Dizi Haberleri

Yerli Yeni Diziler

TV En Yeni Yerli Dizileri Sonsuz Oda Blog olark sizler için derledik.

Medya sektörünün göz bebeği televizyon dizileri, izleyiciler tarafından her zaman izlemesi ve takip etmesi zevkli olan bir tür olmuştur. Her hafta yayınlanan ve bir sonraki haftayı sabırsızlıkla bekletecek olan diziler, 2020 yılında seyirciye sunulmaya hazırlanıyor işte 2020 yılında televizyonda görebileceğimiz bazı projeler.

-Doğduğun Ev Kaderindir

2020’ye pek iyi başlayamamış olan Acun Medya’nın izleyicileri ekran başına kitleyecek projesi Doğduğun Ev Kaderindir dizisi başrollerini Türkiye’nin sevilen yüzüleri arasında ki İbrahim Çelikkol ve Demet Özdemir’in alması ile dikkat çekmişti. 2020’nin Ocak ayında seyirci karşısına sunulan dizinin yönetmen koltuğunda Çağrı Bayrak Otururken, senaristi ise Eylem Canpolat oldu.

-Yeter Ali

Başrolünü Özgürcan Çevik’in üstlendiği ve Limon Film yapımcılığında ekranlarda yerini alacak Yeter Ali dizisi, komedi türünde hazırladığı çalışması ile Mart – Nisan ayında ilk bölümünü seyirciye sunmaya hazırlanıyor.

-Ramo

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının eski sunucusu Murat Yıldırım’ın başrolünü üstlendiği aksiyon dizisi Ramo geçtiğimiz Ocak ayında Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlamıştı. İlk bölümü ile birlikte iyi bir kitle yakalayan dizi her bölümünde seyircisini heyecanlandırmaya ve meraklandırmaya devam ediyor.

-Tutunamayanlar

TRT’nin komedi dizileri Leyla İle Mecnun ve 7 Numara gibi yapımlarının yanına bir yenisi daha eklendi. Oyuncu kadrosunda Doğu Demirkol ve Ece Çemşiroğlu’nun da bulunduğu yapımda hayatı boyunca hiç çalışmamış olan Tarık (Doğu Demirkol) gittiği bir iş görüşmesinde, çok zenginken babasının işlerinin kötü gitmesi nedeniyle her şeyini kaybeden İrem’e (Ece Çeşmioğlu) aşık olur. İrem’e olan aşkı için yeni bir iş kurma yoluna çıkan Tarık’ın başından geçenlerin eğelenceli bir şekilde anlatıldığı dizi 2020’de seyircileri kahkahalara boğmaya devam ediyor.

-Zümrüdü Anka

Başrolünde Alp Nevruz ve Ceren Yılmaz’da bulunan dizinin çekimleri 2019’un Aralık ayında başlamıştı. İlk bölümü 25 Ocakta yayınlanan dizide Zümrüt Kuloğlu ailesi ile birlikte yaşamakta ve aynı zamanda İç Anadolu’nun kudretli ailelerinin arasında bulunan Demirkanlar’ın fabrikasında çalışmaktadır. Annesinin direttiği hayırlı bir evlilik baskısına karşılık Demirkanların varislerinden Adil Bey’in evlenme teklifini annesinden gizlemeye çalışan Zümrüt, ne kadar çabalasa da annesinin onu evlendirme kararının önüne geçemez. Bu duruma yüreği kavrularak direnmeye çalışır çünkü Zümrüt, Demirkanların Suriye’de şehit düşen torunu Serhat’a aşıktır.

-Ay ve Güneş

Hint dizisi Bir Garip Aşk’tan uyarlama olarak hayata geçirilen Ay Ve Güneş dizisi bazen katlanabileceğiniz son kişi onsuz yaşayamayacağınız son kişidir sloganı ile seyircisi ie buluşacak. Oyuncu kadrosunda Kadir Doğulu, Nilay Deniz, Tansel Öngel, Pelin Orhuner gibi isimlerin de bulunduğu proje Eylül 2020 de izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Üç Kız Kareş

İclal Aydın’ın “Aynı” romanından uyarlama olarak hazırlanan dizi Kanal D ekranlarında yayınlanacak. Uyarlama yapılan roman Aynı’da gizemli bir ülkenin denizlerinde yaşayan 3 kız kardeş Türkan, Derya ve Dönüş anne ve babası ile hayatını sürdükmektedir. Hayatın normal akışında sorunlar ve gerçeklerle yüzleşen üç kız kardeş sorunlar karşısında ayakta durabilmek için bir birlerine destek olacak ve çabalayacaktır.

-Kral

Özcan Deniz’in başrolünü üstlendiği Kral dizisi, Ağrı’dan İstanbul’a göç eden ve 1970’lerde umudun ve adaletin simgesi olan Kral lakaplı kabadayıyda dönüşen Kadir ile Zahide’nin aşkını anlatacak. Konusunun 1970’lerde geçmesi sebebi ile ATV ile anlaşma sağlayamayan dizinin seneryosunun günümüz yıllarına çevrilmesi için çalışmalarına başlanmıştı. Ağır bir dram ele alınan dizi yeni seneryosu ile merakla bekleniyor.

-Babil

Yakın zamanlarda Star TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Babil dizisinde İdealist bir ekonomi profesörü olan İrfan’ın (Halit Ergenç) hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz’in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla alt üst olur. Oyuncu Kadrosunda Halit Ergenç (İrfan), Nur Fettahaoğlu (Eda), Aslı Enver (Ayşe) gibi isimlerinde bulunduğu dizi 17 Ocak tarihinde ilk bölümünü yayınladı ve iyi bir izleyici kazanmayı başardı.

Maria Ve Mustafa

6 ay aradan sonra tekrar NTC Medya tarafından çalışmalarına başlanılan Maria Ve Mustafa dizisi’nin yönetmen koltuğuna Faruk Teber oturacak. Bambaşka iki kültürden insanın imkansız aşkını konu edinen dizi Kapadokya da çekilecek.

-Saygı (blutv)

Başrolünde Nejat İşlerin oynayacağı ve çekimlerinin istanbulda yapılacağı dizi Blu Tv tarafından yayınlanacak. Behzat Ç dizisinin gizli kahramanı Ercüment Çözer’in toplumda ki yozlaşmayı kendi adaleti ile düzene sokmaya çalışma hikayesini anlatacak olan dizi 8 bölüm sürecek. Yakında yayınlanacağı bildirilen dizinin yayın tarihi için resmi bir açıklama yapılmamıştır.

-Alef (blutv)

Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünü üstlendiği Alef dizisi Blu Tv tarafından yayınlanacak ve 8 bölümden oluşacak. Oyuncu kadrosunda Ece Dizdar, Osman Alkaş, Rıza Akın, Kıvanç Baran Arslan ve Erdem Kaynarca gibi isimler yer alırken İstanbul boğazında bulunan bir cesedin sırrını çözmeye çalışırken peşi sıra ortaya çıkan cinayetleri konu alacak bir polisiye dizisi olacak. Dizinin Kasım ayında yayınlanması bekleniyor.

-Emanet Dizisi

Kanal 7 yapımı Emanet dizisi dramatik sahneleri ile kıskançlı ve destansı aşk entrikaları ile izleyicileri ekrana bağlayacak gibi görünüyor. Oyuncu kadrosunda Melih Özkaya ve Sıla Türkoğlu gibi isimler de bulunan dizi Eylül ayında seyircisi ile buluşacak.

-Bir Annenin Günahı

A Mother’s Guilt dizisinin bir uyarlaması olarak Fox TV ekranlarında yayınlanacak olan Bir Annenin Günahı dizisinin yapımcılığını Limon Film üstlenirken dizi dünyanın bir çok ülkesinde yayınlanacak.Başrolünde Özge Özberk bulunan dizi Bir annenin işlemediği cinayet suçu sebebi ile hapse düşerek adaleti arama hikayesini anlatırken dizide kalp hastası olan oğlunun tedavi parasının bulmak için karıştığı suç ve sonrasında yaşadığı aşk ile çelişki yaratacak.

-Yeni Hayat

Bordo bereli asker olan Adem’in çok sevdiği mesleğini bırakmak zorunda kalması ile başlayan hikaye, yeni iş olarak tehlikeli bir iş adamı olan Timur’un karısının özel korumalığını yapmaya başlaması ile devam edecek. İlk başta sinir ve nefret duyduğu Yasemine aşık olan Adem’in hikayesinde bir tema intikam olurken bir başka temada aşk olacak.

Yeni Hayat dizisinin oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Nilperi Şahinkaya ve Melisa Aslı Pamuk gibi isimler bulunurken dizinin yapımcılığını Karga Seven Pictures’ten Ömer Özgüner ile Ümmü Burhan üstlenecek.

-Bay Yanlış

Faruk Turgutun sahipliğini yaptığı Gold Film tarafından yapımcılığı üstlenilen Bay Yanlış dizisi’nin oyuncu kadrosunda Can Yaman ve Özge Gürel’de bulunuyor. Dizinin konusu ve yayınlanacağı kanal hala beilinmezken haziran 2020 de seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor

-Gel Desene Aşk

Sen Anlat Karadeniz gibi reyting rekortmeni dizilerin yapımcılığını üstlenen Sinegraf tarafından hazırlanan dizinin yapımcısı Osman Sınav oldu. Dizide Türkiye’nin sayılı zenginlerinden orta yaşlı bir adamın genç bir kadına aşık olması ile kendi karısı ve aşık olduğu kadın arsında kalması anlatılıyor. Erkan Petekkaya, Şebnem Bozoklu, İlayda Çevik, Ertan Saban ve Uğur Çavuşoğlu’nun oyuncu kadrosunda bulunduğu dizi 9 Mart akşamı ATV’de seyirciyle buluştu. gelecek bölümleri heyecanla beklenirken büyük merak oluşturdu.

Öğretmen

Japon Mr Hiragi’s dizisinden uyarlama olarak 4 Mart’ta Fox TV ekranlarında izleyiciye sunulan Öğretmen dizisinin başrollerinde İlker Kaleli, Ceren Moray ve Afra Saraçoğlu gibi yıldızlar yer alırken, dizi okulda olan bir intihar sonrası Resim Öğretmeni Akif’in gerçekleri ortaya çıkarmak için verdiği mücadeleyi anlatacak.

-Annelik Suçu

Limon Film’in mutfağından çıkacak olan ve Avlu dizisinin yerini dolduracak dizi izleyicileri ekran başına kitleyecek gibi görünüyor. Dizinin konusu ve oyuncu kadrosu yavaş yavaş netleşirken yönetmenlik koltuğında Filiz Gülmez Pakman ile Yüksel Aksu’nun oturacağı söylentileri duyuluyor. Aynı zamanda oyuncu kadrosunda Demet Evgar ve Bennu Yıldırımlar’ın bulunduğu proje iki vefakar annenin avı ve çile dolu hikayesini seyirciye aktarmayı planlıyor.

-Türkan Hanımın Konağı

TRT’nin günlük dizileri arasına ekleyeceği Türkan Hanımın Konağı dizisinin hafta içi her gün 15:00’de yayınlanması planlanıyor. Oyuncu kadrosunda Erkan Meriç’inde olacağı söylentisi ortaya çıkmışken daha resmi bir açıklama yapılmadı.

-Kim Korkar Hain Aşktan

Faruk Turgutun mutfağında hazırlanan dizinin yapımcılığı Gold Film tarafıdan karşılanacak. Kanal D ekranlarında izleyiciye sunulacak olan dizinin konusu halen daha bilinmezken çalışmaları devam ediyor.

-50 Metrekare (netflix)

Daha önce 2017 yılında bir çok kez planlanmasına rağmen yüksek bütçe nedeniyle hiç bir kanal tarafından kabul görmeyen proje 2020 yılında Selçuk Aydemir’in yönetmenliği ile Netflix ekranlarında yerini alcak. 13 bölüm olarak planalanan ve 2 sezona bölünen dizinin çekimleri 2020’2nin Ocak ayında başladı. Komedi temasında sergilenecek olan dizi komedi ile alakası olmayan iki baş rol oyuncusu ile kafa karıştırdı. Sıcacık bir mahalle dizisi halinde olacak dizinin başrol oyuncuları Cengiz Bozkurt, Engin Öztürk, Aybüke Pusat ve  Özgür Emre Yıldırım olacak.

-Ya İstiklal Ya Ölüm

16 Mart’ta yayınlanan ve İstanbul’un işgal edilmesi ile başlayacak olan mini dizi Ankara’da yeni bir mebusan meclisinin kurulması ile final yapacak. 6 bölüm olarak planlanan mini dizinin oyuncu kadrosunda  İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Serkan Keskin, Dolunay Soysert, Osman Sonant ve Aline Boz gibi isimler yer alacak.

Çöp Apartmanı

2020’nin Eylül ayında TRT tarafınadan izleyici karşısına sunulacak Çöp Apartmanı dizisi Dr. Gülseren Budaycıoğlu’nun Madalyonun İçi romanından uyarlanacak. Yapımcılığı OG Medya tarafından karşılanan proje hakkında pek bir şey bilinmese de başarılı olacağı şimdiden kestirilebiliyor.

-Hay Sultan

2020 yılında bir çok yeni proje ile yayın yapacak olan TRT 60 dakikalık dizileri arasına Hay Sultan dizisini de ekledi. Hz. Geylani’nin 25 yıllık inzivasının tamamlayarak şeyh olarak bağdata dönmesini anlatan dizide Evliyaların sultanı Abdülkadir’i Geylani’nin yaşamından bir kesit anlatılacak. 30 bölüm olarak planlanan dizide Çetin Tekindor Abdülkadir Geylani’yi canlandırırken Kerem Arslanoğlu, Kevork Malikyan, Gülper Özdemir ve Cemal Toktaş’da oyuncu kadrosunda yer alacak.

-Zemheri

Show TV ekranlarında Ayça Ayşin Turan, Alperen Duymaz ve Hazal Filiz Küçükköse gibi isimlerin başrolünü aldığı dizi Zemheri’nin yapımcılığı Ay Yapım tarafından üstlenilirken, senaristliği ise Sema Ergenekon tarafından üstlenildi. Tek dertleri Kaderin bir araya getirdiği yollarını saf, tertemiz aşklarıyla döşemek olan Firuze ve Ayaz yüklerini ve başına gelen olayları birbirlerine duydukları aşktan güç alarak aşmaya çalışacaktı. Fakat izleyici odağını iyi yakalayamayan dizi final yapmak zorunda kaldı.

-Kef

Es Film tarafından yapıcılığı üstlenilen proje hakkında pek bilgi bulunamasa da internet platformlarında yayınlanacağı söylentisi daha ağır basıyor. Fakat Es Film’in imza attığı projeler göz önünde bulundurularak baklırsa yaygın tercihinin TRT ve STAR TV olması dizinin TRT’de yayınlanacağı düşüncesini doğuruyor.

-Barbaros

2020 yılında dolu dolu bir yayın akışı sergilemek isteyen TRT’nin bir başka projesi Barbaros dizisinin yapımı Gold Film tarafından üstlenilirken oyunc kadrosuna’da Sinem Kobal ve Ekin Mert Daymaz gibi isimleri dahil ettiği biliniyor

-Yabancı

İstanbullu Gelin dizisinin final yapması ile oluşan boşluğu iddialı bir dizi Yabancı ile doldurmak isteyen 03 Medya başrolünde yer verdiği Burak Deniz ve Pınar Deniz ile merakla bekleniyor. Yayın hakları Show TV tarafından alınırken çalışmaları son gaz devam ediyor.

-Maraşlı

Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu ve Tuba Büyüküstün gibi isimlerin olmasıyla daha şimdiden dikkatleri üstüne çeken Tims B yapımın yeni projesi Maraşlı, Atv’nin yeni kabadayı dizisi olacak. Tahminlere göre dizide Maraşlı bir genç ile Firuze isminde güzel bir kadının aşkı anlatılacak. Seneryosunu Ethem Özışık’ın hazırladığı dizinin çalışmaları gizli bir şekilde devam ederken ne zaman yayınlanacağı ile ilgili pek fazla bilgi yok.

-Aşk 101 (netflix)

Yayın hakları Netflix tarafından alınan ve oyuncu kadrosunda KubilayAka, Alina Boz, Mert Yazıcıoğlu, İpek Filiz Yazıcı, Kaan Urgancıoğlu, PınarDeniz, Bade İşçil ve SelahattinPaşalı gibi isimlerin olacağı Love 101 dizisinin çekimleri haziran ayının sonlarında başlayacak. 90’larda yaşayan gençlerin hayatın çeşitli sorunları ile başa çıkma hikayesini anlatacak olan dizi 130’a yakın ülkede yayına sürülecek. Seneryosunun Meriç Acemi tarafından kaleme alınmasının yanında, Netflix’in Türk yapımı bir Netflix dizisi olması dikkat çeken detaylar arasında.

-Kenan İle Mercan

Seneristliği Sema Ergenekon, yapımcılığı ise Ay Yapım tarafından üstlenilen proje Show Tv ekranlarında seyirciye sunulacak. Kesin ve resmi bir bilgi olmasa da dolaşan söylentilere göre Kenna İmirzalioğlu Kenan rolünde Cansu Dere de Mercan rolünde oynayacak.

-Savcı

Yapımcılığı Most Production ve yönetmenliği Burak Arlıel tarafından üstlenilen Savcı dizisi, 1970’li yıllarda Türkiye’nin en ünlü ve en çok tanınan savcısı olan Marlon Kemal’in hayat hikayesini anlatacak.

-Sokağın Çocukları Dizisi (blutv)

Adı ve büyük izleyici kitlesi ile tanınan Sıfır Bir dizisinin final yapması ile Blu Tv ekranlarında dizinin yerini dolduracak yeni proje arayışları Sokağın Çocukları dizisi ile tamamlanacak. Burak Akyüz, Cengizhan Yurdutek, Vedat Karahan, Melih Konuş, Emrullah Surmeli, Savaş Satış, Onur Akbay, Gökhan Dağcıbaşı ve Mehmet Elmas’ın oyuncu kadrosunda bulunacağı yapım Şubat ayı itibari ile Blu TV’de yayınlanmaya başladı.

-Camdaki Kız

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun son kitabı Camdaki Kız romanından uyarlama yapılarak izleyici karşısına sunulacak dizinin yapımcılığı OG Medya tarafından üstlenilecek. Seneryosunun Eylem Canpolat tarafından hazırlanmasının yanında başrolünde Tuba Büyüküstün’ün olacağı iddiası proje hakkındaki merakı daha da arttırıyor.

-Hayaller ve Hayatlar

NG Medya tarafından yapımcılığı üstlenilecek dizinin yönetmen koltuğuna Kerem Çakıroğlu otururken başrol oyuncusu ise Pelin Karahan olacak. Dijital bir platformda yayın yapacak dizisnin yangi platformu seçtiği hala bilinmiyor.

-Ada

Times B tarafınca yapımcılığı üstlenilen Ada dizisinin senaristliğini ise Yılmaz Şahin yapacak. Oyuncu kadrosu ile ilgili pek bilgi bulunmazken başrol için Ekin Koç’a teklif yapıldığı biliniyor. Yönetmen koltuğunda Çağatay Tosun’un oturduğu dizi gerek oyuncu kadrosu gerek konusu ile merak uyandırmaya devam ediyor.

-Ateşe Koşanlar

Fox TV ekranlarında Ülya Koper kaleminden yayınlanacak olan Ateşe Koşanlar dizisinin apımcılığı, Limon Film tarafından üstlenilirken, Amerika’da Chicago Fire isimli bir diziden uyarlama yapılarak hazırlanacak. Dizi oyuncuları arasında  Farah Zeynep Abdullah ve Yıldız Çağrı Atiksoy gibi önemli isimler yer alacak ve İzmir’li beş kadının hikayesi ile ekranlara gelecek.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir