Dizi HaberleriGenel

Türk Televizyon Ekranlarına Gelen En Güzel Komedi Dizisi; Kardeş Payı

Türk televizyon tarihinin değeri bilinmeyen dizileri arasına da girebilecek olan Kardeş Payı, Mehmet Yiğit Alp’in yapımcılığını ve Selçuk Aydemir’in yönetmenliği ile 13 Şubat 2014 tarihinde Star TV ekranlarında yer almıştır. İki sezon ve toplamda 35 bölümden oluşan dizi 30 Nisan 2015’te final yapmıştır.

60 dakikadan oluşan bölümleri ve oyuncu kadrosu ile sahip oldukları mizahı ekranlara çok güzel aktaran Kardeş Payı ekibi, çok uzun sürmeyen serüvenlerinin ardından ekranlardan çekilmesine rağmen dijital platformlardan takip edilmeye devam ediyor.

Kardeş Payı Dizisinin Konusu Nedir?

Dizide Metin, Ali ve Feyyza Özdemir kardeşler, hep ilgi duydukları teknoloji alanına yaptıkları icatlar ile hayatlarını sürdürmektedir. Fakat hepsinin ortak bir hayali ise borla çalışan bir motor icat ederek dünyaya barış getirmektir. Fakat çıktıkları bu yolda bir çok aksilikler ve talihsizlikler ile karşılaşan Özdemir kardeşler projelerinin temeli babalarını da kaybedince yalnız başlarına kalırlar. Bu yolda kazandıkları başarılar ve yaşadıkları sorunları çok güzel bir mizah ila anlatan dizide aşk ve aile olayları da diziyi daha da güzel yapan faktörler arasında.

Kardeş Payı Dizisinin Oyuncuları Kimlerdir?

  • Ahmet Kural

10 Kasım 1982 tarihinde dünyaya gelen Türk sinema ve televizyon oyuncusu Ahmet Kural, Kütahya’da dünyaya gelmiştir. Tiyatro ile lise yıllardın da tanışan Ahmet Kural, Üniversite eğitimini ise Selçuk Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünü tamamlamıştır ve sonrasında Bilkent Üniversitesinde mastır yapmıştır.

Sinema alanında ki eğitimini hız kesmeden devam ettiren Ahmet Kural daha dizide ise Özdemir Kardeşlerin ortancası Metin rolünde yer almaktadır. Babasına çok düşkün olan Metin ayrıca Eda’ya da aşıktır.

  • Murat Cemcir

Gürcü asıllı Türk sinema ve televizyon oyuncusu Murat Cemcir, 30 Kasım 1976’da dünyaya gelmiştir. Oyunculuk kariyerinin büyük bir kısmını Ahmet Kural ile birlikte yol alarak sürdüren Murat Cemcir, Çalgı Çengi, İşler Güçler, Düğün Dernek, Düğün Dernek 2, Kardeş Payı, Ailecek Şaşkınız gibi bir çok dizi ve filmde de yer almıştır.

Dizide ise Özdemir kardeşlerin en büyükleri olan Ali karakterini canlandırmaktadır. Karakteristik olarak çok iyi niyetli olan Ali’nin kadınlar ile geçim sorunları olsa da eski eşinin peşinden asla ayrılmayacaktır.

  • Seda Bakan

10 Ekim 1985 yılında dünyaya gelen tecrübeli oyuncu Seda Bakan, üniversite eğitimini Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret bölümünde tamamlamıştır. Kardeş Payı dizisi öncesinde de bir çok projede yer alan başarılı oyuncu Kardeş Payı dizisi ile ününü arttırmış ve hala mesleğini devam ettirmektedir.

Dizide ise Özdemir kardeşlerin en küçük kız kardeşi rolü Feyyza’yı canlandıran, Seda Bakan, saf ve iyi niyetli karakteri ile yaşanan olaylarda seyircileri çok güldürüyor.

  • Şinasi Yurtsever

16 Temmuz 1973 yılında Erzincan’da dünyaya gelen Türk sinema ve televizyon oyuncusu Şinasi Yurtseven, ilk oyunculuk eğitimini eğitim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi’nde almıştır. Oyunculuk alanında ismini ilk olarak 1997 ve 2000 yılları arasında yayınlanan Küçük İbo isimli dizide duyurmuştur.

Dizide isi mahallenin zengin ve şımarık karakteri Hilmi rolünü üstlenen oyuncu, parayı çok sevmekte ve önüne çıkan her fırsatı değerlendirerek daha zengin olmak hedeflemektedir. Fakat içindeki iyi niyet dolayısı ile ne kadar şımarık olsa da tüm mahallesine yardım etmekten asla çekinmez.

  • Ali İhsan Varol

28 Haziran 1976 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen başarılı oyuncu Ali İhsan Varol üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi’nde tamamlamak istemiştir fakat Astronomi ve Uzay Bilimleri, Tarih ve son olarak da Kamu Yönetimi bölümlerine girse de 3 bölümü de tamamlayamadan eğitimini yarıda bırakmıştır. Daha sonra bir süre Turizm ve araç kiralama gibi işler ile meşgul olan Ali İhsan Varol daha sonrasında sinema sektörü ile ilgilenmeye başlamıştır.

Dizide ise Özdemir kardeşlere köstek olmaya çalışan babasına engel olan ve bu yüzden aileden dışlanarak mahalleye yerleşen Yiğit rolünü canlandırmaktadır.

  • Ayhan Taş

25 Haziran 1972 tarihinde Adana’da dünyaya gelen Ayhan Taş ilk ve orta öğretim yıllarını memleketi Adana’da tamamladı. Tiyatro ile tanışması ise gençlik yıllarının ortalarına denk gelen oyuncu tiyatro kariyerinden önce 1992-1995 yılları arasında radyoculuk ile uğraşmıştır.

Dizide ise mahallenin motor ustası Sezai rolünü üstlenen Ayhan Taş komik sahneleri ile izleyenleri bayağı güldürüyor.

  • Emrah Kaman

5 Ağustos 1985 tarihinde dünyaya gelen Ankaralı Oyuncu ve senarist Emrah Kaman, öğrenim hayatının İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. İlk oyunculuk hayatına ise 2010 yılında başlamıştır.

Dizide ise canlandırdığı Emrah karakteri ile mahalleye Metin ile ortak aşkı olan Eda için gelmektedir. Uçuk kaçık tavırları ve romantik sözleri ile Eda’yı kendine aşık etmeye çalışmaktadır.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir