Sinema Haberleri

Öteki Taraf

Özcan Deniz’in yönetmenliğini yaptığı ‘Öteki Taraf’ adlı filmin konusunu tüm detaylarıyla Sonsuz Oda Blog’da anlattık.

Çetin başarılı bir iş adamıdır. Sevgilisi Ece ile mutlu bir hayatı vardır. Birbirlerini seven ve çok bağlı olan bu iki sevgilinin arasında kimi zaman tatsızlıklar olsa da birbirlerine duydukları saygı ve sevgi çok derindir. Çetin’nin daha önce beraber olduğu Sara yurtdışından Türkiye’ye gelmiş ve Çetin’e duyduğu aşk saplantılı bir şekilde onu sarmıştır. Sara Çetin’e yakın olabilmek için iş teklifinde bulunmuştur. Çetin bu iş teklifini kaçırmak istemediği için kabul eder ve Sara’yı hayatlarına dahil eder. Ece ve Sara tanıştıktan kısa bir süre sonra Ece’de Sara’ya karşı güvensizlik başlar. Çetin ve Sara’nın samimi tavırları Ece’yi yıpratmaya ve mutsuz etmeye başlayacaktır. Ece ve Çetin farklı bir şehre taşındıktan sonra Sara’da onlara eşlik eder. Çetin çok büyük bir çiftlik satın almıştır. Ece ile birlikte bu çiftlikte ve savaş zamanı yapılmış bu evde yaşamak ister. Ev eski olmasına rağmen çok güzeldir.

Kısa bir süre sonra Ece hamile olduğunu öğrenir. Kendi içinde yaşadığı mutsuzluk devam eder ve Çetin’e bir video hazırlar. Bu veda videosudur. Videoyu tamamladıktan sonra evi Çetin’e satan ev sahibi kadın gelir ve Ece’yi görür. Ece’yi görür görmez onun mutsuzluğunu ve yaşayacağı sıkıntıları hisseder. Ece ile birlikte oturup sohbet eden kadın yaşının vermiş olduğu yıpranmışlıktan dolayı hafızasını sürekli gidip gelir. Ece’ye savaş zamanı kaçabilmek için bu eve mahzen yaptıklarını ve savaş zamanı orada aylarca saklandıklarını, düşmanların onları bulamadığını anlatır. Boynundaki anahtarı çıkartır Ece’nin boynuna takar ve Ece ve Çetin’in yatak odasına doğru yürürler. Boydan boya yapılmış olan gardolap’ı kapaklarını açıp duvar kısmında küçük bir anahtar deliğini gösterir ve boynundaki kolyeyi çıkararak kapıyı açar. Ece içeriye girer ve gördüklerine inanamaz. Mahzenin içinde aylarca yaşayabilecek konserve, yatak ve lavabo vardır. O sıra hafızası yine gidip gelmeye başlayan kadın yatak odasından ayrılarak bahçeye çıkar. Ece odanın gizemine kapılmış bir halde bakınırken Sara yatak odasına girer ve yaşlı kadın ile Ece’nin konuşmalarına şahit olur. Anahtarı alarak dolabın kapağını kapatır ve Ece’yi gizli mahzene saklar. Yatak odasında videoyu yatağın üzerine bırakır ve oradan ayrılır.

Filmin ikinci bölümü sadece 3 kişiyle geçmektedir. Ece odadan hiçbir şekilde çıkamaz. Bağırır, ağlar, odadaki eşyalarla duvara vurur ancak onu kimse duymaz. Mahzenden dışarıya bakıldığı zaman yatak odasını gören Ece’yi kimse görmemektedir. Dışarıdan bakıldığı zaman asla mahzeni göremeyen ancak mahzen içindeyken odaları görebilen bir yapı sistemiyle kurulmuştur. Ece sesini hiçbir şekilde duyuramaz. Artık çaresizlik içinde mahzende beklemeye başlar. Birkaç saat sonra Çetin eve gelir ve yatak odasına girer. Ece’den haber alamadığı için üzgün ve çaresiz olan Çetin yatağa uzandığı sırada videoyu görür ve kayıtı açarak izlemeye başlar. Ece’nin onu terkettiğini ve onu artık istemediğini anlar. Ece Çetin’i mahzende çaresizlik içinde izler ve oradan çıkmak için çırpınır ama Çetin onu asla duymaz. Çetin günlerce kendine gelemez Ece onu sürekli izler ve çaresizlik içinde kıvranır. Ne yaptıysa sesini duyuramaz. 15 gün geçmiştir. Ece hamile olduğu için bitkin düşmüştür. Mahzende bulduğu konserveler ile beslenerek kurtulmayı beklemektedir.

Çetin bir gece eve geldiğinde Sara’nın eve geldiğini görür. Alkollü olduğu için Sara’ya Ece’nin onu terkettiğini anlatır. Sara onu mahzene kitlediği için mutludur. Orada öldüğünü düşünür. Çetin ile o gece beraber olurlar. Ece tüm bu yaşananları görür ve büyük bir üzüntüye kapılır. Ece bu üzüntüden sonra daha da güçlenir. Mahzende sesini duyurabilmek için duvarı kırmaya ve kesici aletlerle delik açmaya çalışır. Çetin kısa bir süre sonra banyodan sesler geldiğini ve suyu açtığı zaman aynanın titrediğini hisseder. Ama ne olduğuna anlam veremez.

Sara Çetin’in bu evden taşınmasını ve başka bir yere yerleşmesini teklif eder. Çetin Ece’nin onu terkettiğini düşündüğü için ona karşı büyük bir öfke içindedir. Hayalini kurduğu bu evden ayrılma kararı alır. Taşınmaya başladığı gün markete girdiği esnada oturduğu evin eski sahibi ve bakıcısıyla karşılaşır. Kadın ani bir şekilde Ece’yi hatırlar ve onu Çetin’e sorar. Çetin Ece’nin bir video bırakarak gittiğini ve bir daha dönmediğini ondan haber alamadığını söyler. O sıra  kadının hafızası yerine geli rve yatak odasındaki mahzenden Ece’nin çıkıp çıkmadığını sorar. Çetin koşar adımlarla eve gider ve yatak odasına dolabın olduğu yere gider. Bağırmaya ve dolaba vurmaya başlar. Ece’den bir ses duyabilmek için. Ece artık hamileliğin vermiş olduğu ağırlık ve sağlık sorunlarının getirmiş olduğu bitkinlikle ölümü beklemektedir. Ece Çetin’nin onu bulduğunu anlar ve son bir hamle yaparak sesini duyurmayı başarır. Çetin evin içinde anahtarı aramaya başlar ancak anahtar Sara’nın boynundadır. Sara hırsı ve öfkesyile Çetin’e saldırır ve onu yaralar. Sara kaçmaya başlar. Çetin bir an kendine gelir ve onu bahçede yakalayarak bayıltır. Duvarı kırıp içeri girmeye çalışan Çetin başarısız olur ve sonunda dolabın içindeki gizli anahtar kilidini bulur. Tam açacağı sırada Sara tekrar içeri girer ve onu bacağından vurur. İkinci defa yaralanan Çetin Sara’nın ona yaklaştığı bir anda onu tekmeleyerek etkisiz hale getirir. Anahtar ile kilidi açıp mahzene giren Çetin gördüklerine inanamaz. Ece çok bitkin düşmüştür.Onu dışarı çıkartıp yatağa yatırdığı sırada Sara tekrardan Çetin’i yaralar ve tam Ece’yi öldürecekken Ece bulduğu silahla onu yaralar. Çetin Sara’yı mahzene kitler ve sağlık ekipleri, polisler olay yerine gelir.

Senaryo ve Müziklerinin Özcan Deniz’e ait olduğu, bestelerinin Ulas Pakkan tarafından yapıldığı filmin ortak yapımcısı Ercan Deniz’dir.Oyuncuları başrolde, Özcan Deniz, Meryem Uzerli ve Aslı Enver olmak üzere, Sena Çakır, Osman Wöber, Burçin Birben, Ayten Uncuoğlu’nun yer aldığı öz bir kadrodan oluşmaktadır.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir