Dizi Haberleri

Sefirin Kızı Dizi Konusu

Sefirin Kızı dizisinin konusu şöyle: “Gariban bir yarıcının oğlu olan Sancar, daha çocuk yaştayken Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare’ye sevdalanır. Bu iki zıt çocuk, birbirlerini çok severler, sevdaları için yıllarca mücadele ederler. Sonunda kız oğlana kaçar ama tam kavuştukları gece Nare birden ortadan kaybolur. Bir daha onu gören olmaz.

Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızı ya Avrupa’ya kaçtı. Bir aşık da onlara türkü yakar, der ki sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu. Böylece Nare ve Sancar’ın mutsuz hikayesi bir destana dönüşür. Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı, tam dokuz yıl sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Üstelik bu düğün, Sancar’ın düğünüdür ve ona kızını getirmiştir.”

Sefirin Kızı Dizisi Karakterleri

  • Nare Çelebi

Bir büyükelçinin kızı. İzlanda’da doğmuş; Norveç’te, Japonya’da, Hindistan’da büyümüş, sekiz dil bilen bir dünya vatandaşı. Hep Sancar’a sevdalı, hep onun tarafından kovuluşunun acısını taşıdı, kalbinde hep sevdiği adamın sahip çıkmadığı narin peri kızını sakladı. Sancar’dan sonra evladına tutundu, onun için yaşadı. Acılarını yüreğine gömüp o narin peri kızından bir amazon yarattı. Nare bir savaşçı; çok kararlı, çok akıllı, aklına koyduğunu yapan, dik bir kadın.

  • Sancar Efeoğlu

Belediye Başkanı’nın zeytinliklerinde çalışan fakir bir yarıcının oğlu; Muğla’dan başka bir yer görmemiş bir köylü çocuğu. Hep Nare’ye sevdalı, hep Nare’nin ihanetinin acısını taşıdı, kalbinde hep o sırtından bıçaklanmış köylü çocuğunu sakladı. Nare’den sonra hırs yaptı, zengin oldu. Babasının yarıcılık yaptığı o zeytinlikleri satın aldı, şimdi bir konakta oturuyor ailesiyle. Hatta evlendi. Sancar bir Efe. Gazabı yakan şefkati saran, öfkesi de sevdası da büyük, neşesi de acısı da yüksek, halkın bağrından kopmuş bir adam.

  • Elven Efeoğlu

Halisefe’nin ilk gelini, Sancar’ın kardeşi Yahya’nın karısı. Onu da köyden aldılar, feci halde sonradan görme bir kadın ama çok neşeli; çok dandun, patavatsız bir kadın. Kaynanası Gökgörmedik Elvan diyor ona ama Elvan kaynanasını çok seviyor. Kocasından önce kaynanasına sevdalanmış zaten, Yahya’nın karısı değil Halise Efe’nin gelini olmak istemiş.

  • Yahya

Sancar’ın erkek kardeşi, Elvan’ın kocası, Halisefe’nin ortanca çocuğu. Sancar’ın Yahya yahut Elvan’ın Yahya diyorlar. Birilerinin bir şeyi olmaktan başka bir özelliği yok, abisinin gölgesinde olmaktan dolayı sıkıntısı da yok, arabalara ve futbola sevdalı, hayatından memnun bir adam. Yahya şimdilik hem kör hem sağır. Gözü açılınca biriktirdiği tüm kompleksler ortaya çıkacak.

Seririn Kızı Reytinglerde Oranlarında 1. Oldu

Sefirin Kızı, pazartesi akşam yayınlanan 15’nci bölümüyle; TOTAL’de 11,77 izlenme oranı, 21,62 izlenme payı ile 100 program arasında birinci olurken, AB’de 9,43 izlenme oranı, 18,17 izlenme payıyla, 20+ABC1’de ise 11,23 izlenme oranı, 20,08 izlenme payı ile en çok izlenen dizi oldu.

Sefirin Kızı Nerede Çekiliyor?

Sefirin Kızı  çekimleri Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştiriliyor. Türkiye dışında da çekimleri yapılan dizinin ilk bölümü Montenegro olarak bilinen Karadağ Cumhuriyeti’nde gerçekleşti. Sonbahar yağmurlarına denk gelen çekimler, turistlerin akınına uğrayan Kotor, Budva, Petrovic ve Cetinje’nin ünlü meydan ve sokaklarında gerçekleştirildi.

Sefirin Kızı dizisinin geride kalan bölümleri için çekimler ise Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleşmeye devam ediyor.

Sefirin Kızı Seti Korona Nedeni ile Ara Verdi

Star TV’nin en çok izlenen dizilerinden biri olan Sefirin Kızı, daha ilk bölümden farklı senaryosu ve alkış toplayan oyuncu kadrosu ile seyircinin beğenisi topladı. Pazartesi günleri yayınlanan dizide başroller kadar etkili olan dizinin Gediz’i Uraz Kaygılaroğlu’nun sosyal medyadaki vedası ise kafaları karıştırdı. Sefirin Kızı pazartesi akşam 15. bölümü ile seyircisiyle buluştu ve ekran macerasına ara verdi. Türkiye’yi de etkisi altına koronavirüs nedeniyle dizi setleri bir bir durdu ve dizilerin yeni bölümleri çekilmedi.

Sefirin Kızı da son bölümü ile pazartesi akşamı ekrana geldi ve yapımcı koronavirüs illeti geçene kadar seti durdurma kararı aldı. Sefirin Kızı dizisinin son bölümü yayınlanırken dizinin başarılı oyuncusu Gediz karakterine hayat veren Uraz Kaygılaroğlu sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.

Bu musibet bitince görüşürüz. kaçtık biz, hadi eyvallah. notuyla paylaşım yapan dizinin Gediz’i kafaları karıştırdı. Bazı takipçileri Uraz Kaygılaroğlu’nun diziden ayrıldığını düşündü.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir