Dizi Haberleri

Tüm Zamanların En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Eğer gerçek bir bilim kurgu severseniz bilim kurgu filmlerinin kötü yanının bitişleri olduğunu düşünebilirsiniz. Bilim Kurgu dizilerinin güzel yanı tek solukta bitirmeye kalktığınızda bile en azından bir kaç gün sürebilir. Sonsuz Oda Blog siz değerli bilim kurgu severler için kimisi 100’lerce bölüm olan tüm zamanların en iyi bilim kurgu dizilerini derledi.

Humans (2015 – 2018)

David Elster tarafından tasarlanmış sentetikler artık insanların evinde yardımcı, işyerlerinde çalışan işçi ve hatta fuhuş sektöründe ki sex objesi olarak herkesin yaşamının birer parçasıdırlar. David Elster’in hepsinden ayrı olarak tasarladığı bir sentetik grubu var. Leo, Mia, Niska, Max ve Fred dizimizde birbirine hiç benzemeyen kişiler. Bu zeki yaratıkları istemeyen birileri tabiki olacak. Herkesten gizli bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyorlar ve bir gün Mia karakteri sentetik haydutları tarafından kaçırılıyor ardından bir aileye sıfır bir cihaz mış gibi satılıyor. Diğer sentetiklerimiz hem Mia’yı arayıp hem de onları ortadan kaldırmak isteyen devlet yetkililerinden kaçmaya çalışıyor. Kendilerine özgür bir hayat arayan karakterlerimiz ister istemez Mia’yı satın alan aileyi de olayların içine sokmuş oluyor.

Lost (2004 – 2010)

Dizinin konusu, Avustralya’dan Amerika’ya giden 815 sayılı Oceanic uçağının düşmesi ile bir adada mahsur kalan ve burada başlarına gelen esrarengiz olaylardır. Ana olay bu adada yaşanılan ilginç olaylar olmakla birlikte her bölümde her bir karakterin geçmiş hayatına gidilerek bu adaya nasıl geldikleri aralarındaki bağlantılar da gösterilir. Adada 48 kişi mahsur kalmıştır. Mahsur kalanlar arasında bir doktor, bir tutuklu, bir dolandırıcı, kötürüm bir adam, eski Irak ordusu iletişim subayı, loto talihlisi, rock yıldızı gibi değişik insanlar vardır.

Mahsur kalan insanlar adada geçirdikleri ilk günlerde adada değişik güçlerin olduğunu fark ederler. Bu nedenle asıl savaş bu güçlerin fark edilmesiyle başlar. Ancak onlar birlik olmaları gerektiğini anlayamadan başlarına korkunç olaylar gelir ve birlik olmanın önemini anlarlar. Günler ilerledikçe adanın ıssız bir ada olmadığını, yalnız olmadıklarını anlarlar. 16 yıl önce adada mahsur kalan birinin yardım çağrısı, yer altına açılan bir tünel, vurulan bir kutup ayısı derken adaya düşenler kendilerini gizemli olayların ortasında bulurlar.

Doctor Who (1963 – Günümüz)

Doctor Who dizisi, bir İngiliz yapımı olan ve aslında 1963 yılından bu yana, İngiliz televizyon kanalı BBC’de yayınlanmış ve yayınlanmaya da devam eden bir bilim kurgu dizisi olmaktadır. 26 sezondur devam eden bir dizi serisi. Doctor Who aslında bir nevi hem bir bilim kurgu, hem de bir polisiye dizisi olarak kabul edilmiştir. Dizinin ana kahramanı Doctor Who olmaktadır ve kendisi bir zaman yolculuğu yapan birisi olarak bilinmektedir. Doctor Who’un işi uzayda ve zamanda yolculuk ederken karşılaştığı canlılara yardım götürmektir ve bunu TARDIS adını vermiş olduğu bir polis kulübesinde yolculuk yaparak gerçekleştirmektedir. Dışarıdan bakıldığında sadece bir kişinin sığabileceğini düşündüğünüz TARDIS, aslında 6 kişiliktir. Doctor Who seri boyunca, yani yıllarca hem karakterin hem de dizinin adı değişmeden devam etmektedir.

Westworld (2016 – Günümüz)

Karanlık bir gelecek zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mesken edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

Dollhouse (2009 – 2010)

Dizi, birbirinden farklı kişiliklere sahip bir grup kadın ve erkeğin, beyinleri yıkanarak farklı görevler için kullanılmasını konu alıyor. Kahramanlarımız, birbirini izleyen görevleri arasında Dollhouse (Bebek evi) olarak ismlendirilen bir yerde yaşıyor. Geçmiş hayatlarına ayit hiçbir şey hatırlamayan kahramanların durumu, Echo (Eliza Dushku)’nun eskiden kim olduğunu araştırmaya başlamasıyla banbaşka bir boyut kazanıyor.

The 100 (2014 – Günümüz)

The 100 konusundan dolayı ilginizi çekebilecek türden. 97 sene önce gerçekleşen bir nükleer patlamanın ardından yeryüzünde yaşayan insanların birçoğu ölmüş ve çevreye yayılan radyasyondan dolayı dünya yaşanılamaz bir yer haline gelmiştir. Bilinen ve hayatta kalan insanlar ise 12 farklı ülkenin sınırları içerisinde yaşamaktadır. Bu insanları bir araya getirmek ve Ark istasyonları kurmak için tüm insanlar Jaha başkanlığında birleşirler. Yayılan radyasyon beraberinde yiyecek sıkıntısını da getirmektedir. Bu nedenle 18 yaşın üstünde olan kişiler ne suç işlemiş olurlarsa olsunlar uzaya fırlatılarak cezalandırılırlar. Her ne kadar ceza sistemi devrede olsa da Ark’ın kaynakları hızla tükenmeye başlar ve bir an önce yeni çözümlerin aranması gerekir. Yeni kaynaklar aramak içinde Ark oluşumunun aklına bir fikir gelir. Yapılan duyuru ile mahkûm olanlardan 100 kişinin bağışlanacağı belirtilir. Ancak bu kişiler karşılıksız olarak bağışlanmayacaktır. Mahkumların içinde yiyecek olduğu düşünülen ve Weather Dağı’na çıkmaları ve içerisinde bolca bozulmayan gıdanın yer aldığı eski bir uzay gemisini bulmaları gerekiyor. Yapılan planlara göre mahkumlar tam dağın zirvesine, uzay gemisinin yakınına indirileceklerdir. Ancak işler planlandığı gibi gitmez ve uzay aracının gerisine düşerler. Erzaklar sınırlı olduğu için mahkumların birbirleri ile mücadele etmesi gerekir. Geçici bir topluluk kurmuş olsalar da tek sorunları bunlarla da sınırlı değildir. Yaşanan felaketten sonra hayatta kalan ve dünyalılar olarak adlandırılan saldırgan gruplar birer yamyam haline dönüşmüşlerdir. Mahkumların aynı zamanda bu yamyamlara karşı da mücadele etmesi gerekecektir.

Stranger Things (2016 – Günümüz)

Stranger Things, 1980’lerin başında kurgusal kırsal kasaba olan Hawkins, Indiana’da geçmektedir. Hawkins Ulusal Laboratuvarı görünüşte Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı için bilimsel araştırma yapmaktadır ancak gizlice paranormal ve doğaüstü alanlarda insanların üzerinde deney yapmaktadır. Yanlışlıkla, “Baş aşağı” olarak isimlendirilen alternatif bir evrene açılan bir portal yaratırlar. Bunun sonucunda, Hawkins’in bu olaydan habersiz insanları olumsuz bir şekilde etkilenmeye başlar. İlk sezon Kasım 1983’te Will Byers’ın Baş Aşağı’ndan gelen bir yaratık tarafından kaçırıldığı tarihte başlar. Annesi Joyce ve kasabanın şefi Jim Hopper, Will’i aramaya başlar. Aynı zamanda, Eleven isimli psikokinetik yeteneklere sahip genç bir kız laboratuvardan kaçar ve Will’i bulmak için yaptıkları aramalarda Will’in arkadaşları Mike, Dustin ve Lucas’a yardım eder. 2. sezon Ekim 1984’ten itibaren başlar. Will kurtarılır ancak olayların ayrıntılarını çok az kişi bilmektedir. Will’in arkadaşları ve ailesi, Will’in Baş aşağı’ndaki varlıklardan hala etkilendiğini öğrendiklerinde, Baş Aşağı’nın kasaba ve insanlık için daha büyük bir tehtit olduğunu fark ederler. Küçük bir kasabada esrarengiz şekilde küçük bir çocuk kaybolur. Bunun akabinde gelen gizli deneylerin olması, doğaüstü güçlerin meydana gelmesi ve bütün bunların arkasında da ana karakterimiz olan küçük ve garip bir kızın parçası olması diziyi sürükleyici yapmaktadır. Gizemli tehditkar ve korkutucu temaları ile birlikte Netflix’ in en çok takip edilen dizisi olmaya hak kazanmıştır.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir