Spor Dünyası

Misano Podyumunda İki Türk

Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın Misano Marco Simoncelli pistinde gerçekleşen GT4 Avrupa Şampiyonasında Borusan Otomotiv Motorsport’un genç pilotları Cem Bölükbaşı ve Yağız Gedik, yarış sonrası aldıkları sıralama ile podyuma çıkarak hem ülkemizi hakkıyla temsil etti hemde sevenlerine büyük gurur yaşattılar.

Borusan Otomotiv Motorsport takımı, iki otomobil ile yarıştığı GT4 Avrupa serisinin Misano’da yapılan ikinci ayak yarışlarında start aldı. 13 yıl boyunca çeşitli turnuvalar nedeni ile çok kez yarıştığı pistte bu kez Cem Bölükbaşı ve Yağız Gedik ikilisinin kullandığı 12 numaralı araç ve İbrahim Okyay’ın kullandığı 13 numaralı araç ile mücadele eden Borusan Otomotiv Turkuaz renkli M4 GT4’leri ile pistte toz attırırken yarış sonu podyumda da dikkat çekti.

İlk yarışta sıralama turları sonucunda 4. olarak yarışa başlayan pilot, takipçilerinden aldığı büyük destekle birlikte ikinci yarışta hazırlık seanslarından itibaren sürekli geliştirdiği performansını sıralama yarışlarına da yansıtarak, pistte ki en hızlı BMW pilotu oldu ve yarışa ilk sırada başladı.

Yarış sonrasında grupta 2. genel klasmanın da da 4. olan Cem Bölükbaşı ve Yağız Gedik ikilisinin, turnuva kapsamında 5-6 eylül tarihinde Nürburgring pistinde gerçekleşecek olan bir sonraki yarışta da podyumda yer alması bekleniyor.

Cem Bölükbaşı’nın Gözünden Yarış

Cem Bölükbaşı Kimdir?

9 Şubat 1988 tarihinde dünyaya gelen Formula1, Espor ve GT4 yarışçısı Cem Bölükbaşı, daha 6 yaşındayken başladığı motor sporları ile daha küçük yaşlarda ilgilenmeye başladı. Önüne geçilemez hız tutkusunu babasının fark etmesi ile motor sporlarına motokros ile başlayan Cem Bölükbaşı 5 yaşında başladığı motokros yarışlarında 6 yaşına geldiğinde Türkiye Şampiyonu olarak geleceğe nasıl bir ışık tutuğunu gösterdi.

Yine o yaşlarda Karting’de de dereceler alan pilot, ilerleyen yıllarda e-spora olan ilginin bir ortağı oldu. Çok küçük yaşlarda pistlerde edindiği tecrübeleri e-spora da taşıyarak bu alanda da başarılarını gösteren Cem Bölükbaşı, I-Racing ‘de 80.000 kişi içerisinden ilk 35’e girince ilk olarak burada dikkatleri üzerine çekti.

Ardından gelen World’s Fastest Gamer Şampiyonası’nda F1 Esports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmide derece alan genç sporcu bu sayede Fernando Alonso takımına seçildi.

Fernando Alonso takımı bünyesinde 2017 yılında Abu Dhabi’de gerçekleşen turnuvada dünya beşincisi olma başarısını yakalayan Cem Bölükbaşı, 2018 yılında ise Red Bull Toro Rosso Takımı ile dünya ikincisi oldu.

E-spor’da ardı arkası gelen başarılarına bir de bu Red Bull Racing Formula 1 Takımı’nın e-spor sürücüsü olarak ekleyen pilot, dijital dünyada aldığı başarıları gerçek pistlerde de almayı hedefliyordu.

Cem Bölükbaşı daha önce ki yıllarda yaptığı bir açıklamada; “simülasyona başlamamdaki önemli hedeflerimden biri gerçek pistlere dönmem bu fırsat çok değerli” sözlerini kullandı ve öyle de oldu.

Borusan Otomotiv, Formula 3 ve Formula 4 testlerinde başarılı sonuçlar elde eden genç sporcu Cem Bölükbaşı’nı GT4 European Series’de Borusan Otomotiv Motorsport takımı adına yarışmak üzere kendi bünyesine kattı.

Daha sonrasında yaptığı açıklamada Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik “Borusan Otomotiv Motorsport olarak Türkiye’yi yurtdışında temsil edecek genç sporcular yetiştirmekten ve ülkemize kazandırmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu doğrultuda başarılarını yakından takip ettiğimiz Cem Bölükbaşı’na GT4 European Series’de şans vermeye karar verdik. Genç yaşına rağmen sanal yarışlarda dünya çapında gösterdiği performansının yanında, kariyerinin daha erken dönemlerinde yarıştığı gerçek pistlere takımımız renkleri ile dönüyor olması kendisi için olduğu kadar bizim için de heyecan verici.” sözlerini kullandı.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takım ayrıca Borusan Lojistik, Shell, Securitas ve Glasurit tarafından da sponsorluk alıyor.

İlişkili İçerik
Spor DünyasıSpor Haberleri

E - Spor Severlerinin Favori Oyunları

E-spor çevrimiçi oyuncuların oynadığı ve rekabete dayalı oyunları profesyonel olarak…
Devamını Oku
Spor Dünyası

Motor Sporları Nedir?

Motor sporları kelime anlamınca incelendiğinde motorlu taşıtların sportif mücadelesi yada…
Devamını Oku
GenelSporSpor DünyasıSpor Haberleri

2020 Yılında La Liga’da Gerçekleşen En Pahalı 10 Transfer

Yeni sezonun başlangıcının sürdürülüşü ile ilgili ortada birçok söylenti gezinirken her…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir