Dizi HaberleriFilm/Tv

Türk Yapımı En Yüksek Reyting’e Sahip Diziler

Televizyon karşısında bacaklarımızı uzatıp sıcak bir çay eşliğinde dizi serdetmeye kim hayır diyebilir ki? Eğer sizlerde en çok izlenme ve en çok reyting oranına sahip dizileri merak ediyorsanız Sonsuz Oda Blog Sayfasının bu yazısı tam da sizlere göre.

İstanbullu Gelin (Reyting Ortalaması: 5.8)

İstanbullu Gelin, hem öksüz hem de yetim bir şekilde yetişkinliğe ulaşmış, genç yaşta kaderin ağırlığını sırtlanmış, güzel ve onurlu bir genç kadın olan Süreyya’nın; birden önüne çıkan varlıklı ve iyi anlamda havalı iş insanı Faruk’a eş olarak Bursa’ya duvaklı bir şekilde gitmesiyle başlayan drama dolu bir sevda hikayesidir. Büyük şehir İstanbul’da yaşamış, kendi özgürlüğüne düşkün Süreyya ve modern duruşuna rağmen ailesine ve adetlerine sıkıca bağlı Faruk arasındaki duygusal durum, daha ilk andan itibaren çokça imtihandan geçecektir. Süreyya, konağın kapısından giren herkesin tek iradesi olmak isteyen kaynana Esma hanım, bir tek amacı genç kızın devirerek onun konumunu elinde tutmak isteyen eltisi İpek, eşinin her biri diğerinden sorunlu kardeşleri Fikret, Osman ve Murat’la ilgili sıkıntılarla boğuşurken, Faruk ise hiç beklenmedik bir anda karşısına çıkan şaşırtıcı bir rakiple baş etmek zorunda kalacaktır. Olaylar ilerledikçe nerdeyse dört yüz senedir tüm kudretiyle ayakta duran konak kökten sarsılacak, tüm aile bundan nasiplenecektir.

Eğer sizlerde modern yaşam ve geleneksel yaşamın bir arada harmanlandığı bir yapım izlemek istiyorsanız İstanbullu Gelin tamda sizlere göre.

Avlu (Reyting Ortalaması: 6.1)

Uzunca bir süredir eşinden şiddet ve işkence gören Deniz, artık bu duruma katlanamayacak bir duruma gelmiştir. Bir akşam evden yayılan çığlıklar, bir silah patlaması sesi ile birlikte aniden kesilir. Deniz, kavga esnasında eşi Hakan’ı vurma gerekçesi ile yargılanır. Deniz hapishaneye atıldıktan sonra tek bir isteği vardır güzel kızını arayıp, onunla konuşup nasıl olduğunu öğrenmektir. Ancak ne yazık ki hapis yaşamının kendine has kanunları vardır. Bu sebeple istediği anda kızı ile konuşamaz. Cezaevinde iki tane grup vardır. Kudret ve Azra ise bu iki kadın grubun liderleridir. Deniz’in tek dilediği bir an önce hapisten kurtulup kızına kavuşmakken, kendisini Azra ile Kudret’in arasında buluverir. Hapis hayatını belki de abartmış olurum ama cezaevindeki hiyerarşiyi anlatan ve bu karmaşık düzen içerisindeki heyecanı izleyenler ile paylaşılan muhteşem bir dizidir avlu. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Mehmed Bir Cihan Fatihi (Reyting Ortalaması: 6.2)

Kadim kent yüzlerce sene boyunca çokça kuşatma altına alınmış; ama ne savaş toplar güçlü surlarında bir tek delik açabilmiş ne de Haliç’in devasa büyüklükteki zinciri düşman savaş gemilerine aman vermiştir. Üstelik Mehmed kenti ele geçirmek istiyorsa sadece Bizans İmparatorluğu’na ve arkasındaki Hristiyan birliğine karşı değil, Osmanlı devleti içindeki en büyük muhalifi kudretli vezir-i azam Çandarlı Halil Paşa’ya karşı da savaş vermek zorundadır. Çağının çok ilerisindeki bu büyük Sultan parlak aklı, askeri ve stratejik dahiliği, zihni ve zafere olan tam inancıyla, her türlü zorluğu aşarak yoluna devam eder. Tahta çıktıktan iki sene sonra kenti ele geçirir, yalnızca 53 gün süren bir kuşatmanın sonunda, “olmaz” denileni oldurarak Konstantinopolis’i fetheder. En büyük rüyasını gerçekleştirerek ismini tarihe yazdırır. O günden sonra Fatih adıyla anılan Sultan Mehmed Han, bu zaferiyle yeni bir çağın kapısını açar. Savaş ve tarih konuları bir yapım için her zaman ilgi çekici olmuştur. Sizler de tarihin efektif bir biçimde anlatıldı yapımları seviyorsanız bu cihan sultanını izlemelisiniz.

Çukur (Reyting Ortalaması: 9.6)

Dizinin 1. sezonunda başlayan hikaye de Koçovalılar İstanbul’un en sornlu mahallerinden olan Çukur’un mahallesinin liderleridir. Mahallelerinde uyuşturucuyu yasaklayan Koçovalılar mahalle sakinleri ve kendi geçimlerini silah kaçakçılığı ile yaparlar. Bütün mahalleyi aileleri gibi görürken bütün mahallede onları ailesi gibi severler. Ancak gözünü bu mahalleye dikmiş olan düzeni bozmak isteyenlerin meydana çıkması, Koçovalılar ve Çukur halkına büyük bir sorun getirir. İşler iyice sarpa sardığı sırada ailenin en küçük oğlu Yamaç seneler önce bambaşka bir yaşam kurmak için arkasında bıraktığı Çukur’a geri döner. Yamaç’ın mahalleye ve ailesine dönmesi ve işleri yoluna koyması için vermiş olduğu mücadelede hayatının aşkı ve büyük hayaller kurduğu Sena’yı içinde bulunduğu tehlikeli şartlar içine sokması hayallerinden vazgeçmesine de sebep olur. Hem tatlı bir mahalle hayatına hem de aile bağı denilen şeyin tüm zorlukları aşabildiği Çukura izleyenleri gerçek anlamda içinde tutuyor.

Sen Anlat Karadeniz (Reyting Ortalaması: 16.2)

Geçmişinde para karşılığın da satıldığı insanın işkencesinden kaçıp evladıyla beraber Karadeniz’e sığınmak zorunda kalan Nefes’le, onu koruyup kolladığı için ailesinin büyük eleştirilerine maruz kalan Tahir’in olması güç aşkının anlatıldığı dizinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Emre Kabakuşak ve Yusuf Ömer Sınav yer alıyor. Dizinin senaryosunu ise Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem üstleniyor. Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Sinan Tuzcu, Gözde Kansu ve Öykü Gürman’ın yer aldığı geniş oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzeri çekiyor. Sen Anlat Karadeniz Türk televizyonlarında bulunan gelmiş geçmiş en yüksek reyting ortalamasına sahip olduğundan bu diziyi izlememek zaten mümkün değil gibi görünüyor.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir