Müzik Haberleri

Grammy Ödülleri Nedir?

Grammy Ödülleri, (Gramofon Ödüllerinden ismi gelmektedir.) Amerika kökenli müzik ödülleridir. Amerikan müzik endüstrisinde büyük bir öneme sahip olan Grammy Ödülleri, 1957’den bu yana düzenleniyor… Ödülleri veren kurum ise NARAS (The Recording Academy) adlı bir akademi. Sinema dünyasının ilgisinin toplandığı Oscar Ödülleri kalibresinde bir öneme sahip olan Grammy Ödülleri 108’den farklı kategoriyi ve 30 farklı müzik türünü kapsamaktadır.

31 Grammy ödülü ile Sir Georg Solti Grammy’i en çok kazanan sanatçıdır. Bunun yanı sıra 27 Grammy ödülüyle Alison Krauss, Grammy’i en çok kazanan kadın sanatçı olmayı başarırken 22 Grammy ödülüyle U2, ödülü en çok kazanan grup unvanına sahiptir. Ayrıca 20 Grammy ödülü ile Beyoncé, 18 Grammy ödülü ile Michael Jackson ve Adele, Rihanna, Eminem, Alicia Keys, LeAnn Rimes, Norah Jones, Taylor Swift ve Madonna gibi ünlüler de Grammy rekorcularından bazılarıdır.

62. Grammy Ödülleri

Müzik dünyasının en önemli etkinliklerinden Grammy Ödülleri, Los Angeles’ta ünlü isimlerin sahne aldığı törenle sahiplerini buldu. 62. Grammy Ödülleri’nin verildiği tören, Los Angeles’taki Staples Center’da gerçekleştirildi. Sunuculuğunu ABD’li şarkıcı Alicia Keys’in yaptığı törenin açılışında helikopter kazasında hayatını kaybeden ünlü basketbolcu Kobe Bryant da anıldı. Pop şarkıcısı Lizzo, geceyi 41 yaşında vefat eden Bryant’a adadı. Alicia Keys, “Burada, Kobe Bryant’ın var ettiği mekanda tam manasıyla kalbi kırık bir haldeyiz” diyerek acısını dile getirdi.

En İyi Dünya Müziği dalında Grammy’e aday olan Altın Gün grubu gecede ödül kazanamadı. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın ‘Becoming’ adlı kitabının sesli versiyonu ‘En İyi Sözsel Albüm’ ödülünü aldı. Billie Eilish, beş dalda ödüle layık görülerek törene damga vurdu. 18 yaşındaki Ellish, Yılın Kaydı, Yılın Albümü, Yılın Şarkısı, En İyi Yeni Sanatçı, En İyi Pop Vokal Albümü ödüllerine layık görüldü.

Bu yıl tam sekiz dalda adaylık alan Lizzo törenden sadece üç tane ödülle ayrıldı.

62. Grammy Ödülleri’ni Kazananlar

Yılın Kaydı: Bad Guy (Billie Eilish)

Yılın Albümü: When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Billie Eilish)

Yılın Şarkısı: Bad Guy (Billie Eilish)

En İyi Yeni Sanatçı: Billie Eilish

En İyi Pop Vokal Albümü: When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Billie Eilish)

Yılın Prodüktörü: Finneas

En İyi Rap Albümü: Igor (Tyler, the Creator)

En İyi Rap Şarkısı: A Lot (Jermaine Cole, Dacoury Natche, 21 Savage, & Anthony White

En İyi Rap/Sung Performansı: Higher (DJ Khaled Featuring Nipsey Hussle & John Legend)

En İyi R&B Albümü: Ventura (Anderson. Paak)

En İyi Country Albümü: While I’m living (Tanya Tucker)

En İyi R&B Şarkısı: Say So (PJ Morton Featuring JoJo)

En İyi Solo Pop Performansı: Lizzo (Truth Hurts)

En İyi Grup Pop Performansı: Lil Nas X ve Billy Ray Cyrus (Old Town Road)

En İyi Geleneksel Pop Vokal Albümü: Look Now (Elvis Costello & The Imposters)

En iyi R&B Performansı: Come Home (Anderson. Paak Featuring André 3000)

En İyi Geleneksel R&B Performansı: Lizzo (Jerome)

En İyi Dans Kaydı: Got To Keep On (The Chemical Brothers)

En İyi Rock Performansı: This Land (Gary Clark Jr)

En İyi Rock Şarkısı: This Land (Gary Clark Jr)

En İyi Rock Albümü: Social Cues (Cage the Elephant)

En İyi Alternatif Müzik Albümü: Father of the Bride (Vampire Weekend)

En İyi Country Şarkısı: Bring my flowers (Tanya Tucker)

En İyi Grup Country Performansı: Dan + Shay (Speechless)

En İyi Caz Vokal Albümü: 12 Little Spells (Esperanza Spalding)

En İyi New Age Albümü: Wings (Peter Kater)

En İyi Folk Albümü: Patty Griffin, Patty Griffin

En İyi Film Müziği: Homecoming (Beyonce)

En İyi Klip: Old Town Road (Lil Nas X)

Grammy Ödüllerinde Çok Konuşulan Billie Eilish Kimdir?

Billie Eilish son dönemlerde genç yaşına rağmen müzik dünyasında fırtınalar estirmeye devam ediyor. Hakkında ise; Kaç yaşında? Nereli? Boyu, kilosu kaç? müzik kariyeri gibi bir çok soru merak konusudur. Kısaca müzik hayatı ve biyografisi. 2001 yılının Aralık ayında Amerika Los Angeles’ta dünyaya gelen Billie Eilish’in; Burcu yay, kilosu 52, boyu ise 1.61 cm’dir. İsmi ise tam olarak Billie Eilish Pirate Baird O’Connell. Oyuncu ve müzisyen bir ailede Highland Park’ta yetişmiştir. Hem annesi hem de babası, müzisyen, oyuncu ve senarist olan ünlü isimler Maggie Baird ve Patrick O’Connell’dır. Aile kökenleri aslen İskoçya ve İrlanda’ya uzanmaktadır. 8 yaşında iken müzik ile tanışmış ve doğup büyüdüğü Los Angeles’ta bir çocuk grubunda yer almıştır. Abisi Finneas O’Connell’in o dönemlerde bir müzik grubunda solist olarak yer alması sebebi ile müziğe olan ilgisi dahada artmıştır. Henüz 11 yaşında iken kendi müziklerini yapmaya ve sözlerini yazmaya başladı. 2015 senesinde Ocean Eyes ismini verdiği ve sözlerinin abisi ile gruplarına ait olduğu şarkıyı seslendirdi. O şarkı için gerekli olan dans eğitimini aldı, şarkı ilk olarak 2016 senesinde SoundCloud da yayınlandı ve klip çekildi.

Müzik eleştirmenlerinin yanı sıra müzik severlerin de büyük dikkatini çekti ve tam not aldı. Kısa sürede bu şarkı ile hızla yükselişe geçen genç şarkıcı ardından Bellyache isimli singlenı müzik severler ile paylaştı. Her geçen gün aldığı güzel tepkiler onu daha da çok heyecanlandırdı ve kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya devam etti. 31 Mart 2017 tarihinde yayınlanmaya başlayan 13 Reasons Why (Ölmek İçin On Üç Sebep) adlı dizinin 2. sezonu için Bored adlı şarkıyı yaptı. Bu şekilde dizi müziklerini de hazırlayıp seslendirmeye başladı.2017 yılının Temmuz ayında ilk mini albümü Don’t Smile at Me müzik severler ile buluştu. Günümüzde müzik çalışmalarını hızla sürdüren başarılı isim We All Fall Asleep, Where Do We Go? adlı ilk stüdyo albümünü hazırlıklarını yapmaktadır. Müzikal anlamda kendisine örnek ve ilham aldığı bazı sanatçıların The Beatles, Green Day ve Avril Lavigne olduğunu belirtmiştir. Geçtiğimiz 27 Ocak tarihinde ise toplamda 5 ödül alarak daha 18 yaşında müzik dünyası için oldukça önemli bir isim olmayı başardı.

İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir