Müzik Haberleri

Heyecanla Beklenilen 27.İstanbul Caz Festivali

Bu yıl 27 Haziran – 14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 27. İstanbul Caz Festivali heyecan veren programını açıkladı. İngiliz alternatif rock grubu Foals, Grammy ödüllü Gregory Porter ve Joshua Redman, Redman, Brad Mehldau, Christian McBride ve Brian Blade’den oluşan kadrosuyla göz kamaştıran A Mooddswing Reunion, bu yılki festivalin konukları arasında.

Bu yıl İstanbul’da 25 mekana ulaşan festivalde 250’den fazla yerli ve yabancı müzisyen sahne alacak “Gece Gezmesi”, “Caz Vapuru” ve “Parklarda Caz” gibi festivalin ilgi çekici alt programları da bu yıl kapsama alanlarını genişletiyor. “Parklarda Caz” konserleri Fenerbahçe Parkı ve Beylikdüzü Yaşam Vadisi ile birlikte ilk kez Halıcıoğlu ve Bebek parklarına da uğrayacak. “Gece Gezmesi” programı ise ilk kez Şişhane’yi kapsayacak. “Caz Vapuru” da Kabataş İskelesi’nde Anadolu Kavağı’na uzanacak.

1-4 Temmuz tarihlerinde, yerli sahneden grup ve müzisyenleri uluslararası basın mensupları ve organizatörlerin huzuruna çıkaran Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması programı ilgili olanlar yorumu. “Vitrin” programında British Council’ın WOW İstanbul Dünya Kadınlar Festivali 2020 iş birliğiyle, müzisyenlere yönelik bir ustalık sınıfı da düzenlenecek. 27. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülleri, müze yaşam tarzı olarak belirleyen Atakan Ünüvar ve klarnet sanatçısı Barbaros Erköse’ye Festival Ödül Gecesi’nde verilecek.

27.İstanbul Caz Festival Programı

27 Haziran Cumartesi 18:00 Fenerbahçe

28 Haziran Pazar 18: Bebek Parkı

4 Temmuz Cumartesi 18:00 Beylikdüzü Yaşam Vadisi

5 Temmuz Pazar 18:00 Halıcıoğlu

Parklarda Caz programı, bu yıl şehre daha da çok yayılıyor! 27 Haziran Cumartesi Kadıköy Fenerbahçe Parkı, 28 Haziran Pazar Bebek Parkı’nın yanı sıra 4 Temmuz Cumartesi Beylikdüzü Yaşam Vadisi ve 5 Temmuz Pazar Maçka Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Parklarda Caz, müzik ve dansın yeşil , girişvimlik yaratan bir bölüm… Parklarda Caz’da Genç Caz finalistleri sahneyi ısıtacak. Seyirciler caz müzesinin en üretken ve taze isimleriyle tanışma fırsatı yakalayacak. Parklarda Caz’ın ilk haftasında bizleri Brooklyn ile Bollywood arasında şaşırtıcı bir köprü kuran Kırmızı Baraat’ın keyifli müziği karşılayacak. Etkinliği ikinci haftasına gelindiğindeyse durmadan dans edeceğimiz garantili! Hollanda’nın en çok şehri Maastricht’den dünyaya açılan YNN’in enerjik müze özet özetle, ‘Güneydoğu Asya saykedelik funk’ olarak tanımlamak mümkün. Funk, disko ve elektronik tınıların iç içe geçtiği; bol sesli ve çok hareketli stiliyle Yıldırım, heyecan uyandıracak bir performans sunacak.

27.İstanbul Caz Festival Ödül Gecesi

29 Haziran Pazartesi 21:00 Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi

İstanbul Caz Festivali, yıllar boyu süren müzik kariyerlerindeki eşsiz üretimle caz müziğe dayalı bulunan önemli isimler Yaşam Boyu Başarı Ödülleri sunmaya devam ediyor. TRT İstanbul Radyosu Caz Orkestrası’nın en eski vokallerinden mandolinden piyanoya birçok enstrümanın ustası olsa da özellikle ses sanatçılığıyla tanınan Atakan Ünüvar ile Peter Pannke, Anouvar Craig Harris gibi isimlerle sahne paylaşan, Eşsiz stiliyle klarnet sanatçısı Barbaros Erköse’nin ödüllerini alacağı bu gecede, şapkalar bir kere daha caz müziği ustaları için çıkarılacak. Gecenin devamında swing ve manouche müziği ile geleneksel Türk müzesi ustalıkla harmanlayan “Manouche a La Turca” projesi ile Bilal Karaman ve ekibi sahnede olacak.

TRT İstanbul Radyosu Caz Orkestrası feat. Ece Göksu, Selen Gülün, Sibel Köse

30 Haziran Salı 21:00 Sultan Park – Swissotel The Bosphorus

İstanbul Caz Festivali’nin ilk yıllarından beri TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile bir kere daha sahnede olacak. 30 Haziran Salı akşamı Sultan Park Swissôtel The Bosphorus’da gerçekleşecek performansa eşlik edecek konuklar. Sibel Köse, besteci, piyanist, vokalist ve aynı zamanda bir eğitimci olan Selen Gülün ile kuşağının iki genç ve başarılı temsilcisi piyanist ve güçlü vokaliyle dikkatleri çeken Ece Göksu ile caz piyanisti ve besteci Eda Veda sahnede olacak. Sahnede toplam 22 müzisyen yer alacak.

FRESU – LUNDGREN – GALLIANO – Mara Nostrum /Coşkun Turhan Dörtlüsü

1 Temmuz Çarşamba 20:00, Sultan – Swissotel The Bosphorus

27. İstanbul Caz Festivali’nin özel gecelerinden birinde, onu kendi enstrümanında usta 3 yorum: Piyanoda Nordik soundunu Avrupa Caz standartlarıyla ustalıkla birleştiren Jan Lundgren, akordiyonda güçlü ve öncü stiliyle Richard Galliano ve trompet Sardunya’dan beslenen Akdeniz sounduyla Paolo Fresu’nun olduğu Mare Nostrum projesi sahnede olacak. Mare Nostrum, ekibin ilkini 2007’de çıkardığı üç albümlük serinin de adı… ‘konuşan ilk süper grubu’, ‘enstrümanlarıyla şiir yazabilen 3 Avrupalı’ gibi tanımlarla anılan bu üçlüden her biri kendi dalında virtüöz kabul ediliyor. Gecenin diğer konuğuysa Ozan Musluoğlu, Doruk Gönentür ve Ferit Odman’dan oluşan renkli ekibiyle Coşkun Turhan Dörtlüsü.

Gece Gezmesi

1 Temmuz Çarşamba 21:00 Şişhane: Baba Zula, Ayyuka, Elektro Hafız ve çeşitli sanatçılar

2 Temmuz Perşembe 19:00, Kadıköy Moda: can Güngör, Sandman Projesi,Mana proud ve çeşirli sanatçılar

İstanbul Caz Festivali’nin dört gözle beklenen programlarından biri Gece Gezmesi 5Avrupa Yakası’nda buluşan program, bu yıl iki gece takip edilecek, Avrupa Yakası’nda, Şişhane’de gerçekleşecek. Bir konserden diğerine mekanlar arasında mekik dokurken festivalin en unutulmaz gecelerinin yaşandığı programda katılımcılar yine farklı türlerin. 1 Temmuz akşamı gerçekleşecek Gece Gezmesi’nin Maestro Donizetti Caz ​​Kulübü, Salon İKSV ve Orni’de takip edilecek ilk gece programında saykedelik elektronik tınılardan folka, dub, eğlence ve daha fazlasından BaBaZuLa, Ayyuka, Yasak Helva, Elektro Hafız, Duble Salih ve daha fazla yer yer alıyor. 2 Temmuz akşamıysa Gece Gezmesi’nin çıkış noktası da olan Kadıköy Moda sınırlarında mekik dokumaya devam edilecek. Dorock XL, Moda Sahnesi, Kadıköy Sineması, Arkaoda’da.

Elina Duni & Harris Lambrakis

3 Temmuz Cuma 21:00 UNIQ Salonu

Balkanlardan Mezopotamya’ya bu toprakların özgün ezgileri ve danslarını aslını yaşatıyorlar. Yüzlerce yıllık hikâyeleri, yirmi yedi yıl dir İstanbul’dan Avustralya’ya, Fas’tan Avrupa’ya dünyanın her köşesine taşıyorlar. Kardeş Türküler, tüm zenginliklerden beslenen müziği ve kendi tanımıyla “çok kültürlü bir coğrafyada kardeşlik içinde bir arada yaşama umudu” yla festivale geliyor. Gruba Yunanistan’dan neyzen Harris Lambrakis ile Arnavut besteci ve şarkıcı Elina Dünyası, cazı yerel motifleriyle bezedikleri müzikleriyle birlikte gidiyor. Kutuplaşmaların ve önyargıların ortadan kalkacağı, müzikle kardeşlik köprülerinin kurulacağı bu yaz akşamında farklıdır ama da tanıdık şarkılara siz de gönülden bir arada olabilir.

Kutiman Orkestrası / emma-Jean Thackray / Seda Erciyes & JmH

4 Temmuz Cumartesi 16:00 Beykoz Kundura

27. İstanbul Caz Festivali’nde 4 Temmuz Cumartesi günü, Beykoz Kundura’da 16.30 başlayacak program festivali havasıyla günden geceye yayılacak. Gecenin yıldız ismi, festivalde durmadan dans edilecek gecelerden birine tanıklık edeceğimiz bir performansla Kutiman olacak. İsrail’den dünyaya açılıp, ritim yaratma ve yakalamadaki ustalığıyla ortaya çıkan Kutiman’ın sahneden dinleyicilere de bulaşan düşmesi zor bir arayüz var.

Yeni İngiliz Cazı olarak adlandırılan; Emma-Jean Thackray ise gecenin diğer ismi. kendine güvenli, genç sanatçıların dürtüsel ve güçlü üretimini. Emma-Jean Thackray; çok enstrümantalist ve şarkıcı olmanın yanı sıra besteci ve prodüktör olarak da gelecek vadediyor. Ana sahnedeki programında ilk performans ise hip hop, ruh ve caz müzikten ilham alan ritmik müzikleri ile Seda Erciyes & JmH ekibi olacak. Kapı açılışından sonra Beykoz Kundura’nın yeni mekanı Kundura Sahne’de genç ve yenilikçi caz müzisyenlerinin konserleri ile başlaması etkinliğinde ilk bölümü, film gösterimleri ve meditasyon etkinlikleri ile Beykoz Kundura’nın çeşitli alanlarına yayılacak.

Gregory Porter

7 Temmuz Pazartesi 21:30 Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

Gregory Porter – Derin ve yoğun sesiyle sahneye çıktığı ve havayı değiştirip. Kusursuz vokal tekniğinde sadece caz değil ruh ve gospel türlerinin de içinde yakalamak mümkün. Gospel geleneğiyle içe kapanık ruh halinin inşa edildiği müzikal karakteri; idolü Nat King Cole’ün mirasından gelen ağırbaşlı ve özgüvenli tonla belirginleşiyor. Şarkı söylemeye başladığı küçük Grammy Ödülü’ne göre parlak kariyeriyle Amerikalı sanatçı Gregory Porter İstanbul Caz Festivali için ilk kez, 7 Temmuz Salı akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnede olacak.

FOALS

22 Temmuz Çarşamba 20:00 Volkswagen Arena

İstanbul Caz Festivali’nin türler arası geçişlerinden birine bu yıl da tanıklık edeceğiz. Indie rock müzesinin sıkı isimlerinden, 2000’li yıllar rock soundunu yeni dalga ve ilerici ile, matematik rock gibi alternatif janrları ustalıkla filtreleyerek kullanan Taylar, Volkswagen Arena sahnesinde olacak. Coachella, Glastonbury ve Roskilde gibi festivalde sahne alanı ekip, sahne enerjisiyle kendine hayran bırakıyor. Grup heyecanlarının kaynağını “Her konseri oğlu konserimiz gibi çalmak” sözleriyle anlatıyorlar. Festivalin kapanışını yaparken açık ve yüksek sesli ve unutulmaz gecelerinden biri yaşanacak.

Joshua Redman – Brad Mehldau – Christian Mcbride

14 Temmuz Salı 21:00 Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

4 ay saksofonda Joshua Redman, piyanoda Brad Mehldau, basçı Christian Mcbride ve davulcu Brian Blade. Her biri müzik kariyerinde tepe alanında yer, onlarla çalmak için müzisyenlerin sıraya girdiği bu dahiyane dörtlü birlikte çalmakta olduğu ortaya çıkan zengin, sofistike ve bluesvari melodilerden etkilenmemek mümkün değil. Blowjobfoncu Joshua Redman’a Moodswing albümünde ona eşlik ustalarla Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda eşine zor rastlanacak bir konserle sahnede olacak.

İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku

1 Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir