stüdyo Albümleri

  • Stüdyo albümleri
  • Harder Than Ever (2018)
  • My Turn (2020)

Mixtape’leri

  • Perfect Timing (2017)
  • Harder Than Hard (2017)
  • 2 The Hard Way (2017)
  • Drip Harder (2018)
  • Street Gossip (2018)

Lil Baby’nin İlk Yaşamı Ve Şöhret Basamakları

Atlanta, Georgia’da dünyaya gelen Dominique Armani Jones babasının kendisini ve ailesini terk ettiğinde sadece iki yaşındaydı ve iki kız kardeşi vardı. İlerleyen zamanlarda da eğitim hayatında başarısızlıklarla mücadele etmeye çalışırken başını defalarca belaya bulaştıran Jones, dokuzuncu sınıfta okuldan atılır.

İlerleyen yaşamında bir çok suç işleyen Jones 2012 yılının başlarında satmak niyeti ile üstünde taşıdığı uyuşturucu ile yakalanınca iki yıllık bir cezaya çarptırıldı. İki yıllık ceza programını avukatı yardımı ile 1 yıla düşürülen sanatçının ceza programı sırasında ırkçı yorumlardan dolayı beyaz bir mahkumla girdiği tartışma sebebi ile cezası tekrar 2 yıla çıkarıldı.

2013 yılında yeniden bir onstan az miktarda uyuşturucu ile yakalanan Jones 2014 yılında uyuşturucu satma ve bir çok farklı suçtan dolayı tutuklanarak 2 yıl hapse mahküm edildi. Cezasını çekerek serbest bırkılmasının ardından Perfect Timing adlı  Mixtape’ini yayınladı. Üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından ikinci ve ses getiren Harder Than Hard adlı albümü ile yavaş yavaş kitlesini, oluşturmaya başladı. Asıl başarısının başlangıcını aynı yılın Kasım ayında yayınladığı albümün Freestyle parçası ile ulaşan baby, 2018’de yayımladığı stüdya albümü Harder Than Hard ile ABD Billboard 200 listesinde üç numaraya çıktı. Bu albüm için iş birliği yaptığı arkadaşı Gunna ile albümlerine platinium sertifika alan Baby, bir çok ödüle aday gösterilirken Black Entertainment Television ödülünün de sahibi oldu.

2018’i peşi sıra gelen albümleri ile tamamlayan Baby,  bir sonraki yıl ise Amerika’nın çok uluslu kablolu kanalı MTV’de gösterime giren  How High’ın devamı olan How High 2’de rol aldı. Oyunculuk için attığı adımın yanı sıra yeni çalışmaları ile tekrardan Billboard Hot 100’de yerini aldı.

10 Ocak 2020’de Baby albümü için ikinci single olan “Sum 2 Prove” yu çıkararak Hot 100’de 16 numaraya ulaşan Baby,  kısa bir süre sonra hazırladığı My Turn albümü ile de ABD Billboard 200’de yerini aldı. Yine aynı albümün 12. parçası ile Billboard Hot 100’ yükselen baby, albümün 1 Mayısta ki lüx versiyonunun yayımlanması ile Billboard 200’deki en üst sırayı geri aldı.

12 Haziran 2020’de George Floyd protestoları sırasında yayımladığı The Bigger Picture adlı albümünde George Floyd ve Black Lives Matter Protestoları ile ilgili geniş bir konuya yer veren Baby, bu çalışması ile bir çok insana dokunaklı mesajlar verirken Billboard Hot 100’de 3. sırada yerini aldı. 2020’nin geçtiğimiz ayları boyunca One Shot ve Fast & Furious 9 gibi bir çok iş birliği ile öne çıkarak güzel işlere imza atan Baby, aryıca My Turn albümünden 42 Dugg’un yer aldığı “We Paid” şarkısı da Billboard Hot 100’ün 10′. sırasında yer aldı.

Müzik kariyerindeki başarılarının yanı sıra özel hayatına gelecek olursak Baby’nin, 2016 yılında çıkmaya başladığı Jayda Cheaves ile 18 Şubat 2019’da bir çocuğu oldu.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir