MüzikMüzik Dünyası

Tüm Zamanların En Zengin 10 Müzisyeni

Müzik bir insanın para ödemesi gereken tek gürültüdür(A. Dumas). Üç Silahşörler ve Monte Kristo Kontu gibi başyapıtların yazarı Alexandre Dumas, bu cümlesiyle bize müziğin ekonomik yönünü düşündürdü ve biz de sizin için yaptıkları müzik sayesinde kendilerini gelmiş geçmiş en zengin 10 müzisyen listesine yazdırmayı başaran ünlüleri listeledik.

Gloria Estefan

Tahmini Net Değer: 500 milyon dolar
Gloria Estefan, Küba güzellik yarışmasını kazanmış ve yedi kez Grammy ödülüne sahip olmuş, dünyanın en popüler ve en zengin müzisyenlerinden biridir. Listelerde yer alan birkaç single’ıyla uluslararası ün kazandı. Hollywood Walk of Fame’de bir yıldız aldı ve VH1 ve Billboard tarafından en büyük sanatçılardan biri olarak listelendi. Estefan, 31.5 milyonu yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere dünya çapında tahmini 100 milyon albüm satarak onu tarihteki en çok satan sanatçılardan biri haline getirdi.

Dolly Parton

Tahmini Net Değer: 500 milyon dolar
Dolly Parton, öncelikle ülke müziğindeki çalışmalarıyla tanınan Amerikalı bir şarkıcı, oyuncu, söz yazarı, plak yapımcısı, yazar, iş kadını ve hayırseverdir. Kesinlikle tüm zamanların en başarılı şarkıcılarından biri ve dünya çapında 100 milyon albüm sattı. Sekiz Grammy Ödülü, iki Akademi Ödülü adaylığı, on Country Müzik Derneği Ödülü, yedi Academy of Country Müzik Ödülü, üç Amerikan Müzik Ödülü kazandı ve 46 Grammy adaylığı aldı.

Mariah Carey

Tahmini Net Değer: 520 milyon dolar
Mariah Carey, tüm zamanların en başarılı kayıt sanatçılarından biridir. Kariyeri boyunca dünya çapında 200 milyondan fazla albüm sattı ve onu tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biri yaptı. Kariyerinde birçok iniş ve çıkışla karşılaşmasına rağmen, bugün 5 kez Grammy ödüllü bayan, müzik endüstrisindeki en büyük ve en zengin kadınlardan biridir.

Madonna

Tahmini Net Değer: 560 milyon dolar
Pop Kraliçesi, ana akım popüler müzikte lirik içeriğin sınırlarını zorlayarak popüler oldu. Madonna dünya çapında 300 milyondan fazla albüm sattı ve Guinness Dünya Rekorları tarafından tüm zamanların en çok satan kadın kayıt sanatçısı olarak kabul edildi. Bu nedenle, tüm zamanların en zengin 7. müzisyeni olması sürpriz olmamalı.

Bono

Tahmini Net Değer: 600 milyon dolar
Bono olarak da bilinen Paul David Hewson, oldukça başarılı bir Rock grubu “U2” nin baş vokalisti. Grup, bir zamanın en çok satan gruplarından biridir ve baş vokalisti ve ana söz yazarı büyük paralar kazanmayı hak eder. Ancak, servetinin tamamı müzikle elde edilmiyor, aynı zamanda başarılı bir iş adamı. Bono ayrıca 2005’te Yılın Kişisi seçildi.

Jay-Z

Tahmini Net Değer: 610 milyon dolar
Jay-Z, müziğiyle 21Grammy Ödüllerini kazanırken 100 milyondan fazla plak satmış, tüm zamanların en çok satan müzisyenlerinden biridir. Son derece başarılı bir rapçi olmasının yanı sıra, kendisi bir iş adamı ve yatırımcıdır. Ayrıca Rolling Stone tarafından tüm zamanların 88. en büyük sanatçısı seçildi.

Dr. Dre

Tahmini Net Değer: 710 milyon dolar
Dr Dre, bugüne kadarki en başarılı ve popüler rap grubu olan eski rap grubu N.W.A ile ün kazandı. Ancak grubun ana rapçisi Eazy-E’nin ölümünden sonra dağıldı. Dre daha sonra Aftermath Entertainment adlı bir plak yapım şirketi kurdu ve Snoop Dogg ve Eminem gibi yeni sanatçılara para yatırmaya başladı. Ancak servetinin çoğu, 2006 yılında kurduğu ve daha sonra yaklaşık 3 milyar dolara Apple Inc.’e sattığı Beats Electronics’den geldi.

Sean John Combs

Tahmini Net Değer: 750 milyon dolar
Sean John Combs, çeşitli sahne isimleri Puff Daddy, P. Diddy ve Diddy ile de tanınan, servetini çeşitli işletmeler aracılığıyla kazanan başka bir Amerikalı rapçi. Müzik dışı ticari girişimleri arasında bir film yapım şirketi, “Sean by Sean Combs” giyim hattı ve iki restoran bulunmaktadır. Combs ayrıca, üç kez Grammy ile iki kez MTV Video Müzik Ödülleri tarafından ödüllendirilen saygın bir rapçi.

Paul McCartney

Tahmini Net Değer: 1,2 milyar dolar
Paul McCartney, müzik tarihindeki en büyük ve en etkili grup olarak kabul edilen rock grubu “The Beatles” ile popülerlik kazandı. “The Beatles” ın ne kadar popüler ve başarılı olduğu bir sır değil. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, grubun ana bestecisi ve enstrümantalisti 1 milyar dolardan fazlasının sahibi. McCartney, tüm zamanların en başarılı bestecilerinden ve sanatçılarından biri olarak kabul edildi, Rock And Roll Hall of Fame’de iki kez yer aldı ve 21 kez Grammy ödülü kazandı.

Michael Jackson

Tahmini Net Değer: 3 milyar dolar
Michael Jackson, tanıtıma ihtiyacı olmayan insanlardan biri, tüm dünyada popüler. Tüm zamanların en başarılı sanatçısıydı ve dünya çapında 350 milyondan fazla albüm sattı. Ölümden sonra bile, The King of Pop üç basamaklı ve sürekli olarak milyonlar kazanıyor, yalnızca 2016’da yaptığı çalışmalar 825 milyon dolar kazandırdı ve Forbes onu en çok ölü ünlü kazanan olarak sıraladı. 2010-2016 arasında yaklaşık 1.8 milyar dolar kazandı. Yaşasaydı ne kadar servet sahibi olacağını söylemek zor olsa da, bazı kaynaklar bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağını tahmin ediyor ki bu, tarihteki diğer müzisyenlerden açıkça daha fazla.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir