Dizi Haberleri

Zor günlerde müthiş gidecek 7 şahane Komedi dizisi

Küresel olarak pek zor günler geçirdiğimiz aşikar. 2020 pek bir hayırsız geldi ve kötü şansı ile beraber kabus gibi devam ediyor. Peki bizler ne yapıyoruz? Evlerimize kapanmışken bol bol serotonin depoluyoruz. Bu konuda da komedi dizilerinden iyi birer araç yokken, sizlere mutlaka izlemeniz gereken komedi dizilerinin listesini çıkaralım istedik. Listede Two and a Half Man, How i Met Your Mother gibi çok bilinen dizilerin yanında Peep Show, IT Crowd gibi çok popüler olmayan mükemmel komedi dizileri de mevcut. Sit-com tabirini kullanmaktan kaçındığım, müthiş komedi dizilerine sahip listemiz için şimdiden keyifli okumalar.

Community


Rick and Morty’nin yaratıcılarından Dan Harmon’ın kafasından çıkan Community, hazır Netflix’e de teşrif etmişken tam bu zamanlarda izlenecek müthiş bir komedi dizisi. 20 dakika süreye sahip, 6 sezondan oluşan dizinin başrollerinde daha sonra This is America gibi bir hit rap şarkısı çıkaracak ve kendi dizilerini yazacak olan Donald Glover, Chevy Chase, Joel McHale gibi isimler var. Amerika’da bir devlet üniversitesine giden birbirinden farklı karakterde 6 kişinin, okul içerisindeki garip ve absürd hikayelerini anlatan Community, Rick and Morty izleyenlerin hemen aşina olabileceği absürdlükteki kurgusuyla ve olaylarıyla bağımlılık yapabiliyor. Dizinin ilk 3 sezondaki benzersiz temposu sonraki sezonlarda biraz düşüyor olsa da, kaçırılmaması gereken bir komedi işi Community.

The Office


Scranton adında gri ve sakin bir Amerikan şehrinde geçen The Office, Dunder Mifflin adında bir kağıt satış şirketinde çalışan bir grup ofis çalışanının hikayesini anlatıyor. Dizi, sanki bir belgesele alınıyormuş gibi ilerleyen yapısıyla bu liste içerisindeki en garip anlatıma sahip dizi. Tüm komedi dizileri içerisinde kişisel favorim olan The Office, bir kez alışınca tekrar tekrar izleyebileceğiniz bir komedi dizisi. Steve Carrel’ın Michael Scott rolüyle çılgın attığı dizide, John Krasinski, Rainn Wilson, Jenna Ficher gibi isimler rol almakta. Office, standart bir ofis yaşamını komik ve absürd bir anlatımla izleyiciye aktarırken asıl gücünü karakterlerinden alıyor. Gerçekten o ofis içerisindeki her bir karakterin kameraya bakarak konuşmaları, garip takıntıları, her bir yan karakterin zaman zaman parlaması gibi etkenlerle ve 7. sezona kadar süren müthiş temposuyla kesinlikle izlemeniz gereken altın değerinde bir yapım. Çekildiği zamanlar hakettiği kadar ilgi görmeyen dizi, geçtiğimiz yıllarda Netflix’e eklendiğinde müthiş bir sükse yapmıştı Amerika içerisinde. Ricky Gervais’in oynadığı bir de İngiliz versiyonu olan The Office, asla kaçırmamanız gereken bir komedi dizisi.

How I Met Your Mother

2000’lerin Friends’i olan How i Met Your Mother’ı bilmeyen, adını duymayan yoktur muhtemelen. Popülerliği inanılmaz olan ve çekildiği zamanlar çok yüksek izlenme oranları alan How i Met Your Mother, bittiğinde biraz buruk tat verse de genel itibari ile efsane statüsüne ulaşmış bir sit-com dizisi. Neil Patrick Harris’in Barney Stinson rolüyle inanılmaz işler yaptığı dizinin başrollerinde Jason Segel, Alyson Hannigan, Josh Radnor, Cobie Smulders bulunmaktadır. Çocuklarına, ‘’annenizle tanışma hikayemi duymak ister misiniz?’’ sorusuyla başlayan dizi, 5 yakın arkadaşın gençlik ve yetişkinlik dönemlerini, ilişkilerini, iş hayatlarını anlatan ve samimiyet seviyesi çok yüksek olan bir komedi dizi. Tıpkı Friends gibi, dizinin her bir üyesi sanki yıllardır tanıdığımız bir arkadaşımız misali ilerleyen dizinin özellikleri ilk sezonları müthiş kalitelidir.

Peep Show

Peep Show, bilenler için altın madeni gibi bir İngiliz Komedisi. Bizim buralarda çok popüler olmayan Peep Show, listedeki belki de en adı sanı pek duyulmamış komedi dizisi olabilir. Ancak dizinin pek popüler olmamasıyla beraber bu listedeki en benzersiz iş olduğunu söyleyebilirim. İngiliz Komedisi sevenler için efsane olabilecek bu dizi, Cringe denilen başkası yerine utanma duygusunu iliklerinize kadar işleten bir iş. İki ev arkadaşının aşk ve iş hayatlarını komik ve absürd bir şekilde anlatan dizinin gerek çekim teknikleri, gerek saçma sapan karakterleri gerekse kamera açıları ve karakterlerin iç sesleriyle ilerleyen hikaye anlatımıyla bağımlılık yaratan çok kaliteli bir komedi dizisi. Bir sezonunda 6 bölüm olan ve 20 dakikaya sahip toplam 9 sezonluk Peep Show’u Netflix’ten izleyebilirsiniz.

IT Crowd


Yine bir İngiliz Komedisi ile karşı karşıyayız. Eğer konumuz bir dizinin ‘komik’ olması ise, IT Crowd bayrağı kimseye kaptırmayan bir iş. Peep Show’un sahip olduğu benzersiz İngiliz Komedisi tadına sonuna kadar sahip olan IT Crowd, bir şirketin Bilgi İşleminde çalışan, iki kişiden oluşan biraz asosyal ve insanlarla iletişim kurmada çok başarılı olamayan bir ekibin başına bilgisayar ile alakalı hiçbir şey bilmeyen bir kadın yöneticinin atanması ile oluşan komik olayları anlatan bir hikayeye sahip. İki karşı kutubun çarpışmasını son derece komik bir şekilde anlatan dizinin bir sezonunda 6 bölüm var ve 4 sezona sahip bir dizi. Tek kötü yanı kısa sürmesi olan bu bir başka altın madeni kıvamındaki komedi dizisi, tam bu günlerde izleyip mod yükseltecek kalitede bir iş.

It’s Always Sunny in Philadelphia

Geldik listenin en kral komedi dizisine. Tüm liste içerisinde aktif olarak devam eden tek dizi olan ve şu sıralar 15. sezonu çekilen It’s Always Sunny in Philadelphia, 14 senelik ömründe bir kez bile temposu düşmeyen müthiş bir iş. İlk sezonlarında 10-20 arası bölüm sayısına sahip olan dizinin son 3-4 sezonunda 6-7 bölümlük sezonları olsa da dizi, kalitesine sezonlar içerisindeki düşük bölüm sayısına borçlu. Philadelphia’da Irısh Bar işleten 4 erkek ve bir kadından oluşan bir ekibi anlatan dizi, sivri diliyle ön plana çıkıyor. Kara mizah olarak benzersiz bir iş olan It’s Always Sunny in Philadelphia, yeri geliyor ırkçılığa bulaşıyor yeri geliyor siyasileri taşlıyor ve lafını söylemekten asla geri kalmıyor. Yalnızca kara mizahı ve ofansif dili ile değil, zekice esprileri ve replikleriyle de kalitesinden ödün vermiyor. Glenn Howerton, Charlie Day ve Rob McElhenney’in hem senaristliğini hem de başrol oyuncusu oldukları dizide bu ekibe Danny Devito gibi bir usta ve Kaitlin Olson eşlik etmekte. Eğer kara mizahtan hoşlanıyorsanız, en sevdiğiniz animasyon dizisi South Park ise, It’s Always Sunny in Philadelphia tam sizlik bir komedi dizisi.

Two and a Half Man


Toplamda 12 sezon süren ve ilk 8 sezonunda Charlie Sheen, sonraki 4 sezonunda Ashton Kutcher’ın rol aldığı bir dizi Two and Half Man. Özellikle ilk 6-7 sezonu altın değerinde olan bu rating canavarı sit-com’da, eşinden boşanıp 7-8 yaşlarındaki çocuğu ile Malibu’da bir malikanede kalan abisinin evine giden ve burada yaşamaya başlayan Alan Harper’ın ve abisi Charlie Haper’ın komik ve absürd hayat hikayesi bulunuyor. Her gün başka bir kadınla yatıp kalkan Charlie, yeni hayatına adapte olmakta zorlanırken kardeşi ve yeğeni ile başka birine dönüşmeye başlıyor. Charlie Sheen ve Jon Cryer’in oyunculuklarıyla ön plana çıkan dizinin en büyük silahı oyuncular arasındaki müthiş kimya. Çocuk oyuncu Angun T. Jones’un, sezonlar ilerledikçe büyümesini de çok iyi bir şekilde kullanan Two and a Half Man, tam da bugünlerde iyi gidecek kalitede çok fazla yormayan basit ve eğlenceli bir komedi dizisi.




İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir