Dizi Haberleri

Ramo Dizisi

Adanalı olan Ramo ve ailesi, uzun yıllar pamuk tüccarlarına ırgatlık yapmıştır. Şimdiyse Çukurova’nın tamamına hakim olan bir ailenin gayrimeşru işlerini yapmak zorundadır. Ramo ve ailesi, Adana’da yoksul, belalı ve bir o kadar eğlenceli olan bir mahallede kendi kuralları, kendi yasaları ile yaşarlar.

Cesareti ve zekasıyla işlerin yürümesini sağlayan kişi ise Ramo’dur. Gözükara bir delikanlı olan Ramo, ailesinin hak ettiği insanca muameleyi görmesi için, ne pahasına olursa olsun bu adaletsizliğe son vermeye karar verir.Ramo, çalıştıkları aileye karşı isyan etmek niyetindedir. Ancak aile meclisi buna izin vermez. Fakat Ramo ailesine rağmen harekete geçer. Ve isyan ateşinin ilk fitilini yakar. Bu yolda Ramo’yu en çok zorlayan şey patronunun kızı Sibel’dir.

Birbirlerine duydukları aşkı bastırmak ikisi için de zorlaşmaktadır zira. Ramo tüm aksiliklere rağmen hedefine doğru adım adım ilerlerken, en yakın arkaşı Boz’un yaptığı bir hata tüm planlarını alt üst eder. Can dostunun yaptığı hata yüzünden, Ramo hayatının en zor kararıyla karşı karşıyla kalacaktır.

Ramo Dizisi Oyuncuları

  • Esra Bilgiç

1992’de Ankara’da dünyaya gelmiştir. Hacettepe Üniversitesinde Arkeoloji eğitimi almıştır; ancak arkeolog değil oyuncu olmak isteyince özel oyunculuk dersleri almıştır. İlk olarak Diriliş Ertuğrul dizisi deneme çekimlerinde katılan Esra Bilgiç duru güzelliği ile dizi de kadın başrol olan Halime hatun karakterini kapmış ve tek dizi ile dünya starı olmayı başaran nadir oyunculardan oluştur. 1.77 cm boyunda ve 50 kg olan Esra Bilgiç, 2016 da futbolcu Gökhan Töre ile evlenmiş ve Diriliş Ertuğrul dizisinde ayrılmıştır. Son olarak Bir Umut Yeter dizisi kadrosunda kadın başrol olarak yer alan Esra Bilgiç dizinin erken final yapması ile hayal kırıklığı yaşamıştır. Ramo dizisinde Sibel karakterini canlandırmaktadır.

  • Murat Yıldırım

1979 Konya doğumlu olan Murat Yıldırım 20 yıldır dizi ve sinema sektöründe sunucu ve oyuncu olarak yer almaktadır. Burçin Terzioğlu ile 2008-2014 yılları arasında 6 yıl evli kalan Murat Yıldırım 2016 yılında Faslı güzel İmane Elbani ile evlidir. Aslen Mardinli olan Murat Yıldırım Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunudur. Murat Yıldırım amatör tiyatrocu olarak başladığı oyunculuk kariyerine 2003 yapımı Ölümsüz Aşk dizisi ile ilk profesyonel oyunculuk deneyimini yaşamıştır.

2006 yılında yer aldığı Fırtına dizi ile ünlenen Murat Yıldırım Tuba Büyüküstün ile Asi dizisinde baş rolü paylaştı ve büyük bir üne kavuştu. 2016 da Gecenin Kraliçesi dizisinde yer alan Murat Yıldırım 2017 den beri Kim Milyoner Olmak İster de sunucu olarak yer almaktadır. Son dönemde ise sinema filmlerinde yer almaktadır Kocan Kadar Konuş Sonsuz Aşk Can Ayla ve İlk Öpücük filmleri yer aldığı sinema projeleridir. Uzun süredir dizilerde rol almayan Murat Yıldırım Ramo dizisinde baş rol olacak ve dizinin adını da alan Ramazan (Ramo) karakterini canlandıracak.

  • Cemre Baysel

Henüz taze kan olarak gördüğümüz Cemre Baysel 1999 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Henüz 21 yaşında olan oyuncu eşil Deniz(2014) adlı diziyle bu sektöre atılmıştır. Payitaht Abdülhamit dizisinde canlandırdığı Firuze rolüyle övgüler alan tecrübeli oyuncu Ramo’nun kız kardeşi olarak diziye dahil olmuştur. Fatoş karakteriyle bir çok aksiyona sebebiyet verecek.

  • Macit Koper

1944 yılında İstanbul’da doğmuştur. Daha lise yıllarındayken tiyatro ile ilgilenmeye başlayarak Beşiktaş Halk evinde devam etmiştir. Dostlar Tiyatrosu’nda oyuncu, yönetmen, yazar olarak çalışmış olan Macit Koper, 1981-1982 sezonunda Yaşar Kemal’in Ağrı Dağı Efsanesi romanını tiyatroya uyarladı ve sahneledi. 1983 yılında “Seni Seviyorum” adlı film ile senaristliğe başlayan Macit Koper, 1978 yılında da sinema oyunculuğuna başladı. 1989 yılında mahkeme kararı ile Şehir Tiyatroları’ndaki görevine döndü. 1986 yılında yönetmenliğini Ömer Kavur’un yaptığı “Anayurt Oteli” filminde başrollerinde Macit Koper, Şahika Tekand, Orhan Çağman ve Serra Yılmaz rol aldı. Macit Koper, Zebercet rolündeki başarısı ile büyük beğeni topladı. Dizide Ramo ‘nun akıl aldığı isim olan Durdu Baba karakterini canlandırmaktadır.

  • Rüzgar Aksoy

1981 İstanbul doğumlu. Eğitimini Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’nde tamamlamıştır. 2010 yılında yayınlanan Adanalı dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Rüzgar Aksoy, Kara Sevda, Türkan, Karakol, Annem Uyurken, Ah Neriman ve Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizilerinde rol almıştır. Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Ercüment karakterine hayat vermektedir.  Adını Sen Koy dizisinde Ömer’in en yakın arkadaşı Demir yani Umut Aksoy’un kardeşi olarak rol almıştır. Dizide Halef karakterini canlandırmaktadır. Halef karakteri Neslihan’ın sevgilisidir.

  • İlhan Şen

1987 yılında Bulgaristan’da doğmuştur. İlhan Şen ailesi ile birlikte 2 yaşında iken İstanbul’a yerleşmiştir. İlköğretim ve Ortaokulu İstanbul’da tamamlamış ardından üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. 2008 yılında katıldığı Türkiye’nin en iyi model yarışmasında finalist oldu ancak En İyi Mayo Modeli seçildi. 2009 yılında ise Türkiye’nin En İyi Modeli seçildi. Daha sonra Bulgaristan’da düzenlenen Dünyanın En İyi Modeli yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve Avrupa’nın En İyi Modeli seçildi. Bir süre modellik yaptıktan sonra oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk kariyerine Şahin Tepesi adlı dizi ile adım atmıştır. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Erman Façalı), Şahin Tepesi (Mete) , Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizilerinde rol almıştır. Ramo dizisinde ise Neco karakterini canlandırmaktadır.

  • İlker Aksum

1971 tarihinde Isparta’da doğmuştur. 1989 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarını 1993 yılı sonunda bitirmiştir. 1994 yılının yazında Antalya Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başlamıştır. Okul arkadaşı Devin Özgür Çınar’ın teklifiyle “Sır Dosyası” dizisinde bir bölüm oynamıştır. Bu sayede Taylan Biraderler ile tanıştı. Ve kısa süre içinde kendisini başrolünü en meşhur Şempanze’mizin oynadığı “Çarli” dizisinin Afakan Dayı’sı olarak bulmuştur.

İlker Aksum, 2006’da ilk sinema filmi olan, Durul ve Yağmur Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet’le 28. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi olmuştur. Televizyonda “Birimiz İkimiz İçin” adlı yarışma programını sunmuştur. Çok sayıda tiyatro oyunu ve televizyon dizisinde rol alan Aksum, “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” adlı filmde ilk defa bir sinema filminde başrolde yer almıştır. 1998 yılında çekilen ilk olarak “Çarli”adlı dizide bir maymunla çevirdiği dizideki Afakan rolü ile tanınmıştır. Özellikle Yabancı Damat dizisinde oynadığı Ruşen rolüyle tanınmıştır. 7. koğuş filmi ile de adından çok söz ettirmiştir. Dizide Ramo’nun abisi olan Hasan karakterini canlandırmaktadır.

  • Yiğit Özşener

1972 İzmir doğumludur ve 47 yaşındadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme bölümü mezunu olan Yiğit Özşener son olarak Cesur ve Güzel dizisi kadrosunda yer almış ve hayat verdiği Rıza karakteri ile dikkat çekmiştir. 2018 de ise Bozkır isimli internet dizisinde Seyfi Tahiroğlu olarak yer almıştır. 2001 yılından beri tiyatro ile ilgilenmektedir. Özellikle Ezel dizisinde ki Cengiz karakteri ile dikkat çekmiştir. Ramo dizisinde Yavuz karakterini canlandırmaktadır.

Ramo Dizisi Nerede Çekiliyor

Ramo dizisinde ilk sahnelerden biri Sepici mahallesinde sarmaşıklı cami olarak da bilinen caminin hemen yanında yapıldı. Sepici mahallesi Adana’nın Seyhan ilinde yer alıyor. Dizinin fragmlarında görünen Taşkapı mahallesi ise Adana’da yer almıyor. Dizinin senaristinin çekildiği mahalleye verdiği ad Taşkapı. Dizide Taşkapı mahallesi olarak geçen yerler Seyhan ilçesi sınırlarında yer alan Hürriyet mahallesi. Ramo dizisinin Adana’nın çeşitli ilçelerinde ve mahallerinde devam edecek.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir