Spor Haberleri

Dünyanın En İyi 10 Genç Futbolcusu

Milyonlarca insana hitap eden ve her yıl dünyanın birçok yerinde çeşitli ligler, şampiyonalar ve turnuvalar ile sevenlerine muhteşem dakikalar yaşatan genç futbolcular her zaman ilgiyi üstlerine çekmeyi başarmıştır. İşte “wonderkid” ismi verilen 1 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu dünya yıldızları:

-Rodrygo – Real Madrid

Sao Paulo Osasco doğumlu 19 yaşındaki futbolcu kariyerine Santos’ta başladı. 2018 haziran ayında Santos ile transfer görüşmeleri yapan Real Madrid Haziran 2019’da Rodrygo transferini gerçekleştirdi. İddaalara göre 45 Milyon Euro bonservis bedeli olan oyuncuyu 40 Milyon Euro karşılığında transfer eden Real Madrid 5 yıllık sözleşme imzaladı.

25 Eylül 2019’da Real Madrid forması ile çıktığı ilk maçta Osasuna’ya rakip olan genç oyuncu oyuna girdiği 1. dakikada ligde ilk golünü attı.

Ayrıca 2019-2020 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Galatasaray’a da rakip olan Rodrygo 6-0’lık maçta hat-trick yaparak ilgileri üstünde tutmaya devam etti.

-Ansu Fati | Barcelona

2002 Gine-Bissau doğumlu Ansu Fati, Barcelona takımında sol açık pozisyonunda oynamaktadır. Altı yaşındayken futbolcu abisi Brima’nın Sevilla ile yaptığı anlaşma sebebi ile Sevilla’ya taşındı. Diğer kardeşi de futbolcu olan Fati Herrera’nın yerel takımında ve Sevilla’nın genç takımında forma giymekteydi. Ancak 2019 yılında Barcelona ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalaması ile beraber hayatını değiştirdi. Barcelona ile 2022 yılına kadar sözleşme imzalayan Fati La Liga’daki ilk maçına 16 yaşında ve Real Betis karşısıda çıktı. 5-2 önde oldukları maçta son dakikalarda Carles Perez’in yerine oyuna girdi.

İlk profesyonel golünü Ağustos 2019’da Osasuna’ya atan Ansu Fati Barcelona as takımında en genç gol atan futbolcu ve La Liga tarihinin en genç gol atan üçüncü futbolcusu oldu. Ayrıca yine 2019 yılının Eylül ayında Valencia karşısında çıktığı maçta hem gol hem asist yaparak La Liga’da bunu başaran en genç futbolcu oldu.

Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçına 17 Eylül 2019’ da Borussia Dortmund ile oynadıkları müsabakada çıkan genç futbolcu Barcelona’nın turnuvada oynayan en genç futbolcusu rekorunu da kırdı.

-Mason Will John Greenwood | Manchester United

1 Ekim 2001 doğumlu 18 yaşındaki genç futbolcu altı yaşındayken Manchester United’ın Halifax’taki geliştirme okulunda oynadı. 2017-2018 sezonunda 16 yaşında olmasına rağmen 18 yaş altı olan U18 grubuna katılarak 17 golle U18 Premier League North’un en skorer ismi oldu.

6 Mart 2019’da Paris Saint Germain’e karşı oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 87. dakikada Ashley Young yerine oyuna girerek Avrupa turnuvasında kulübü temsil eden en genç ikinci ve Şampiyonlar Ligi döneminde Norman Whiteside’nin arkasındaki en genç oyuncu oldu.

Her sezon sonu kulübün gençlik takımlarındaki en iyi oyuncuya verilen Yılın Jimmy Murphy Genç Oyuncusu ödülünü aldı. Takımdaki ilk gölünü  Leeds United’a karşı oynadıkları maçta attı.

-Reinier Jesus Carvalho | Real Madrid

Reinier İsa Carvalho olarak bilinen 19 Ocak 2002 doğumlu genç futbolcu eski futsal oyuncusu Mauro Brasília’nın oğlu. 2011 yılında 2011 yılında Vasco da Gama’nın gençlik akademisinde yer alan Reinier ardından, Botafogo, Fluminense ve Flamengo akademisinde de yer aldı.

Real Madrid ile 20 Ocak 2020’de 35 milyon Euro’ya 2026 haziran ayına kadar 6 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Uluslararası kariyeri ilk olarak 2017 Güney Amerika U-15 Şampiyonasında başladı. Ekvador ve Vanezuela karşısında oynadığı iki maçtada göl sevinci yaşadı.

Ardından 7 Mart 2018 de Fransa’daki Montaigu Turnuvası için Brezilya U17 yöneticisi Paulo Victor Gomes tarafından takıma çağrıldı.

-Eduardo Camavinga | Rennes

10 Kasım 2002’de Cabinda, Angola’da doğan orta saha oyuncusu iki yaşındayken Fransa’ya taşındı. Futboldan önce judo ile de ilgilenen Eduardo, 11 yaşında Rennes’in bir parçası olmuştur ve 14 Aralık 2018’de Rennes ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalayarak kulübün en genç profesyonel oyuncusu olmuştur.

Rennes’de gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Eduardo, Real Madrid’in temel hedeflerinden biri haline geldi, Florentino Pérez başkanlığındaki kuruluş, bir sonraki transfer penceresi boyunca Rennes transferini üstlenmeyi planlıyor.

-Gabriel Martinelli | Arsenal

Hızı, konumsal farkındalığı ve gol atma yeteneği ile tanınan 18 Haziran 2001 doğumlu Martinelli, Guarulhos’ta doğmuş ve kariyerine 2015’te Corinthians’ta futsal oyuncusu olarak başlamıştır. Futbol kariyerine ise Série D kulübü Ituano ile başlamıştır.

İlerleyen zamanlarda Manchester United ve Barcelona’da denemeler yapan Martinelli, ilk profesyonel sözleşmesini Ituano ile 4 Kasım 2017’de imzalamıştır. İlk kıdemli gölünü 2018 yılında atan genç futbolcu 2019 Campeonato Paulista’nın ilk takımına kesin olarak yükseldi ve turnuva sırasında altı gol attı ve takımı ile çeyrek finale ulaştıklarında kulübün en iyi golcüsü oldu.

Başarıları ile ilgi toplayan oyuncu birkaç kulüpten teklif alırken 2 Temmuz 2019’da Arsenal ile 2024 yılına kadar sözleşme imzaladı ve sezon öncesi oynadıkları Colorado Rapids mücadelesinde ilk gölünü attı. Premier League’de ise ilk maçına 11 Ağustos 2019 tarihinde Newcastle United’ ile oynanan müsabakada Henrikh Mkhitaryan’ın yerine 84. dakikada çıktı.

Lig Kupasında gösterdiği yedi maçta yedi gollük performansı ile Jürgen Klopp’tan “yüzyılın yeteneğİ” övgüsünü aldı.

-Lee Kang-in | Valencia

Güney Kore’li 19 Şubat 2001 doğumlu orta saha oyuncusu Valencia CF’nin akademisine Temmuz 2011’de katıldı. 15 Aralık 2017 yılında ise Valencia CF Mestalla’ya çağrıldı ve ilk çıkışını Deportivo Aragón ile yaptıkları maçta yaptı.

Valencia A takımına ilk çıkışını 30 Ekim 2018’de yapan Lee A takımındaki ilk maçında CD Ebro karşısında 83 dakika sahada kaldı ve profesyonel olarak çıkış yapan en genç Koreli futbolcu oldu.

-Mohamed Ihattaren | PSV

Hollanda Mohammed’in ebeveynlerinin, ülkesi Fas’ı değil de kendilerini tercih etmesi için büyük bir uğraş verdi ve sonunda başarılı oldu. 12 Şubat 2002 doğumlu Hollandalı Mohamed, PSV ile ilk profesyonel sözleşmesini 28 Mart 2018’de imzaladı. Hücuma dönük orta saha oyuncusu ilk profesyonel maçına Ocak 2019’da çıkmış olmasına rağmen kısa sürede PSV’nin en önemli oyuncularından biri haline gelmeyi başardı.

-Ryan Gravenberch | Ajax

2010 yılında Ajax gençlik akademisine katılan Hollandalı genç futbolcu, ilk profesyonel sözleşmesini de 2018 yılında yine Ajax kulübünde imzaladı. 2021 yılına kadar sözleşme imzalayan Ryan Gravenberch ilk profesyonel maçına Ağustos 2018’de FC Dordrecht karşısında çıktı.

Ayrıca ilk çıkışını 23 Eylül 2018’de oynanan PSV maçında yaşadı ve Eredivisie’de oynayan en genç Ajax oyuncusu oldu.

İlişkili İçerik
Spor Haberleri

Sonsuz Oda Spor Kategorisi Çok Yakında Açılıyor!

Sonsuz Oda’nın Müzik ve Sinema/Tv alanında eğitimlerini bilmeyen yoktur. Şimdi ise çok kısa…
Devamını Oku
Spor DünyasıSpor Haberleri

E - Spor Severlerinin Favori Oyunları

E-spor çevrimiçi oyuncuların oynadığı ve rekabete dayalı oyunları profesyonel olarak…
Devamını Oku
Spor Haberleri

Kış Aylarında Yapılabilecek En Güzel 10 Spor

Yaklaşan kış ayı bir çoğumuzun kafasında bu kış ne yapacağız sorusunu doğuruyor. Eminiz…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir