Haberler

Sony ve Netflix Arasında Dev Anlaşma: Sony Filmleri Netflix’e Geliyor

Netflix ve Sony Pictures yeni bir anlaşmaya imza attı. Yeni düşen haberlere göre Netflix, bir süre boyunca Sony’nin filmlerini sinemalara geldikten bir süre sonra kendi platformunda yayınlayacak. Bu anlaşma içerisinde Sony’nin yapacağı Spider- Man filmleri(animasyon ve live action), Uncharted filmleri,
Marbius, Venom gibi merakla beklenen yapımlar da yer alıyor.

Bu kapsamda 73 milyonu ABD’de olmak üzere dünya genelinde 203 milyon ücretli abonesi olan Netflix, film katalogunu zenginleştirerek, abone sayısını da artırmaya odaklanıyor. Sony ile yapılan anlaşmanın duyurulmasının ardından Netflix’in ABD borsalarında işlem gören hisseleri yüzde 1.2 artışla 554 dolara çıktı. Şirketin piyasa değeri de 245 milyar dolara yükseldi. Böylece Netflix’in geçen yılın Nisan ayında 163 milyar dolar olan piyasa değeri, pandemi ile geçen son bir yılda yüzde 50 artmış oldu.

Bu artış Sony’nin ağzını sulandırmışa benziyor. Zira Sony’nin Disney ile olan yakınlığı bilinse de bu anlaşmayı Netflix ile yapması Disney’e attığı bir çalım olarak yorumlanabilir. Anlaşmanın bir parçası olarak Netflix, Sony’nin yeni filmleri için 18 ay boyunca özel yayın haklarına sahip olacak. Bu anlaşmaya göre olan ayrılcalığın tam olarak ne zaman başlayacağı ya da ne zaman sona ereceği bilinmiyor. Anlaşma ayrıca Netflix’e henüz kendi çatısı altında bir dijital platformu olmayan Sony’nin film kataloğundaki bir dizi yapıma erişim de sağlayacak. Böylece çok sayıda önemli Sony filmi Netflix üzerinden izlenebilecek. Buna ek olarak, Sony’nin yalnızca dijitale hazırladığı projeler de Netflix’te yayınlanacak. Öte yandan Spider-Man: No Way Home ve Venom: Let There be Carnage filmleri 2022’den önce vizyona gireceği için bu anlaşma kapsamında yer almayacak. Pandemi dolasıyıla bu filmlerle alakalı durum değişkenlik gösterebilir.

İlişkili İçerik
Haberler

Disney Plus 2 senesi dolmadan 100 milyon aboneyi geçti

Disney+, henüz açılalı 18 ay olmasına rağmen tam tamına 100 milyondan fazla üyeye ulaştı.
Devamını Oku
Haberler

Steven Spielberg ve Netflix'ten Yeni Anlaşma: Spielberg'ten Netflix'e Senede İki Film

Netflix, malum streaming servislerin şu anlık kralı. Ancak Disney+, Amazon Prime ve HBO Max gibi…
Devamını Oku
Haberler

Amazon'dan Dev Yatırım; Amazon MGM'yi Satın Aldı

Dünyanın en büyük markalarından Amazon, kargoculuktan bu yana son 20 yılda inanılmaz yol…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir