Spor Haberleri

Kış Aylarında Yapılabilecek En Güzel 10 Spor

Yaklaşan kış ayı bir çoğumuzun kafasında bu kış ne yapacağız sorusunu doğuruyor. Eminiz ki sizde kar yağışı altında sevdikleriniz ve arkadaşlarınız ile güzel bir kartopu savaşı yapmak istersiniz. Bu kış kartopu savaşından daha eğlenceli ve unutulmaz bir şeyler yapmak isterseniz, kış aylarında yapılabilecek en iyi 10 sporu sizin için şimdiden listeledik. Keyifli okumalar.

Red Bull Homerun

Red Bull’un kendi konsepti ile hazırlanmış olan spor temele bakıldığında çok basit görünüyor fakat bir o kadarda zorlu olan bu spor da kayak ve board ekipmanları bir noktaya bırakılarak start çizgisinden o noktaya kadar en hızlı şekilde koşulması gerekiyor.

Kayak ekipmanlarının bırakıldığı noktaya gelindiğinde ise artık kayak becerileri devreye giriyor çünkü yarışın devamında yapmanız gereken şey ekipmanları en hızlı şekilde giyinerek finişe ulaşmaktır. Yarış sonrası gerçekleşen after partiler ise sizleri eminiz bu spor kadar eğlendirecektir.

Snowkiting

Snowkiting veya diğer bir ismi ile uçurtma kayağı kışın yapılan diğer sporlar gibi buz yada kar üzerinde açık alanda gerçekleşir. Sporcunun büyük bir uçurtma yardımı ile rüzgarın desteği ile kar üzerinde sörf etmesi ile gerçekleşen spor su kayağı ile aynı mantıkta işler.

Fakat temel Snowboard’a kıyasla çok daha zor olan Snowkiting’de dengeyi sağlamak büyük uğraş ve yetenek gerektirir. Bu sebepten dolayı bu spor gerçekleştirilirken normal Snowboard’a kıyasla farklı ekipmanlar kullanılmaktadır.

Snow Mobiling (Karmobil)

Eğer yaz aylarında jetski kullanmışsanız ve sevdiyseniz snow mobiling’i de fazlasıyla seveceksiniz. Tip olarak jetski ile birebir aynı olan kızaklı motorların tek farkları ileri hareketi sağlayan gücü bir paletin ve yönü sağlayan aracında kızaklar olmasıdır.

Kar üzerinde gezinti yada ulaşım sağlamak için tasarlanan bu araçlar eğelence ve spor amaçlı binildiğinde çok sevilen bir aktivite haline geliyor.

Buz Pateni

Kış aylarında çok fazla insanın tercihi buz patenidir. Çünkü; bu sporu yapabilmek için şehir dışında özel bir tesise yada mekana ihtiyacınız yoktur bir çok kapalı alanda da gerçekleştirilebilen bu spor için fazlaca paten pisti vardır. Öyle ki bu eğlenceyi arkadaşlarınız yada çocuklarınızla paylaşabilmek için profesyonel olmanıza da gerek yok.

Kayak

Yumuşak karın üzerinde tüm fizik olaylarını bir kenara bıraktığınız bu sporu ayrıcalıklı yapan en güzel şey belkide telesiyej ile tepeye çıkmaktır. Adrenalini keyfe dönüştüren bu sporun en unutulmaz ve keyifli olan bir başka kısmı ise kendinizi tepeden aşağıya bırakırken kar üzerinde sürtünmesiz hissettiren kayışınız ve slolom hareketlerinizdir.

Hele ki aşağıya ulaştığınızda bulunduğunuz tesiste sıcak bir içecek ile içinizi ısıtmak siz bu sporu çok daha özel kılacaktır.

Snowboard

Kayak ile kıyaslandığında neredeyse aynı özellikleri taşıyan Snowboard’ farklı yapan tek şey ayağınızda kayak yerine bir board olmasıdır. Aynı zamanda kaykay ile de aynı özellikleri taşıyan sporun kaykaydan tek farkı ise gerçekleştirildiği yüzeyin kar olmasıdır.

Ayrıca kullanım tekniği ve denge olarak çok da zor olan snowboard kışın yapılan cool sporlar arasındadır.

Kayakla Atlama

Extreme bir spor olmak ile beraber profesyonel de olmayı gerektiren kayakla atlama dik bir tepeden sporcunun önce kendini aşağıya bırakması ardından da tepenin yukarı doğru aldığı bombe ile havada süzülmesi şeklinde gerçekleşiyor.

Dışarıdan bakıldığında kolay gibi gelse de unutmayın ki o kadar yüksekte havada süzüldükten sonra yere inmeniz gerekiyor. Bu yüzden eğitimini almadan ve yeterince geliştirilmeden bu sporu yapmaya çalışmak büyük sakatlıklara ve can kayıplarına yol açabilir.

Snowtubing

Kayak ve Snowboard’ın bir başka varyasyonu olarak düşünebileceğiniz bu spor diğerlerine göre pek fazla deneyim ve zorluk gerektirmeden gerçekleştirilebilir. Hatta şişme bir bota sahip olmanız bile gerçekleştirmenize yeterli olacaktır.

Buz tırmanışı

Dağ tırmanışı ile neredeyse aynı sayılacak bu sporu gerçekleştirebilmek için tek ihtiyacınız sanırım biraz kaçıklık. Dağa tırmanma ile aynı tekniklerde yapılıyor olması daha zor olmadığını kanıtlamasa da bu sporun en zevkli yanı galiba tırmanışın sonrasında yere sağlam basabilmek.

Ice Driving

Genellikle donmuş bir göl üzerinde gerçekleştirilen bu kış sporu buz kaplı herhangi bir alanda da gerçekleştirilebilir. Tabi ki trafiğe kapalı olması şartı ile.

İlişkili İçerik
Spor Haberleri

Sonsuz Oda Spor Kategorisi Çok Yakında Açılıyor!

Sonsuz Oda’nın Müzik ve Sinema/Tv alanında eğitimlerini bilmeyen yoktur. Şimdi ise çok kısa…
Devamını Oku
Spor DünyasıSpor Haberleri

E - Spor Severlerinin Favori Oyunları

E-spor çevrimiçi oyuncuların oynadığı ve rekabete dayalı oyunları profesyonel olarak…
Devamını Oku
GenelSporSpor DünyasıSpor Haberleri

2020 Yılında La Liga’da Gerçekleşen En Pahalı 10 Transfer

Yeni sezonun başlangıcının sürdürülüşü ile ilgili ortada birçok söylenti gezinirken her…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir