EnstrümanlarMüzik

Fiyatı ile Şaşırtan 10 Müzik Aleti

Müzik, en eski sanat ve eğlence biçimlerinden biri olarak kabul edilir. Binlerce yıl öncesine ait müzik aletleri bulunmuş ve müziğin başından beri önemini kanıtlamaktadır. Müzik aletleri, çoğu insanın satın alması ve öğrenmesi için genellikle ekonomiktir, ancak çılgınca pahalı olan bazı benzersiz müzik aletleri de vardır. Sonsuz Oda Blog olarak sizlere fiyatlarına inanamayacağınız müzik aletlerini derledik

Viyolonsel Gennaro Gagliano – 362.500 Dolar

Gangliano ailesi, Napoliten keman yapımıyla biliniyordu. Gennaro Gagliano, Napoli, Itay’de doğdu. Alessandro Gennaro’nun ikinci oğluydu. Ailesinde iyi yapılmış enstrümanlarıyla önemli bir yere sahipti ve bunlardan biri de Viyolonseldi. Ses kalitesi nedeniyle mükemmele yakın olduğu düşünülen Violoncello, 2009 yılında bir açık artırmada 362.500 dolara satıldı.

Gasparo Bertolotti “Da Salo” – 542.500 Dolar

Gasparo Bertolotti, en büyük keman yapımcılarından biriydi. Keman yapımı işi 50 yıldan fazla sürdü ve yıllar boyunca farklı türlerde telli çalgılar inşa etti. Ayrıca yaptığı müzik aletleri arasında Gasparo Bertolotti en sevdiği viyolaydı. Bu Viyola, 2004 yılında bir açık artırmada 542.500 dolara satıldı.

OM-45 De Luxe Authentic 1930 – 554.500 Dolar

OM-45 De Luxe Authentic 1930, C.F Martin Company tarafından üretilen bir gitardır. Gitar, Brezilya gül ağacı sırtından yapıldı ve oldukça otantik 1930 namlu ve topuk boynuna sahip orijinal modelin bir kopyasıdır. Kopyası şu anda 99.999,00 $ fiyattan satılıyor. Ancak orijinali 1930’da üretildi. C.F Martin and Company sadece 15 gitar üretti ve bunlardan biri country müzik yıldızı Roy Rogers’a aitti. Açık artırmada 554.500 dolara satıldı

Blackie Stratocaster Gitar – 959.500 Dolar

1950’de inşa edilen Eric Clapton’un Blackie Stratocaster Gitarı, tarihteki en ünlü ve en çok arzu edilen gitarlardan biri haline geldi. Bu gitarın yolculuğu 1970’lerde Eric Clapton’un birkaç Strats satın almasıyla başladı; her biri birkaç yüz dolara satılıyordu. Blackie’den hoşlanıyordu. Blackie’nin son görünümü Mayıs 1991 ve 2004’tü. New York’taki Christie’nin Müzayede Evi’nde 959,500 dolara satıldı.

Steinway Z Piano – $1.67 Million

Steinway Z Piano, John Lennon’un ikonik ve klasik hit şarkısı Imagine’i bestelediği piyanodur. Piyano 1970 yılında yapıldı ve John Lennon tarafından satın alındı. 2000 yılında bir müzayedede George Michael tarafından 1.67 milyon dolara satın alındı. George Michael, her kuruşuna değer olduğunu ve insanlar tarafından görülmesi ve özel bir depoda saklanmaması gerektiğini söyledi.

Lady Tennant Stradivarius – 2.032 Milyon Dolar

Tennant Hanımının bir başka antika kemanı. İtalyan Luthier Antonio Stradivari tarafından 1699’da yaratıldı. 2005’te bir müzayedede 2.032 milyon dolara şaşırtıcı bir şekilde satıldı. Lady Tennant, tarih boyunca birkaç kişiye aitti. İlk olarak Charles Philippe Lafont’a aitti; 19. yüzyılda bir kemancı. Ölümünden sonra Londralı bir bayi satın aldı. Ancak, 1900’de İskoç bir iş adamı onu karısı için hediye olarak satın aldı ve kemana “The Lady Tennant” adını verdi.

Çekiç Stradivarius – 3.544 Milyon Dolar

Hammer Stradivarius, Luthier Antonio Stradivari tarafından 1707 yılına dayanan bir kemandır. Antik keman, adını 19. yüzyıl İsveçli bir koleksiyoncu olan ve kemanın ilk sahibi olan Christian Hammer’den almıştır. Hammer Stradiavrius, 2006 yılında bir müzayedede 3.544 milyon Dolar ‘a anonim bir teklif sahibine satıldı ve bu da The Lady Tennant adlı başka bir rekoru alt üst etti. Keman, Kyoko Takezawa’nın performansı da dahil olmak üzere orkestra performansları için diğer kemancılara ödünç verildi.

Lady Blunt Stradivarius – 16 Milyon Dolar

Lady Blunt Stradivarius, dünya rekorunu kırarak 16 milyon dolarlık devasa bir fiyatla açık artırmaya çıktıktan sonra 2011 yılında manşetlere çıktı. Lady Blunt, Stradivari’nin tüm kemanlarının değerli bir eseridir ve otuz yıldır korunmaktadır. 2011 Tohoku depremi ve tsunaminin yıkıcı trajedisine yardım etmek için satıldı ve gelirleri Nippon Vakfı’nın yardım fonuna gitti. Adı Lady Anne Blunt olarak adlandırılan ünlü bir şair olan Byron’ın torunundan almıştır.

Duport Stradivarius Cello – 20 Milyon Dolar

Duport Stradivarius Çello, Luthier Antonio Stradivari tarafından yapılmış bir çello. İsmini sahibi Jean-Louis Duport’dan almıştır. Napolyon Bonapart’ın botlarıyla viyolonselin üstüne binerken sert muamelesinden görülebilen bir çukuru var. Duport Stradivarius Cello, en değerli Stradivari çellolarından biridir. 20 ABD milyon dolara Nippon Müzik Vakfı’na satıldı.

MacDonald Stradivarius Viola – 45 Milyon Dolar

MacDonald Stradivarius Viola, Antonio Stradivari tarafından 1719’da yapılmıştır ve hala özel ellerde bulunan iki Strad Violadan biridir. Kemanlar ile Kemanlar arasındaki fark, kemanların normal kemanlardan daha düşük perdeye sahip olmaları ve oldukça büyük olmasıdır.

İlişkili İçerik
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Film/TvMüzik

En İyi Film Müzikleri

Müzik hayatımızın hemen hemen her yerinde bulunuyor. Peki izlediğimiz filmlerde önemi ne…
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

Lady Gaga’nın En Başarılı Klipleri

Lady Gaga, popun en iyi görsel yazarlarından biri olarak tarihe geçecek. Her yeni çağla…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir