Sinema Haberleri

Sinema salonlarında aradığını bulamayan Tenet, evlerimize geliyor!

Christopher Nolan’ın merakla beklenen son filmi Tenet, 2020’nin sinema açısında diğer tüm filmlerin kaderini belirleyecek bir misyonla geçtiğimiz aylar içerisinde vizyona girmişti. Filmin yapımcı stüdyosu Warner Bros. ve diğer tüm büyük stüdyolar, pandemi bir çoğu kapalı olan salonlara Tenet ile izleyiciyi çekmeyi planlıyorlardı. Ancak Tenet, abd içerisindeki büyük salonların kapalı olmasıyla sebebiyle de beklenen gişenin çok altında kaldı. Warner Bros. ilk başlarda düşük seyirciyi bekliyordu ancak genele yayıldığında filmin gişesinde de umutluydu. Bu olmadı ve 200 Milyon Dolara çekilen film 350 milyon hasılatla gişeyi kapattı. Tenet’a gitmeyen hiçbir filme gitmez diyerek düşünen diğer tüm filmler de teker teker vizyon tarihini 2021’e ertelediler.

Tüm bunların ardından, Warner Bros., Tenet’ın fiziki medya formatında ve VOD platformlarında yayınlanacağı tarihi belirledi. Film 15 Aralık’ta VOD platformlarında yayınlanacak, aynı zamanda DVD, Blu-Ray, 4K seçenekleriyle fiziki medya formatında satışa sunulacak. Filmin DVD ve Blu-Ray’lerinde filmin yapım aşamasına odaklanan bir saatlik kamera arkası belgeseli “Looking at the World in a New Way: The Making of Tenet” da yer alacak. Açıkçası Nolan filmlerini çok seven biri olarak ben de Tenet’ı es geçmiştim. Evde iyi bir sistemle hakkı vererek izlenmesi gerektiğini de düşünüyorum.

Her ne kadar film 15 Aralık’ta dijitalde ve fiziki medyada yayınlanacak olsa da, Warner Bros. sinema salonları yeniden açıldıktan sonra filmi New York ve Los Angeles’ta vizyona sokma planından vazgeçmiş değil. Ancak hâlihazırda evde izlenebiliyor olmasının filmin bu şehirlerdeki gişe rakamlarını aşağı çekeceğine şüphe yok.  Öte yandan gişede aradığını bulamayan filmin dijital ve fiziki medyada nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Pek çok kişinin pandemi nedeniyle filmi sinemada izleyememiş olması Tenet’ın buradan elde edeceği gelirin normalden daha yüksek olmasını sağlayabilir.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir