Sinema Haberleri

Warner Bros.’tan Devrim gibi karar; Wonder Woman 1984 aynı anda hem sinemalara hem de evlerimize geliyor!

2020 her bakımdan zor ve garip bir sene oldu, olmaya da devam ediyor. Sinema açısında ise, hafızalardan biran önce silinmesini istediğimiz bir sene olduğu aşikar. Zira global pandemik sebebiyle sinemalara hasret kaldık. Patır patır ertelenen sinema filmleri arasında Christopher Nolan bir cengaver gibi kendi filmi Tenet’ı bi nevi denek yaptı, yazın ortasında vizyona soktu. Eğer Nolan filmi Tenet izlenmezse hiçbir film izlenmez denildi ve gerçekten de öyle oldu, Tenet beklentilerin bir hayli uzağında kaldı. Ardından bu sene vizyona girmesi beklenen tüm sinema filmleri 2021’e ertelendi.

Bu ertelemelerden en çok nasibi alan filmlerden bir tanesi de asıl çıkış tarihi 13 Aralık 2019 olan ve tamı tamına bir yıl ertelenen Wonder Woman 1984 filmiydi. Fakat Warner Bros. artık erteleme yok dedi; Wonder Woman 1984, devrimsel bir karar alarak hem sinema salonlarında hem de HBO Max’ta aynı anda gösterime girecek!

Bu ne demek? Artık sinema izleme alışkanlıklarımız değişecek, Streaming servisler iyice sinema salonlarının yerini alacak, sinemalar hep orada olacak ancak çıtır ve taze gişe filmlerini çıkar çıkmaz evimizde de izleyebileceğiz demek.
Wonder Woman bu konuda büyük bir emsal teşkil ediyor zira ilk Wonder Woman filmi, DCEU’nun en beğenilen fimlerinden biri olmuştu. Hem eleştirmenler tarafından beğenilen iyi bir orijin filmiydi hem de seyirci tarafı da film bağrına basmıştı. Potansiyel milyar dolar gişe barajını geçebilecek bir filmi sinema ile beraber aynı anda internette izleyicinin karşısına çıkarmak nereden baksanız devrim gibi bir karar.

Eğer Wonder Woman bu devrim gibi deneysel karar sonucu olumlu dönüşler alırsa Warner Bros. diğer büyük gişe filmlerine de bu yolu izleyebilir, belki diğer büyük yapım şirketleri de benzer kararlar alabilir. Bakalım bu bir hayli çetrefilli ve bulanık süreç önümüze neler getirecek, beklemedeyiz. 

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir