Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk olmuştur. Guy-Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter adlı iki müzisyen tarafından kurulan ve 28 senedir kulaklarımızın pasını silen efsane grup, YouTube’a yükledikleri sessiz bir veda videosu ile ayrıldıklarını cümle aleme duyurdular.

Açıkçası tam olarak neden böyle bir karar aldıkları bilinmiyor. Ancak grubun son zamanlarda stüdyoya girmedikleri az çok bilinen bir gerçekti. İlk olarak Twitter’da ve ardından ekşi sözlük’te gündem olarak Daft Punk’ı gördüğümde aha dedim yeni bir Daft Punk albümü geliyor sanırım. Zira son albümleri Random Acceces Memories’i pek bir severim. Ancak en nihayetinde karşılaştığım haber bir ayrılıktı ve bu beni hemen Beyond şarkılarını açmaya itti. Açtım da. Elektronik müziği bu kadar kederli nasıl yapabildikleri ebedi sorguda sorulacak sorulardan biri olabilir miydi acaba? Belki de. Ancak bu işi iyi yaptıkları ve artık olmayacak olmaları üzüntülü bir durumdu.

Ayrılık videoları dışında grup herhangi bir açıklama yapmadı. Random Acceces Memories’in son albümleri olmaları biraz üzücü oldu, keşke bir tane daha yapsalardı ancak belki de yollarına ayrı devam etmek en iyisi olacaktır. Kim bilir. Müzikal yolculuklarına solo olarak devam edecekleri bekleniyor. Yani yine müzik yapacaklar, ayrı ayrı bir şekilde ve o efsane kaskı takmayacaklar.

Grubun Başarıları

1993’te yolculuğuna Paris’te başlayan Daft Punk, asıl çıkışını 1997 tarihli Homework albümüyle yaptı. Around the World ve Da Funk parçaları da bu albümde yer alıyor. Bir arada çok nadir fotoğraf veren Guy-Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter 2001 tarihli Discovery albümüyle birlikte adeta imzaları olan robot kostümleri ve kasklarıyla kamera karşısına geçmeye başladı. One More Time ve Harder, Better, Faster, Stronger single’larıyla dünya çapında üne kavuşan grup, üçüncü albümleri Human After All, canlı kayıt Alive 2007 ve Tron: Legacy filminin soundtrack’iyle ünlerine ün kattı.

2013 yılında çıkan Random Access Memories albümü ise en büyük başarıları oldu. Bu albümdeki Get Lucky single’ı listelerde birinci oldu. İkili, Weeknd, Kanye West gibi isimlerle birlikte şarkılara imza attı. Albümleri milyonlarca satış yapan ikili, iki Grammy kazandı.

Daft Punk, 28 yılda 12 Grammy adaylığı, 6 ödül, 4 stüdyo albümü, 2 belgesel, bir film, 2 canlı albüm ve bir soundtrack’e imza attı. 

İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

One Direction Tekrar Bir Araya Geliyor Mu?

One Direction’daki çocuklar bu ay grubun 10. yıldönümünü kutlamak için özel bir şey…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir