Müzik Dünyası

İskender Paydaş Kimdir ?

Adını müzik dünyasında sık sık duyduğumuz İskender Paydaş; orkestra şefi bir babanın oğludur. Babasının müzikle iç içe olması büyük etken olurken küçük yaşlardaevdeki tüm tencere ve boya kutularını müzik aleti olarak kullanmaya başlayan Paydaş, üç yaşında davul çalmaya başlayarak müzik hayatına erken bir giriş yapmıştır.

Profesyonel müzik hayatına 1983 yılında Avşa Otel’de başlayan ve kendi yazıp bestelediği rock’nroll şarkısı olan -Küçük Hanım- o yaza damgasını vurmuştur. Liseden mezun olduktan sonra ise farklı gece kulüplerinde sahneye çıkmaya başlamış ve 1986 yılında müzik dünyasının usta ismi Kayahan ile yolları kesişmiştir. Kayahan’ın klavyecisi olarak çalışmaya başladığında ise gerçek profesyonelliği hissetmeye başlamıştır. Kayahan ile çalışmaya başladığı zamanlarda ilk aranjmanlarını yaptı ve neredeyse onun tüm şarkılarının aranjörlüğüne kendi imzasını attı.

İskender Paydaş’ın Projeleri!

Gelin bir de ünlü ismin yaptığı işlere göz atalım. İskender Paydaş; pop dünyasının sevilen ismi Mirkelam ile birlikte sayısız konser ve festivalde yer almış ve Mirkelam’ın üç albümünün çalışmasını yapmıştır.

Yıl 1997’de yine usta kadın sanatçılardan biri olan Şebnem Ferah’ın Kadın ve Artık Kısa Cümleler Kuruyorum albümlerinin prodüktörlüğünü üstlenmiştir.

İskender Paydaş Kimlerle Çalıştı?

Müzik dünyasında ün sahibi olan İskender Paydaş’ın, birlikte çalıştığı isimler de bir o kadar müzik sektörünün önde gelen isimleri;Nazan Öncel, Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Nilüfer, Suat Suna, Kibariye, Orhan Gencebay,Ajda Pekkan, Mustafa Sandal, Levent Yüksel, Mazhar Fuat Özkan, Özgün, Atiye, Nil Karaibrahimgil, Keremcem, Sıla, Hadise, Deniz Seki, Sertap Erener, Murat Dalkılıçgibi isimlerin aranjörlüğünü ve müzik direktörlüğünü yapmış, prodüktör ve müzik yönetmenliği kapsamında ise Şebnem Ferah, Ajda Pekkan, Kurban,Ajda Pekkan, Mezdeke ve İlker Çalışkan gibi devlerle çalışmıştır.

Günümüz Türkiye’sinde müzik sektöründe her zamanilklere imza atmış olan ve 2017 yılında kendi müzikal unvanını en üst noktaya taşıyarak “Zamansız Şarkılar Senfonik” projesini yaratan Paydaş,kendi kurduğu orkestrasına yaylılar ekleyerek batı ve doğu tınılarını bir arada harmanlayarak Senfoni Orkestrası, pop aranjmanlarını seyirciyle buluşturmaya devam ediyor.

İlişkili İçerik
Müzik Dünyası

Müziğe Başlamak İçin En Doğru Müzik Aletleri

Müzik ruhun gıdasıdır. İnsanoğlu doğduğu ilk günden itibaren müziğe karşı duyarlıdır.
Devamını Oku
MüzikMüzik Dünyası

En İyi Rock Grupları

En çok dünya klasiği şarkı ve grup içeren müzik türü olan rock 1970’li yıllarda…
Devamını Oku
Müzik Dünyası

Dünyaca Ünlü Kadın Opera Sanatçıları

JESSYE NORMAN 15 Eylül 1945 yılında Amerika’da doğmuştur. Siyahi kadın opera…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir