Genel

BluTv’den Sinemaya; 7 Yüz

Yayına girdiği 2017 yılında dikkatleri üzerine çekerek iyi bir seyirci kitlesi ve izlenme toplayan 7’yüz dizisi sinemaya taşınıyor.

Tunç Şahin tarafından yazılıp yönetilmiş dizi 7 bölüm olarak BluTv ekranlarında seyirciye sunulmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise “İnsanlar İkiye Ayrılır” ismi ile sinema filmine uyarlanacağı duyurulan dizinin sinema versiyonunu da BluTv üstleniyor.

Sert bir sistem eleştirisi ile çelişkili düşüncelere ve tatlı tartışmalara yol açan dizide bankaların borçları satın alıp, ne pahasına olursa olsun bu borcu tahsil etmeyi kendine motto edinmiş Duygu ve Bahadır’ın Ceren ile tanışması ile değişen hayatları anlatılıyor.

Dizinin açıklamasında; “Kendi içinde başlayıp biten 7 hikayeden oluşan dizinin her bölümünde karakterler en karanlık taraflarıyla yüzleşiyor. Peki karakterler bu karanlık taraflarına göz yumup hayatlarına devam edebilecekler mi?” sözlerine yer veriliyor.

7’yüz Dizisi Fragmanı

7’yüz Dizisi Oyuncu Kadrosu

Melisa Sözen

Türk dizi ve sinema oyuncusu Melisa Sözen 6 temmuz 1985 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Sinema ve oyunculuk eğitimini Pera Güzel Sanatlar lisesinde alan oyuncu çeşitli tiyatro oyununda da yer aldı. İlk Televizyon karşısı deneyimini Çağan Irmak’ın yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisinde gerçekleştiren Melisa Sözen, Asmalı Konak, Çarpışma ve Av Mevsimi gibi yapımlarda da yer almıştır.

Damla Sönmez

Çerkes kökenli Türk oyuncu Damla Sönmez 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Lise eğitimini St. Joseph Fransız Lisesinde tamamladıktan sonra üniversite eğitiminide Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladı ve daha sonra burslu olarak Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünde tamamladı. İlerleyen yılllarda Mimar Sinan Ünüversitesi’nde 2 yıl keman, 1 yıl da piyano dalında öğrenim gören oyuncu 2009 yılında “Bornova Bornova” filmindeki rolüyle 46. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün de sahibi oldu.

Bunların yanında Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde “Umut Veren Genç Yetenek” ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde “Genç Cadı” ödüllerinin sahibi oldu.

Dolunay Soysert

25 Mart 1973 tarihinde Adana’da dünyaya gelen Dolunay Soysert Lise eğitimini adana da tamamladıktan sonra üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde tamamlamıştır.

İlk televizyon deneyimini 1998 yılında yayınlanan Cumhuriyet filmi ile edinen oyuncu bir çok dizi ve tiyatro oyununda yer alırken 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcu ile 19. Ankara Uluslararası Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Emre Karayel ile yapmıştır.

Sinan Tuzcu

10 Temmuz 1977 tarihinde Gaziantep’te dünyaya gelen oyuncu Sinema ve oyunculuk eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tamamlamış ve ardından Londra’da Arcola Theatre bünyesinde çalışmıştır. Televizyonda ki ilk deneyimini 2006 yılında yayınlanan Ihlamurlar Altında dizisi ile edinen oyuncu, ardından bir çok dizi ve tiyatro oyununda yer almıştır.

Serkan Altunorak

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı Serkan Aktunorak 24 Aralık 1976 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Tiyatro ve oyunculuk eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü ve daha sonrasında Mimar Sinan Üniversitesi’nde konservatuvarın güzel sanatlar bölümünü bitirerek tamamlayan oyuncu, Ayrılsak da Beraberiz, İmkansız Aşk ve Gomeda gibi yapımlar ile ismini duyurmuştur.

Tilbe Saran

İstanbul’da dünyaya gelen ve lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlayan Tilbe Saran, üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır.

Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, İstanbul Şehir Tiyatroları, Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu ve Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu gibi tiyatro ekipleri ile çalışan Tilbe Saran 1995 yılına gelindiğinde ise Cüneyt Türel ve Işıl Kasapoğlu ile Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu’nu kurdu.

Cem Davran

3 Mart 1964 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen tiyatro ve televizyon oyuncusu, Alevli Günler, Doğum Günü Partisi ve 1793 Victor Hugo gibi bir çok tiyatro oyununda yer alırken aynı zamanda uzun yıllar Şehir Tiyatroları Aksesuar Şefliği yapmıştır.

Aynı zamanda babası da bir tiyatrocu olan Cem Davan, Kardeş Çocukları, Fesupanallah ve Babam Sınıfta Kaldı gibi dizilerde de yer almıştır.

Engin Hepileri

Televizyon ekranlarından bir çoğumuzun tanıdığı Tiyatro, Televizyon ve sinema oyuncusu Engin Herpileri, 3 Mart 1978 İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Tiyatro çalışmalarına lise yıllarında başlayan oyuncu Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden mevzun olduktan sonra 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde başladı ve üniversite eğitimini burada tamamladı. Yine aynı üniversite de oyunculuk alanında yüksek lisans eğitimi alan oyuncu Av Mevsimi, Beyaz’ın Kadınları ve Doğduğun Ev Kaderindir gibi yapımlarda yer alırken aynı zamanda Anlat Şehrazat, Sırça Kümes ve 39 Basamak gibi tiyatro oyunlarında yer almıştır.

Ekin Koç

21 Haziran 1992 tarihinde Antalya’da dünyaya gelen sinema dizi oyuncusu Ekin Koç, Lise eğitimini tamamladıktan sonra Üniversite’de İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümünde eğitim gördü. Oyunculuk eğitimini ise Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde tamamlayan Ekin Koç, ilk oyunculuk deneyimini 2013 yılında yayınlanan Sana Bir Sır Vereceğim dizisinde gerçekleştirdi.

İlerleyen yıllarda başka dizi ve filmlerde de deneyim kazanan oyuncu son olarak Bizim İçin Şampiyon filminde rol almıştır.

Pınar Göktaş

1987 yılında Samsun’da dünyaya gelen sinema ve televizyon oyuncusu Pınar Göktaş, üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Pera Güzel Sanatlar ve Akademi Kenter’de oyunculuk eğitimini de tamamladı.

Lisansüstü eğitimini Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro bölümünde tamamlayan oyuncu bir çok reklam ve dizide yer alırken ismini Ezel dizisinde oynadığı Kenan Birkan’ın kızı Damla rolüyle duyurdu.

Belçim Bilgin

Baba tarafından Diyarbakır anne tarafından ise Mardin ve Batman kökenli olay Belçim Bilgin 31 Ocak 1983 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Tiyatroya olan ilgisi orta okul yıllarında başlayan oyuncu lise eğitimini tamamladıktan sonra 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde yüksek eğitimine başladı.

Ardından Yılmaz Erdoğan ile tanışarak ilk tiyatro deneyimini gerçekleştiren oyuncu daha sonra Yılmaz Erdoğan ile evlenmiştir.

Tuğrul Tülek

Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan sinema ve tiyatro oyuncusu Tuğrul Tülek 26 Eylül 1976 tarihinde Bursa’da dünyaya gelmiştir.

Tiyatro kariyerine de üniversiteden sonra başlayan oyuncu Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalışmaya başladı ve daha sonra Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde ikinci lisans eğitimine başladı.

2006 yılında konservatuvardan mevzun olmadan önce değişim öğrencisi olarak Polonya’da Akademia Teatralna im Aleksandra Zalwerowicza oyunculuk okulunda da eğitim aldı.

Genco Erkal

28 Mart 1938 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen ekranların sevilen ismi tecrübeli oyuncu Genco Erkal, lise eğitimini Robert Kolejinde tamamladıktan sonra üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi’nin Psikoloji bölümünde tamamlamıştır.

Oyunculuk ve Tiyatro kariyerinde Türkiye’nin önemli özel tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak çalışan Genco Erkal, 1969 yılında hala sanat yönetmenliğini yaptığı Dostlar Tiyatrosu’nu kurdu ve Gorki, Brecht, Sartre, Peter Weiss ve Steinbeck gibi yazarların yanında Aziz Nesin, Haldun Taner, Nâzım Hikmet ve Can Yücel gibi yazarların uyarlamasını yapmıştır.

Merve Dizdar

İlk televizyon deneyimi olan Aksanat Çocuk Oyunları ile tanınan Merve Dizdar 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. İlk oyunculuk eğitimini 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde alan oyuncu daha sonrasında Kadir Has Üniversitesi’nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yaparak eğitimini tamamlamıştır.

Tiyatro kariyerine ilk olarak Semaver Kumpanya ile başlayıp daha sonra Craft Tiyatro’da devam eden oyuncu sinemayla ise “Bir ses böler geceyi filmi ile tanışmıştır. Daha sonrasında Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar ve Çılgın Dershane Üniversite gibi yapımlarda ismini duyuran oyuncu son olarak TRT ekranlarında sunuculuk görevini üstlenmiştir.

İlişkili İçerik
Genel

Scarlett Johansson ve Disney davası Sonuçlandı; Karar Emsal Niteliğinde

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri hiç kuşkusuz sinema sektörü oldu. Geçtiğimiz…
Devamını Oku
Dizi HaberleriGenel

Vakıf Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Isaac Asimov’un kült ve ölümsüz eseri Vakıf, ilk sezonu henüz başlamışken ikinci sezon…
Devamını Oku
GenelHaberler

Netflix Mayıs Ayı Programı Belli Oldu

Netflix Mayıs ayı programı bir hayli hareketli geçeceğe benziyor. Mayıs ayında Netflix, bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir