Spor Haberleri

Galatasaray’da İpler Kopuyor! Fatih Terim’den Büyük Rest “Kendine Takım Bul”

Şampiyonluk yarışında son haftalara gelirken performansında büyük bir düşüş gösteren Galatasaray, son olarak Ankaragücü maçından da yenilgi ile ayrılınca sezon başında transfer edilen yıldız futbolcu dahil birçok oyuncuya kendilerine yeni sezonda takım bulmaları için Fatih Terim tarafından talimat verildi.

Geçtiğimiz günlerde de Onyekuru, Andone ve Nagatomo gibi isimlerle yolunu ayıran sarı-kırmızılı ekip yeni sezonda da gönderecek olduğu isimler ile 150 miyon tl’lik bir tasarruf sağlamış olacak. İşte Fatih Terim tarafından hazırlanan gönderilecek isimler listesi.

  • Sofiane Feghouli

 22 Aralık 1989 Fransa doğumlu Cezayirli orta saha oyuncusu, 2017 yılında West Ham United’den transfer olmuştu. Galatasaray’da 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Feghouli hem maaş bütçesinden hem de bonservis bedelinden kar etmek isteyen Galatasaray için Trabzon maçında kırmızı karttan dolayı aldığı tepkilerin etkisi ile de gönderilecek listesine giriyor. Galatasaray ise bu ayrılıktan yıllık 4.3 milyon euro tasarruf yapacak.

  • Younes Belhanda

25 Şubat 1990 doğumlu Faslı futbolcu 2017 yılında Galatasaray’a transfer olmuş ve 4 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Galatasaray’a bir yıllık maliyeti 3.6 milyon euro olan Belhanda’nın sezon sonunda Arabistan ya da Katar takımlarına gitmesi bekleniyor.

  • Radamel Falcao

10 Şubat 1986 yılında Santa Marta’da dünyaya gelen Kolombiyalı futbolcu sezon başında Galatasaray ile anlaşma sağlarken geçirdiği talihsiz sakatlıklar nedeni ile 19 maç kaçırmıştı. Taraftarın da tepkisini toplaması ile birlikte mali olarak hatalı bir hamle olan Falcao için kiralık bir takım bulunursa gönderilmesine sıcak bakılıyor. Şu an için ise River Plate ve MLS. seçenek olarak bulunuyor.

  • Mario Lemina

27 yaşında ki Fransız futbolcunun sezon başında kiralık olarak geldiği Galatasaray’da kalmasına sıcak bakılırken yabancı sınırı sonrası şartların değişmesi ve Fatih Terim’in kalan maçlarda oynamasının zor olduğunu belirtmesi ile gitmesi daha ihtimal olarak gözüküyor.

  • Selçuk İnan

10 Şubat 1985 yılında dünyaya gelen tecrübeli futbolcu Galatasaray ile 2011 yılında anlaşma imzaladığında taraftar ve yönetim kadar çok sevilmişti. Geçtiğimiz günlerde maaşında da indirim yapılması konusunda fedakarlık yapan Selçuk İnan bu sezon sözleşmesinin bitmesi ile birlikte yedek kulübesinde antrenör olarak yola devam edecek.

  • Ryan Babel

Gittiği takımlarda kısa süreli mücadeleleri ile dikkat çeken Babel Hollanda ekibi Ajax’ta istenmeyen adam ilan edilmişti. 2019 yılında Galatasaray’a transfer olan Babel burada da geçirdiği bir sezonun ardından Ajax’a kiralık olarak gitti ve oradan da ayrıldı. Galatasaray’da daha 2 sezon sözleşmesi bulunan futbolcunun takımda kalmasına sıcak bakılmazken ABD yollarına daha yakın olduğu biliniyor.

  • Maicon Pereira Roque

Galatasaray ile 2017 yılında yollarını birleştiren Maicon son 1.5 senedir Arabistan ekibi Al Nasr’da forma terletiyor. Burada mutlu olduğunu belirten futbolcunun Galatasaray ekibinin kadro yapılanmasında yer almasına sıcak bakılmadığı için Al Nasr’da kalacağı düşünülüyor.

  • Mbya Diagne

2019 sezonunda Galatasaray’da Bafétimbi Gomis’in boşluğunu doldurması amacı ile transfer edilen Diagne 2019 sezonunda ki 30 gollük performansı ile taraftarın gönlünde yer tutmuştu. Ancak 2020 sezonunda kiralık olarak gittiği Club Brugge ile çalkantılı günler geçirmesi ve virüs salgını ile Çin’e transferinin gerçekleşememesi dolayısıyla Galatasaray’a geri dönmek istese de yeni sezonda ki kadro yapılanmasına uymadığı için gitmesine daha sıcak bakılıyor.

  • Jean Michael Seri

19 Temmuz 1991 yılında dünyaya gelen Fildişi Sahilli futbolcu Galatasaray’da kalmak isteyen futbolcular arasında fakat 28 yaşındaki tecrübeli futbolcunun satın alma opsiyonu Fulham’da bulunuyor. 1 sezon daha kiralık olarak kalmasına Fatih Terim tarafından sıcak bakılırken bonservisinin alınması uzak bir ihtimal. Ancak Fulham ekibinin kiralamaya sıcak bakmaması ayrılığın yakın olduğunu gösteriyor.

  • Jımmy Durmaz

22 Mart 1989 Örebro doğumlu İsveç futbolcu, sezon başında Galatasaray’ın transfer süprizleri arasında bulunuyordu ancak yeni sezonda Fatih Terim’in hazırladığı kadro için alternatife bile giremeyen Jımmy Durmaz’ın yeni sezonda başka bir kulüpte olacağı neredeyse kesin.

  • Mariano Ferreira Filho

Galatasaray ile yollarını 2017 yılında birleştiren tecrübeli futbolcu sezonun ikinci yarısında gösterdiği süpriz performans ile yönetimin dikkatini çekmişti fakat Galatasaray’ın gelecek sezonda daha genç bir bek arayışı ve Mariano’nun aile planlaması için Brezilya’da kariyerini devam ettirmek istemesi sezon sonunda bir ayrılık gerçekleşeceğinin sinyalini verdi.

  • Şener Özbayraklı

Bu sezon Fenerbahçe’den bedelsiz olarak transfer edilmesine rağmen hayal kırıklığı bir transfer olarak başarısız olan Şener Özbayraklı’nın sezonu sakatlıklarla geçirmesinin de etkisi ile yeni sezonda kendine takım bul talimatı alan futbolcular arasında.

  • Martin Linnes

Yabancı sınırı sebebi ile kadro dışı bırakılan ve Ocak ayında yeniden kadroya dahil olan Norveçli futbolcu sezon başında gösterdiği performans ile hayal kırıklığı yaşatırken gelecek sezonda bir alternatif bulunması şartı ile gönderilecek.

  • Marcao – Luyindama

Galatasaray savunmasının yönlendirici gücü olarak görev alan ve başarılı performansları ile dikkatleri üzerlerine toplayan Marcao – Luyindama ikilisi bir çok kulüpten transfer teklifi almasına rağmen teknik ekibin transfere sıcak bakmaması nedeni ile askıya alınmıştı. Araya Luyindama’nın sakatlığının da girmesi ile Marcao’nun yollarını ayırması daha yakın gözüküyor.

İlişkili İçerik
Spor Haberleri

Sonsuz Oda Spor Kategorisi Çok Yakında Açılıyor!

Sonsuz Oda’nın Müzik ve Sinema/Tv alanında eğitimlerini bilmeyen yoktur. Şimdi ise çok kısa…
Devamını Oku
Spor DünyasıSpor Haberleri

E - Spor Severlerinin Favori Oyunları

E-spor çevrimiçi oyuncuların oynadığı ve rekabete dayalı oyunları profesyonel olarak…
Devamını Oku
Spor Haberleri

Kış Aylarında Yapılabilecek En Güzel 10 Spor

Yaklaşan kış ayı bir çoğumuzun kafasında bu kış ne yapacağız sorusunu doğuruyor. Eminiz…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir