Sinema Haberleri

Tüm Zamanların En Çok İzlenmiş Filmleri

Filmler, uzun bir günün ardından dinlenmek ve gevşemek için harika bir yoldur. Peki sinema tarihinin en çok konuşulmuş ve en çok izlenmiş filmlerinden bazılarını öğrenmek ister misiniz? Biz Sonsuz Oda Blog olarak siz okuyucularımıza film – sinema denildiğinde rekorlar kıran, beklide izledikten sonra hakkında senelerce konuştuğumuz o muhteşem filmlerden bazılarını sizler için derledik.

Harry Potter ve Felsefe Taşı

2000 yılının başında üretilen Harry Potter ve Felsefe Taşı, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okuluna ilk kez katılan küçük bir çocuk Harry Potter’ı anlatan bir film. Gerçekten ünlü bir büyücü olduğunu keşfeden Harry, Hogwarts’da ilk büyü eğitimine başlıyor. Bu film, izlemek için sinema salonlarına giden insanlara bir büyü yaptı. Durup düşündüğümüzde bile bu büyülü dünyadan öğrendiğimiz birçok büyü aklımıza gelir. Şimdiye kadar hala popüler ve bu nedenle tüm zamanların en çok izlenen filmleri listesinde yerini hak ediyor.

The God Father

The Godfather birçok kişi tarafından tüm zamanların en büyük filmlerinden biri olarak kabul edilir. The Godfather, tüm güçlü İtalyan-Amerikan suç ailesi Don Vito Corleone’yi vurgulayan bir çete-dram filmi. Film, Don Corleone oğlu Michael mafyaya katıldığında ve şiddetli suç ve ihanetin kısır döngüsüne çekildiğinde başlar. Polis ve uyuşturucu karteli arasında silahlı çatışma sahneleri gelişir ve bu sahneler filmde oldukça yaygındır. Vaftiz babası, Amerikan Film Enstitüsü tarafından iki kez “En Büyük Amerikan Film” seçildi.

Evde Tek Başına

Evde Tek Başına, 8 yaşında bir çocuğun ailesi Noel Tatili için Paris’e uçtuktan sonra yanlışlıkla evde yalnız kaldı. Tek başına ailesinin evini hırsızlardan kurtarmaya çalışan 1990’da üretilen bir Noel Komedi filmi. Bu film, iyi şeylerin kötülük karşısında zafer kazandığı iyi filmlerden biridir. Sonunda küçük çocuk hırsızları alt eder ve hırsızlar tutuklanıp ve hapse atılır. İyi ve güzel olan her şey mutlu sonla biter.

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi, Peter Jackson tarafından üretilen üç fantastik macera kitabından uyarlanmış bir film serisidir. Film, Kardeşliğin Tek Yüzüğünü yok etmeye ve hükümdarı Karanlık Lord Sauron’u yok etmeye çalıştığı hayali bir Orta Dünya ortamında geçiyor. Film, heyecan verici olduğu kadar ilgi çekicidir ve izleyicilerin çoğu bu filmin bağımlısıdır. Orta dünya, tüm film sevenler için bambaşka bir yerdedir.

ET – The Extra Terrestrial

Bu uzaylıların ve İnsanlarla nasıl ilişki kurdukları anlatan bir film. 1982’de üretilen ET – Extra Terrestrial, yeryüzünde mahsur kalan nazik bir uzaylıyı anlatıyor. Bu uzaylı, Elliot adında genç bir çocuk tarafından keşfedildi ve arkadaş oldular. Elliot bu garip yaratığı eve götürür ve kardeşine ve kız kardeşine tanıtır ve varlığını bir sır olarak saklamaya karar verir. Uzaylı hastalanır ve hükümet müdahale eder.

Terminatör 2 – Kıyamet Günü

Bu, dünyanın en çok izlenen filmlerinden biri ve bunun ana nedenlerinden biri, Arnold Schwarzenegger’den başka hiçbir şeyi oynamaması. Schwarzenegger, hayranları ile oyunculuk ve dövüş becerilerine o kadar çok hayran kaldı ki, aktif oyunculuktan emekli olduktan hemen sonra California valisi seçildi. Filmde genç bir John Connor’ı koruyarak medeniyeti korumakla görevli bir robot T-800 oynuyor. Bir robot ayaklanması getirmeyi düşünen kötü adamımız T-1000 ile savaşır.

Aslan Kral

Hemen hemen herkes Aslan Kralı duymuştur hatta hakuna matata denildiğinde yüzümüzde bir gülümseme oluşuyordur. Bu animasyon filmi, babası Mufasa merhametsiz ve kıskanç Skar tarafından acımasızca öldürüldükten sonra hayvan krallığının liderliğini almaya çalışırken Simba adında genç bir aslanın hikayesinin anlatmaktadır. Bu film bize felaket karşısında insanlık ve azim değerlerini öğretiyor. Bu, çocukların zevk aldığı filmlerden biri ve bu nedenle onu dünyanın en çok izlenen filmlerinden biri yapıyor.

Yıldız Savaşları Bölüm IV – Yeni Bir Umut

Bu uzay destanında, Darth Vader önderliğindeki karanlık güçler, yeni Galaktik İmparatorluğa karşı muhalefeti evcilleştirmek için rehin Prenses Leia’yı ele geçirdi. Milenyum şahini gemisinin kaptanı Han Solo, prensesi kurtarmak ve Galaksideki özgürlüğü ve düzeni sağlamak için elinden geleni yapar.

Avengers Endgame

Evrende yaşayan canlıların yarısı toz olmuştur. Dünyamız hiç olmadığı kadar karmaşık ve çaresizdir, yapılması gerek hiçbir şeyin kalmadığı sanılırken Marvel’ın kahramanları tek bir umut için bir araya gelir. Bu film listemizdeki yayınlanma tarihi günümüze en yakın olandır fakat filmi izleyenler o kadar hayran oldular ki çoğu film bu popülerliği 10 yılda kazanamadı. Bu yüzden Avengers serisinin son filmi olan Avengers Endgame listemizde olmayı hak ediyor.

Avatar

Başka bir uzaylı filmi, tüm zamanların en çok izlenen filmleri listesinde yer alıyor. Bu filmin ayarı Pandora’nın uzaylı dünyası. Bu gezegenin yerlileri ilkel görünebilen Navi’dir, ancak aslında oldukça gelişmiştir. Bir insan ve bir Navi arasındaki melez, Avatar adı verilen bir yaratığa yol açar. Savaş, Avatarların ve yerlilerin dünyalarının hayatta kalması için savaştığı yerde ortaya çıkar. 2009 yılında vizyona girdi ve açılış şovunda en büyük kalabalığa tanık oldu.

Titanik

Titanik, tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden biri. Farklı bir sosyal sınıfın üyesi olarak genç bir Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in başrol oynaması. Titanik, RMS Titanik’teki üyelerin birbirine aşık olduğu ve çoğunluğunun ilk yolculuğu sırasında battığında yok olduğu bir felaket romantizm filmi. Çeşitli ödüller için aday gösterildi ve tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmlerinden biri.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir