GenelSporSpor DünyasıSpor Haberleri

2020 Yılında La Liga’da Gerçekleşen En Pahalı 10 Transfer

Yeni sezonun başlangıcının sürdürülüşü ile ilgili ortada birçok söylenti gezinirken her zaman olduğu gibi transfer ücretleride yine en çok konuşulan konular arasında işte 2020 yılında La Liga’da gerçekleşen en pahalı transferler listesi.

10- Enes Ünal 9 Milyon €

2015 yılından beri Milli formayı terleten Enes Ünal 10 Mayıs 1997 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Futbol ile ilk tanışmasını 9 yaşındayken gerçekleştiren Enes Ünal, babasının da eski bir futbolcu olması ile kariyerindeki gelişimini hızlandırarak bir süre sonra Bursaspor’a transfer oldu.

2013 yılına kadar alt yapıda bir çok yaş gurubunda forma terleten Enes, elde ettiği başarılar ile dikkat çekmeye başlamıştı. Ve hatta Chelsea, Borussia Mönchengladbach, Juventus ve Santos gibi kulüpler Enes’i kadrosuna katmak için çalışmalarda bulunuyordu.

Fakat Enes ilk profesyonel imzasını Bursaspor’da attı ve 2015 yılına kadar burada forma terletirken Galatasaray karşısında çıktığı mücadelede attığı golle Süper Lig’de gol atan en genç oyuncu unvanını kazandı.

Daha sonrasında ise Manchester City ile anlaştı fakat burada ki ilk ayının ardından Genk’e kiralık olarak gönderildi. Kiralık olarak gezmiş olduğu dönemin ardından 2017 yılında Villareal’e transfer olan Enes, bu yıl ise 9 Milyon € karşılığında La Liga’nın Gatefe ekibine transfer olmuştur.

9- Marc Cucurella 10 Milyon €

22 Temmuz 1998 yılında dünyaya gelen İspanyol asıllı defans oyuncusu Marc Cucurella Saseta, futbol kariyerine ilk olarak futsal ile tanışarak başladı. Daha sonrasında 2012 yılında yolu Barcelona ekibi ile kesişince 2016 yılnda Cucurella ile ilk çıkışını yaptı. Kariyerinde ki hareketi hiç söndürmeden devan ettiren Cucurella, 2018 yılında SD Eibar’a kiralık olarak gönderildi.

Daha sonrasında Barcelona oyuncu için 4 milyon € ‘luk geri alım seçeneğini kullandı. Bunun hemen ardından Cucurella yine İspanyol ekiplerindewn biri olan Gatefe’ye 10 milyon € karşılığında transfer edildi.

8- Marcos Acuna 10.50 Milyon €

Tam ismi ile Marcos Javer Acuna 28 Ekim 1991 tarihinde Arjantin’de dünyaya gelmiştir. Spor ve futbol ile tanışması ülkesindeki Club Don Bosco’da gerçekleşmiştir. Ülkesinde Boca Juniors ve San Lorenzo de Almagro gibi kulüplerin yerine Quilmes , River Plate ve Tigre gibi kulüplerde yer aldı ve ilk profesyonel kariyerine 117 maç 5 gol ve 23 asiste ulaştığı Ferro Carril Oeste ile başladı.

Ardından Racing Clup ve Sporting CP maceralarına atılan Acuna 2020 yılına gelindiğinde 10.50 milyon € karşılığında Sevilla ile 4 yıllık bir sözleşme imzalamıştır.

7- Oscar Rodriguez 13.50 Milyon €

Tam ismi ile Oscar Rordiguez Arnaiz, 28 haziran 1998 tarihinde İspanya’da dünyaya gelmiştir. Futbol kariyerine Real Madrid alt yapısında başlayan ve 2017 yılına gelindiğinde B takımına terfi edilen Oscar, bir sonraki sezon Real Madrid’in A takımına çıkmayı başarmıştır.

Burada ki kariyerini Leganes kulübüne kiralık olarak gidince hareketlendiren genç futbolcu, buradaki ilk golünüde 2018 yılında Barcelona’ya karşı atmıştır.

Ve 2020 yılı geldiğinde yaz ayında 13.50 milyon € karşılığında Sevilla’ya Transfer olmuştur.

6- Pervis Estupinan 16.40 Milyon €

21 Ocak 1998 yılında dünyaya gelen Ekvador’lu sol bek oyuncusu Pervis Josué Estupiñán Tenorio, 2011 yılında LDU Quito’nun gençlik kurulumuna katılarak ilk futbol kariyerine başladığında daha 13 yaşındaydı. Alt yapıda geçirdiği yılların ardından 2015 yılında A takıma terfi etti ve o yılın ilk ayı El Nacional’a karşı ilk maçına çıktı.

Ardından 2016 yılında Premier Lig ekiplerinden Watford’a satılan Pervis, Granada, Almeria, Mollarca ve Osasuna gibi takımlarda kiralık olarak forma terlettikten sonra 2020 yılının transfer döneminde 16.40 milyon € karşılığında Villareal’e transfer olmuştur.

5- Suso 24 Milyon €

19 Kasım 1993 tarihinde dünyaya gelen Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre, İspanya’nın Cadiz kentinde yetişmiştir. Amatör dönemlerinde Liverpool tarafından keşfedilirken burada geçirdiği süre zarfını iyi kullanan Suso 2015’te Almeria’ya kiralık olarak gitmiş ve bir yıl sonrasında da Milan’a transfer olmuştur.

Milan sürecinde önce Cenova ardından da Sevilla takımlarında kiralık olarak forma terleten Suso, burada ki 17 maç ve 1 gollük performansı ile gözleri doldurmuş ve 2020 yılına gelindiğinde Sevilla tarafından 24 milyon € karşılığında transfer edilmiştir.

4- Yannick Carrasco 27 Milyon €

4 Eylül 1993 tarihinde dünyaya gelen Belçikalı oyuncu Yannick Ferreira Carrasco, profesyonel kariyerine Monako B ve Monaka A takımlarında başlamıştır. Burada oynadığı 105 profesyonel maçta 20 gol kaydederek başarılı bir sergileyen Corrasco daha sonrasında 2015 ile 2018 sezonları arasında Atletico Madrid takımında forma terletmiştir.

Ardından 2018 yılında Çin Süper Liginin yeni kulübü olan Dalian Yifang’a transfer olmuş ve burada da başarılı bir performans sergiledikten sonra 2020’nin Ocak ayında yeniden Atletico Madrid’e kiralık olarak gönderilmiştir.

Ve 2020 Eylül ayında ise Corrasco 27 Milyon € karşılığında Atletico Madrid’e transfer olmuştur.

3- Trincao 31 Milyon €

Tam ismi ile Francisco António Machado Mota Castro Trincao, 29 Aralık 1999’da Portekiz’de dünyaya gelmiştir. Amatör kariyerinde Porto, Braga ve Viennese gibi kulüplerde de forma terleten Trincao ilk profesyonel kariyerine ise Braga B takımı ile başlamıştır. Buradaki hızlı ve başarılı kariyer başlangıcının ardından 5 yıllık bir anlaşma imzalayan Trincao, 31 Ocak 2020 tarihine gelindiğinde ise 31 Milyon € karşılığında Barcelona ile 5 yıllık bir sözleşme imzalamıştır.

2- Alvaro Morata 56 Milyon €

23 Ekim 1992 tarihinde dünyaya gelen İspanyol futbolcu Álvaro Borja Morata Martín, alt yapısında bulunduğu Getafe’den 2008 yılında ayrılan Real Madrid altyapısına geldi. Buradaki gelişimini duraksız devam ettiren Morata 2010 yılında Real Madird A takımına çıkmaya başlamıştır ve kariyerini 2014 yılına kadar burada devam ettirmiştir.

Fakat 2014 yılına gelindiğinde Juventus ile 20 Milyon € karşılığında 5 yıllık bir anlaşma yapmıştır. Ardından 2016 yılında Real Madrid sözleşmesindeki geri dönüş opsiyonunu kullanarak oyuncuyu 30 milyon avro karşılığında kardosuna yeniden katmıştır.

Burada da yalnızca bir sezon geçiren Morata, 2019 yılında ise kiralık olarak gittiği Atletico Madrid tarafından 56 milyon €’ya 2020 yılında transfer edildi.

1- Miralem Pjanic 60 Milyon €

2 nisan 1990 tarihinde Yugoslavya’da dünyaya gelen Orta saha oyuncusu Miralem Pjanic aynı zamanda Bosna Hersek milli takımında da forma terletmektedir. Küçüklüğünde eski bir futbolcu olan babasından etkilenerek futbola yönelen Pjanic, ilk genç sözleşmesini daha 14 yaşındayken Metz ile imzalamıştır.

Bunun üzerinde 18 yaş altı takımlarında da 3 yıl forma giymiş ve ardından 2007 yılında 3 yıllık bir anlaşma ile profesyonel olarak ilk imzasını atan Pjanic, Metz ile Ligue 1 tarihinde gol atan en genç oyunculardan biri olmak gibi bir çok başarı yakaladı.

Burdaki kariyerinin ardından sırası ile Lyon ve Roma takımlarında da performansı ile dikkatleri çekerek gelişimini sürdürdü.

2016 yılına geldiğinde ise 32 milyon €’luk bir anlaşma ile Juventus’a 5 yıllık bir imza attı. Takımı ile aldığı büyük başarıların yanında bireysel olarakda kendini fazlası ile kanıtlamayı başaran Pjanic, 1 Eylül 2020 tarihinde Barcelona ile yaptığı 60 milyon €’luk anlaşma ile bu sezon La Liga’da gerçekleşen en pahalı transfer oldu.

İlişkili İçerik
Genel

Scarlett Johansson ve Disney davası Sonuçlandı; Karar Emsal Niteliğinde

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri hiç kuşkusuz sinema sektörü oldu. Geçtiğimiz…
Devamını Oku
Dizi HaberleriGenel

Vakıf Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Isaac Asimov’un kült ve ölümsüz eseri Vakıf, ilk sezonu henüz başlamışken ikinci sezon…
Devamını Oku
GenelHaberler

Netflix Mayıs Ayı Programı Belli Oldu

Netflix Mayıs ayı programı bir hayli hareketli geçeceğe benziyor. Mayıs ayında Netflix, bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir