Dizi Haberleri

2020’nin En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Gençlik dizilerini çok fazla nedenle seviyor olabilirsiniz. Hayatın en güzel zamanlarını konu alan, mantıktan daha çok heyecanın içerisinde bulunduğu sevginin ve arkadaşlığın en samimi ve gerçek olduğu zamanlardan bahsediyoruz. İşte karşınızda 2020 yılının en iyi Netflix’in gençlik dizileri.

  • The Chilling Adventures of Sabrina

1996-2003 senelerinde televizyon ekranında yayınlanan Sabrina The Teenage Witch dizisini kaldığı yerden devam ettiren Chilling Adventures Of Sabrina’nın The CW’da gösterime çıkacağı dedikoduları dolanırken kanal diziyi yayınlamaktan vazgeçti. Bu durumun akabinde Netflix projeye ele alarak Chilling Adventures of Sabrina ismiyle yayımlanacak olan dizinin 10’ar bölümlük iki sezonu için onay verdi. Dizinin 1. sezonu 26 Ekim 2018 tarihinde, 2. sezonu 5 Nisan 2019’da tarihinde Netflix’de seyircisi ile buluştu. Archie Comics’in aynı isimli çizgi romanından uyarlanan dizinin yazılı metni Roberto Aguirre-Sacasa kaleme aldı. Yönetmenliğini ise Lee Toland Krieger yaptı.

  • Riverdale

Riverdale dizisi 2017 senesinde Archie Comics desteğiyle Cw kanalında izlenilmeye sunuldu. Dizinin yönetmenliğini daha önceleri Big Love, Glee, Locking, Supergirl gibi dizilerin yönetmenliğini yapan Roberto Aguirre-Sacasa yapıyor. Archie Comics’in 1939 senesinde çıkan aynı adlı çizgi romanından esinlenildi.

Riverdale dizisi, Riverdale isimli son derece ilginç olaylara yaşanan bir kasabada geçmektedir. Her şeyin olağan gibi düşünüldüğü kasaba ardında birçok gizem ve yalan bulundurmaktadır. Kasabada gerçekleştirilmiş bir cinayet, kasabanın senelerce sakladığı birçok yalanı ve ikiyüzlülükleri açığa çıkaracaktır. Kasabanın en varlıklı ailesinin oğlu olan Jason Blossom’un kaybolması ile başlayan dizide Jason’un kasabadan kaçmayı arzularken öldürüldüğü anlaşılır. Ancak bu sıradan bir cinayet değildir. Kasaba bu ölümün sonrasında kısa sürede normal akışına geri dönecektir, ancak Archie, Betty, Veronica ve Jughead bu cinayeti incelemeye devam eder ve kasabada yaşanan olayları açığa çıkarmaya başlar.

  • Sex Education

Dizi 16 yaşında bir lise öğrencisi olan Otis’in okuldaki kişilere cinsellik konusundaki desteklerini konu alıyor. Otis’in bu işe kalkışmasının ilk sebeplerinden birisi seks terapisti olan annesinden öğrendikleri, ikincisi ise okulun sert ve asi kızı Maeve. Maeve, Otis’in seks konusunda bilgi sahibi olduğunu anladıktan sonra Otis’e bir anlaşmada bulunuyor. Maeve, para konusunda sıkıntıları olduğu için bu şekilde gelir kazanmayı amaçlıyor. Otis ise sınıfında ve okulda popüler olmamasından duyduğu rahatsızlığı bu şekilde ortadan kaldırmayı çalışırken aynı zamanda içten içe Maeve’e karşı birşeyler hisseder. Maeve, cinsel hayatlarında sıkıntılar yaşayan öğrencileri Otis’e getirmeye başlıyor. Otis ise bu öğrencilerle görüşüp onların sorunlarını gidermeye çalışıyor.

  • 13 Reasons Why

Bir gün Clay adında bir ergen, eskiden umutsuzca sevmiş olduğu ama intihar ederek ölmüş olan eski sınıf arkadaşı Hannah’dan içinde kasetleriyle dolu bir ayakkabı kutusu gelir. İçinde bu kutuyu sınıftaki öğrencilerin birbirlerine yollamaları için bir not da bulundurur bu kutudaki kasetlerde, 12 kişinin her birinin Hannah’nın ölümünde nasıl rol oynadıklarını ve neden intihar ettiğini anlatan 13 sebep vardır.

  • Atypical

Sam, 18 yaşında otizm rahatsızlığı olan bir gençtir. Kendi yaşıtları gibi yaşam sevgisi olan Sam, bağımsızlık arayışı içindedir ve artık bir sevgilisi olsun ister. Terapisti, kişisel sorunlarını aşmasında Sam’i heyecanlandırır ken, annesi Sam’in büyüdüğünü kolay kolay kabul etmez. Sam’in babası ise annesinin aksine onun kendisini bulmasına destekci olmaya çalışır.

  • Control Z

Netflix’in son yıllarda açığa çıkardığı başarılı projeler dizi ve film severler tarafından ilgi ile büyük bir takip edilmektedir. Meksika yapımı olan bu dizi hem kendine has içeriği ile hem de genç isimlerden oluşan oyuncu listesi ile dikkatleri kendi üzerinde topluyor. Control Z dizisi konusu ise bir öğrencinin kendi arkadaşlarının bütün kişisel sırlarını ortaya çıkarması ile beraberinde okulun karışmasına sebep oluşu ve başrol oyuncusunun sırları ifşa eden hacker’ı ortaya çıkarılmasını konu almaktadır.

Sofia asosyal olarak görülmektedir. Okuduğu lisede yaptığı iyi gözlemler yardımıyla kimin ne yaptığını bilmektedir. Basitce okulda olan her şeyden haberdardır. Ancak arkadaş ilişkileri konusunda son derece başarısızdır. Okuldaki sıraların ortaya çıkarılması da bir skandala neden olur. Lise öğrencilerinin sırlarını açığa çıkması ise okuldaki sosyal düzen paramparça olur.

Okulun popüler öğrencileri düşüşe geçerken uyumsuz ve popüler olmayan öğrenciler yükselişe geçerler. Tüm bunlar olaylar olurken Sofia ise hacker’ı bulamamanın stresini yaşamaktadır. Hacker’ı arama çalışmaları yeni dostluklar ve hatta aşklar bile yaşanmaya başlanır. Bu dizi sadece komedi üzerine değil duygusallık da içermektedir.

  • Locke & Key

Dizi, babalarının vefatından sonra Maine’deki eski evlerine yerleşen 3 kardeşin başından geçenleri anlatıyor. Kardeşler eve yerleştikten bir vakit sonra, onlara birçok güç ve yetenek veren muhteşem anahtarları olduğunu keşfediyorlar. Ancak bir şeytanın bu anahtarları ele geçirmek amacında olduğunu ve anahtarlara ulaşana kadar da durmayacağını bilmiyorlardı.

  • Elite

Las Encinas İspanya’nın ilerleyen yıllardaki liderlerini yetiştiren bir okuldur. Okulda okuyan öğrenci profili, fazlaca varlıklı ailelerin çocuklarından oluşmaktadır. Yıkılması nedeniyle kapatılan bir devlet okulundan burs ile Las Encinas’a kabul edilen 3 yeni öğrenci, başta bu okula kabul edildikleri için şanslı olduklarını düşünse de ilerleyen günlerde yaşayacakları olaylar karşısında bu düşüncelerinden vaz geçecektir. Kast sistemini andıran sınıf çatışması dizide işlenen konunun merkezini oluştururken olaylar da bu toplum sorununun etrafında gelişir.

  • The Society

The Society dizisi, gizemli bir yolla zengin New England kasabasının birebir aynısı başka bir yere gönderilen birkaç gencin yaşadıklarını konu almaktadır. Bu gençler, yaşamlarını sürdürdükleri kasabanın birebir aynısı olan bu kasabada kendi ailelerine ait hiçbir bilgiye karşılaşmazlar. Gençler karşılaştıkları durumlara bir anlam vermeye çalışmaktadır. Eve ve kendi ailelerinin yanına geri dönmek için yollar aramaya başlarlar. Ama her şeyden daha önemli olan öncelikle hayatlarını devam ettirmeleri dir. Dünya edebiyatında çok iyi bir yere sahip olan Nobel Ödüllü İngiliz Romancı ve şair William Golding’in “Sineklerin Tanrısı” romanından esinlenilen dizi Chirs Keyser ve Marc Webb tarafından kaleme alınmıştır.

  • Aşk 101

1998 senesinde geçen ve günümüze uzanan Aşk 101, okula devam edebilmek için onların lehine oy kullanan öğretmenlerini okulda kalması için plan yapan 17 yaşında bir grup serseri gencin durumunu konu alıyor. Öğretmenlerini yeni basketbol hocalarına aşık etmek üzere işe koyulduklarında ise asıl kendileri aşkı ve sevgiyi keşfetmeye başlarlar.

Çıktıkları bu yolda birbirleri hakkında bildiklerinden çok daha fazla ortak noktaları olduğunu, beraberken ne kadar güçlü olduklarını ve aşkın zorla ortaya çıkmayacağını fark ederler.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir