Müzik Haberleri

Tarihi Mekanlarda Düzenlenmiş Mükemmel Konserler

Dünyada hala daha sağlam duran ve ölmeden önce gidilip görülesi birçok tarihi bina bulunmaktadır. Ancak insanlar seyahat durumlarını düşünürken bunları çoğu zaman hatırlamayabilir yada kimi insanların o tarihi binalardan haberi bile yok. Böylelikle birçok ülke, tarihi yapıları, şehirleri konu haline getirmek için ve tatilde daha fazla tercih edilmek için bu tarihi yapıtlarda popüler kültürün bir parçaksı haline gelen şarkıcılara, rock gruplarına yada dünyaca ünlü piyano sanatçılarına konserler verdiriyor. Popüler kültür ile tarihi harmanlayıp daha çok insana, daha çok gence insana bu tarihi yapıları, şehirleri tanıtmış oluyorlar.

Chichen Itza – Meksika (Placido Domingo Konseri)

Mayalara ait, Yucatan meksika’da bulunan yapıt MS 6. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen piramit tapınakları Mel Gibson’ın apocalypse adındaki filminden veya daha birçok yerde gördük ve buralardan biliyor olabiliriz. İşte burada, muazzam şekilde ışıklandırılan bir maya tapınağında ispanyol tenor placido domingo tarafından 2008 senesinde harika bir konser verilmiştir.

Eyfel Kulesi – Paris (Jean-Michel Jarre Konseri)

14 temmuz 1995 tarihinde, Fransa Ulusal Günü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen bu konserde, Eyfel Kulesi konser için özel olarak hazırlanmıştır, konser öncesinde Fransa hava kuvvetleri alanın üzerinden uçak gösterileri düzenledi ve kule etrafında neredeyse 1,25 milyon kişi toplanmıştır. Bir kısmımızın C’est La Vie adlı şarkıdan bildiğimiz Jean Michel Jarre de muhteşem bir konser sergilemiştir.

San Marco Meydanı – Venedik (Pink Floyd Konseri)

Roger Waters’ın ayrılmasından sonra tükenmişlik sendromuna düşen Pink Floyd, 1987’de “a momentary lapse of reason”ı çıkartmıştır ve 2 senelik turne programının sonunda soluğu Venedik’te alırlar. 15 temmuz 1989’da Venedik’te denizin ortasına kurulan devasa arena ile Pink Floyd muhteşem bir konser vermiştir. Güzel düşünülerek organize edilmiş ve yaklaşık 200 bin izleyicinin izlediği konserin, ses seviyesinin büyüklüğü, yarattığı titreşim ve yeterli önlemlerin alınmaması nedeniyle tarihi eserlere zarar vermesi uzunca bir süre tartışılmıştır. Tabi bu tartışmada turistlerden bıkmış venedik ahalisinin da katkısı büyüktür. Konser sonrasında belediye yönetimi baskılara katlanamayarak istifa etmiştir. Organizasyon sınıfta kalmış olsa da konser halan daha efsaneler arasındadır.

Giza Piramitleri – Mısır (Red Hot Chili Peppers)

Mısır Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen ve 15 mart 2019’da Giza Piramitleri’nin önünde yine piramite benzeyen muhteşem bir sahne kurularak verilen konseri yaklaşık 67 ülkeden onbinlerce kişi izlemiştir. Nitekim amaç son senelerde oldukça düşen turist hareketliliğini artırmak ve Mısır’ın tanıtımını yapmaktır. Herhalde daha güzel bir tanıtım olamazdı. Kumların üstünde dans ederek Red Hot Chili Peppers seyretmek kadar harika ne olabilir ki diye hayal etmemek elde değil.

Slane Kalesi – İrlanda (Metallica Konseri)

Henüz geçtiğimiz yıl haziran ayında organize edilen bu konser, “2019’a geldik hala mı Metallica” yada “metal müzikten bıktım, dinlemeyi artık bıraktı, çok oldu dinlemiyorum” diyecek birçok kişiye tekrar Metallica dinletecek tarzda bir gösteri olmuştur. Konserin giriş parçası “One” muazzam bir sahne gösterisiyle izleyicilere sunulmuş ve izleyenlerin zihninde senelerce unutulmayacak bir an bırakmıştır. İrlanda, İskoçya ve genel olarak İngiltere bir sürü tarihi kaleyi içinde barındırıyor ve bu tarz hazırlıklarla da tanıtımını çok iyi yapıyorlar.

İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir