Sinema Haberleri

Donald Trump Konulu Bir Film Mi Geliyor?

Donald Trump Konulu Bir Film Mi Geliyor?

Daha önceler Richard Nixon ve George W. Bush ile ilgili filmlerin yönetmenliğini yaptığı Oliver Stone, Donald Trump’ın da bir film karakter olarak ilgi çekici bulduğunu ifade etti.
Midnight Express, Born on the Fourth of July, Platoon gibi filmlere Oscar ödülü kazanan Amerikalı yönetmen Oliver Stone, bir basın açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump’ı düşünce odağı aldı. Trump’ın yaptığı konuşmaların alışılmadık olduğunu dile getiren Oliver Stone, başkanın mizahi olarak da sağlıksız bulduğunuda öne sürdü.
2016 senesi seçimlerinde ABD Başkanı olarak seçilen Donald Trump’ı bir karakter olarak ilginç olduğunu söyleyen Oliver Stone “Çok fazla uyumuyor. Sağlığına hiç de iyi bakmıyor. Böyle birkaç sene uyumazsanız, bunun toplu bir etkisi olacağını düşünmüyor musunuz?” söylemini dile getirdi.
Bundan önce ABD başkanları ile ilgili biyografi türünde filmlerin yönetmenliğini yapan Oliver Stone, Trump ile ilgili film yapmak fikri hakkında da ifadelerde bulundu. Oliver Stone, daha önce 1969-1974 seneleri arası başkanlık yapan 37. ABD Başkanı Richard Nixon’ın yaşamını anlatan 1995 yapımı Nixon ile 2001-2009 seneleri arasında başkanlık yapan 43. ABD Başkanı George W. Bush’un yaşamını anlatan Bush filmlerinin de yönetmenliğini yapmıştır.

Oliver Stone, “Trump Fırtınalı ve Büyüleyici Bir Kişilik”


Donald Trump’ın bir karakter olarak ilgisini çektiğini söyleyen Oliver Stone, karakter olarak “Bu kişiyi anlatacak pek bir kelime yok. Oldukça fırtınalı ve büyüleyici bir karakter. Duygusal olması açısından da Şekspiryen de, enerjisini canlı tutabilmek için neredeyse her gün bilinçli olarak bir tartışma çıkarıyor. Asıl fırtınalar ise kendi içinde kopuyor. Tuhaf bir şekilde Kral Lear’ı canlandırıyor, hangi kızım beni daha fazla seviyor gibi?” cümlelerini dile getirdi.
Oliver Stone ayrıca Donald Trump’ın ifadelerinin ve davranışlarınıda Amerika’da geniş bir kitleye hitap ettiğini de ifade etti. Trump’ın kural ve düzen insanı olduğunu söyleyen Oliver Stone, Fazla militarist, daha çok güce ve saldırıya başvuran bir yapısı olduğunu dile getirdi. Ayrıca cümlelerinin salakça olduğunu ama bunun çoğu insandan çok da farklı olmadığını ifade etti.
Son olarak 2017 senesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD-Rusya etkileşimleri hakkında yaptığı görüşmelerden düzenlenen dört bölümlük The Putin Interviews mini dizi tadında belgeselde yapmıştı. Oliver Stone’un bir sonraki yapımı olan ve John F. Kennedy suikastını irdeleyen yeni belgesel tadındaki dizisi JFK: Destiny Betrayed ise post prodüksiyon sürecinde.

Filmde Olsa Çok İlgi Çeker Diyeceğimiz Donald Trump Hakkındaki Bilgiler

13 Yaşında Askeri Okula Başladı

Trump daha çocukken tükenmek bilmeyen disiplin sorunları ve yaramaz davranışları nedeniyle babası onu New York Asker Akademisi’ne yerleştirmiştir. Washington Post’un, Trump’ın 30’u aşkın çocukluk arkadaşı ve komşuları ile verilen röportajlara göre, Trump’ın çocukluğu şu anki halinin küçük bir parçasıymış.
Arkadaşları ve komşuları sürekli öfke sorunu olduğunu ve okulda aralıksız sorun yaşadığını belirtmişlerdir. Söylenen anılar içerisinde Trump’ın okuldaki öğrencilere zorbalık yaptığı ve hatta müzik öğretmeninin gözüne yumruk attığı bilgisi bile var.
Bütün hastalığına ve öfke sorunlarına rağmen yüksek bir özgüven sahibiymiş Trump. Henüz 18 yaşındayken bir gün ünlü olacağına ve bütün dünyanın kendisini tanıyacağına söylermiş.

Babası Gibi Trump’ın da Beş Çocuğu Var

Bazı çocukları oldukça popüler ve çoğu kişi tanıyor onları ama hiç konu olmayan çocukları da var Trump’ın. Birinci karısı Ivana Trump’tan hepimizin bildiği kızı Ivanka Trump ve Donald Jr. ve Eric adında iki oğlu var. İkinci karısı Marla Maples’dan Tiffany Trump isminde bir kızı ve First Lady Melania Trump’tan Barron Trump isminde bir oğlu daha var.
En büyük yardımcısı Ivanka Trump ve Melania Trump’tan olan oğlu Barron Trump’ı bilmeyen yok ama geriye kalan üç çocuk daha geri planda. Bu arada tıpkı babası ve dedesi gibi Donald Jr. Trump’ın da beş çocuğu var. Yani diğer çocuklarının da çocukları olduğunu düşündüğümüzde baya kalabalık bir aile ile karşı karşıyayız.

Hollywood Bulvarında Trump’ın da Yıldızı Var

Trump, başkan olmadan önce 2004-2017 seneleri içerisinde yayınlanan ve bir grup yarışmacının iş becerilerinin ölçüldüğü bir yarışma programında bulunuyordu. 14 sezon süren yarışmanın son sezonuna kadar Trump hem yarışmanın ortak prodüktörü hem de sunucusuydu. Son sezonda başkanlığa aday olduğu için ayrıldı ama uzun seneler yarışmaya müthiş bir katkı sağladığından The Apprentice’in prodüktörü adıyla Hollywood Bulvarında yıldızı olan 2 bin 327. kişi olmayı başardı.
Bu arada, serveti fazla biliyoruz zaten ama sırf The Apprentice’da sunuculuk ve yapımcılık yaptığı 14 sezonda 214 milyon kazanmıştır.

Hiç Alkol Kullanmadı Ama Kendi Votka Markası Var

Trump hiç alkol, sigara yada benzeri birşey kullanmamış. Zaten kendi ağabeyi Fred Trump alkolik ve bu yüzden 40’lı yaşlarındayken öldü. Söylentilere göre Trump’ın ailesinde alkol problemi olan birden çok kan bağı olduğu kişi varmış bu yüzden kendini bağımlılık yapabilecek şeylerden uzak durmayı tercih etmiş.
Doğru bir karar vermiş ama Trump’ın yaşamındaki ironiler yine bitmiyor. Bütün bu alkol karşıtı duruşuna rağmen 2006 senesinde gidip şahsi votka markasını çıkardı. Şişenin üstüne kocaman bir ‘T’ tasarlattı ve “Çok güzel paketlenmiş, şahane bir ürün” diye tanıtmıştır.
Durum şu ki, müşteriler Trump ile aynı fikirde değildi çünkü “Trump Votka” ismiyle anılan ürününün üretimi düşük satış nedeniyle 2011’de durduruldu.

Kutu Oyunu Olan Tek ABD Başkanı

1989 senesinde Trump, “Trump: The Game” isimli bir kutu oyunu üretmiş. Servetini artırmak için elinden ne geliyorsa yapmış. Böylesine bir azim kolay bulunmaz.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir