Sinema Haberleri

Olmaz Denilen oldu: Justice League Snyder Cut Geliyor!

Bazen internette gördüğüm bazı şeyleri iki üç farklı kaynaktan kontrol edip öyle hayatıma devam ediyorum. Zira bazen karşımıza inanması epey güç haberler çıkabiliyor. İlk önce yabancı bir kaynaktan gördüğüm ‘’Justice League Snyder Cut’’ haberine inanamadım. Bir kaç farklı kaynaktan tekrar kontrol ettim, gerçekten böyle bir şeyin varlığı internet semalarına düşmüştü ancak inanmakta hala zorluk çekiyordum. En sonunda, haberin öznelerinden Zack Snyder ‘in ‘’This is real’’ Tweet’ine denk geldiğimde ‘tamam’ dedim. Gerçekten oluyor bu!

Karmaşık hissiyatımı aradan çıkardığıma göre haberin içeriğine geçebilirim. Geçtiğimiz yıllarda vizyona giren ve genel itibari ile bir felaketle sonuçlanan Justice League filmini az çok hepimiz biliyoruz. DC karakterlerinin Avengers’ı diyebileceğimiz, birden fazla ünlü süper kahramanın bir araya gelip ortak düşmana karşı savaştıkları bir film Justice League. Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Flash… Ancak kendisi yapım aşamasında epey kötü şeyler yaşadı, bunların en başında yönetmen Zack Snyder’in kızının talihsiz ve kalp kırıcı intiharı geliyor. Zack Snyder önce Man of Steel ardından Batman v Superman: Dawn of Justice filmleriyle piyasadaki bir çok süper kahraman filmlerinden farklı tonlarda, griden siyaha giden ve karanlık alanlarda ortaya koyduğu filmler çok tartışıldı. Bu tartışmaların tam ortasında, Justice League’e büyük umutlar bağlanmışken projeden çekilmek zorunda kaldı. Ve Justice League, yapımcı şirket olan Warner Bros tarafından başka bir yönetmene emanet edilerek bambaşka bir hale büründü. İlk Avengers filminin yönetmeni Joss Whedon’a emanet edilen filmin birçok sahnesi yeniden çekildi, müzikleri baştan yapıldı, filmin tonu daha açıldı ve biraz da cıvıklaştı… İş nihayete erdiğinde önümüde iki farklı tarzda yönetmenin arasında kötü bir çorba olmuş, ne olduğu belli olmayan ve gözle görülür çok fazla falsosu bulunan bir iş geldi. Justice League hem eleştirmenlerden felaket notlar aldı hem de gişede istediği başarıyı elde edemedi.

Zack Snyder ise filmin vizyona girmesinden bir süre sonra ‘’bunun benim çektiklerimle alakası yok ki!’’ dedi ve internette bir hashtag başlattı. Bu hashtag’a ReleaseTheSnydercut adını verdi ve bir anda internette bu hashtag’ı her yerde görmeye başladık. Bilboardlar’da, alakalı alakasız yorumların altında, grafitilerde… Filmin hayranları bu versiyonun varlığına kendilerini inandırdılar. Zack Snyder ‘a destek vermek isteyen filmin oyuncuları da zaman zaman çıkıp açıklamalar da bulundu, filmin ilk versiyonunun sinemada gördüğümüz versiyondan bambaşka bir tonda olduğunu söylediler ve bu hashtag’a hepsi eksiksiz destek verdi. Ki bu insanların her biri şu anda Hollywood’un en çok aranan yüzlerinden; Henry Cavil, Ben affleck, Jason Mamao, Ezra miller ve Gal Gadot…

Bu versiyonun varlığına da bir çok kişi inanmak istemedi, inansa da çıkmasına olanak vermediler. Zira ortada bir sinematik evren var, ortaya konulmuş milyon dolarlık bir proje var ve bu projenin çekilmiş ama ne kalitede olduğu belli olmayan bir versiyonu daha var. Açıkçası kişisel olarak ben de varlığına inansam da somut olarak bunla alakalı bir şeyler görebileceğimize pek ihitmal vermiyordum… Ki Zack Snyder’in Tweet’ini görene kadar. Zack kendi çektiği versiyonun yaklaşık 4 saat uzunluğunda olduğunu belirtti. HBOMAX semalarında 2021’de gelecek bu 4 saatlik versiyona alakalı bildiğimiz çok fazla şey yok ancak sinemada izlediğimiz versiyondan çok farklı olduğu söyleniyor. 6 bölümlük mini bir dizi olarak gelme ihtimali ya da direkt olarak HBOMAX’e 4 saatlik bir film olarak yüklenme durumu var. Ancak buradaki asıl gariplik filme 25-30 milyon dolarlık ek bir bütçe ayrılıp bazı ek sahnelerin çekileceğinin açıklanması. Baya baya Ben Affleck, Henry Cavill gibi oyuncular 2 sene önce çıkmış bir filmin başka bir yönetmenle tekrar bir versiyonu için kamera karşısına geçebilirler. Bu parayla açıklanabilecek bir durum değil. Bu oyuncuların Zack’e olan inançlarından ve gönül bağlarından geliyor.

Filmle ilgili bildiklerimiz şimdilik bu kadar. İnternet yine çok garip bir olaya öncülük etti ve olmaz denilen oldu. Filmin ne kalitede olacağını kestirmek zor ancak ben çok kaliteli bir şeyler beklemiyorum. Zack Snyder hiçbir zaman çok iyi bir hikaye anlatıcı olamadı, filmlerindeki en büyük eksiklik her zaman aksayan öyküleri oldu. Ancak karanlık tonları çok iyi tutturan ve şiir gibi çekimler yapabilen de bir yönetmen. Justice League için çektiği sahnelerin ne durumda olduğunu hiç bilmiyoruz. Ancak ne olursa olsun, 2021’de gerçek Justice League izlemek için şimdiden sabırsızlanıyorum.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir