Sinema Haberleri

Ünlü Yönetmen David Fincher’dan Joker filmine Sert Eleştiri Geldi

Usta ve bizlerin de çok sevdiği bir yönetmen olan David Fincher’dan Joker filmine dair fikirlerini açıkladı. Ve bu fikirler filme yönelik eleştrileri de odağında bulunduruyor.

Zihinsel hastalığını merkezde olduğu, unutulmaz filmler arasında yer alan Dövüş Kulübü’nün (Fight Club) yönetmeni, Hollywood’un son zamanlardaki süper kahraman filmlerine olan takıntısını eleştirmiş, bu kadar fazla olmasının gereksiz olduğunu söylemişti.

Todd Phillips imzalı Joker, Joaquin Phoenix’in etkileyici performansından güç alarak geçtiğimiz yılın en dikkat çekici filmlerinden birine dönüşmüş ve genel anlamda olumlu eleştiriler almıştı. Ancak filme olumsuz yorum yapanlar da yok değildi. Film, bir kesim izleyiciden gerçek hayatta şiddet olaylarına neden olabileceği nedeniyle tepki çekmişti. Bu doğrultuda filme dair olumsuz düşünceler barından isimlerden birisi ise şu sıralar Mank filmiyle gündemde olan David Fincher. Usta yönetmen David Fincher, The Telegraph’a verdiği demeçte Joker hakkında olumsuz eleştirilerde bulunurken, filmin akıl hastalarını kötü bir şekilde tasvir ettiğini açıkladı.

Fincher, Phillips’in Martin Scorsese’nin Taksi Şoförü’yle (Taxi Driver) Komediler Kralı’nı (The King of Comedy) birleştirdiğini söyledi. Kimsenin bu malzemeye bakıp şöyle düşüneceğini sanmıyorum: ‘Evet hadi (Taksi Şoförü’nün) Travis Bickle’ıyla (Komediler Kralı’nın) Rupert Pupkin’ini alalım ve onları birleştirelim. Sonra akıl hastalarına ihanet ederek onu oyuna getirip milyar dolarlar kazanmak için yeniden satışa sunalım.’

Bu tarz yapımlarda(Seven,Fight Club,Zodiac,Gone Girl,Mindhunter) türünde imzası bir hayli geçerli olan bir isim Fincher. Bakalım Todd Phiplips’ten yanıt gelecek mi? 

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir